xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

#CC bilgisayardaki dosya arama yardim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan legetman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 269

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Arkadaşlar Ben Csharp'da Bilgisayarın İçindeki Bir Dosyayı Aramak, Eğer Dosya Varsa Mesela Asd.exe Programının Açılmasını İstiyorum. Dosya Yoksa Programın Kapanmasını İstiyorum. Dosyayı Açmak İçin procces.start komutunu kullanıcam bunları biliyorum sadece dosya varsa veya yoksa onu nasıl ayarlıyacağım bulamadım. yardım ederseniz sevinirim. elimde bi tane bilgisayrın içindeki dosyaları tarayan kodlama var. Bunları İstediğim Biçime Nasıl Getirebilirim.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;
using System.IO;
using System.Diagnostics;
namespace ConsoleApplication1 { class Program {

static void Main(string[] args) { DirectoryInfo di = new DirectoryInfo("C:\\"); FullDirList(di, "*mp4"); Console.WriteLine("Tarama Bitti Enter'a Basınız"); Console.Read(); } static List files = new List(); // List that will hold the files and subfiles in path static List folders = new List(); // List that hold direcotries that cannot be accessed static void FullDirList(DirectoryInfo dir, string searchPattern) { // Console.WriteLine("Directory {0}", dir.FullName); // list the files try { foreach (FileInfo f in dir.GetFiles(searchPattern)) { Console.WriteLine("File {0}", f.FullName); files.Add(f); } } catch { Console.WriteLine("Directory {0} \n Dosya Bulunamadı!!!!", dir.FullName); return; // We alredy got an error trying to access dir so dont try to access it again } // process each directory // If I have been able to see the files in the directory I should also be able // to look at its directories so I dont think I should place this in a try catch block foreach (DirectoryInfo d in dir.GetDirectories()) { folders.Add(d); FullDirList(d, searchPattern); } } } }

arkadaslar mobilden yazdigim icin karsik oldu kusura bakmayin

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri