farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

"Gol becerili oyuncu arıyoruz"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan des_des3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 166

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

1 Temmuz 2010, Perşembe

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Davraz kampının 4'üncü gününde yaptığı açıklamada, “Forvete ivme kazandıracak bir isim almak istiyoruz“ dedi.

fft1mm1061180.jpg

Takımının kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenleyen Şenol Güneş, gelecek sezonki hedefleri ve transfer konularında önemli açıklamalar yaptı. Şenol Güneş, yeni sezonda Avrupa Kupaları’nda gruplara kalmayı çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle Bursaspor'la oynayacağımız Süper Kupa maçını kazanmak istiyoruz. Bunun konumu daha farklı. Ama asıl hedeflerden birincisi Avrupa Kupaları’nda tur atlayıp gruplara kalmak. Önümüzdeki sezon da Şampiyonlar Ligi’ndeki Trabzonspor olmak istiyoruz. Bunların ışığı altında yola çıkacağız. Kamp dönemi içinde zaman zaman yorulmalar oluyor. Çok çalışmamız gerekiyor. Yurt dışı kampının çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum.“

“GOL BECERİLİ OYUNCU ARIYORUZ”
“Özellikle hücumda bizdeki oyunculardan daha önde olabilecek, gol bölgelerinde üstün olan bir futbolcu almak istiyoruz“ diyerek sözlerini sürdüren Şenol Güneş, böyle bir oyuncu alamadıkları için aceleye getirmek istemediklerini vurgularken şöyle dedi: “Bu yüzden de aceleye getirip madden ve manen kayıp yaşamak istemiyoruz. Bize uyum sağlayacak oyuncu arayışlarımız devam ediyor. Sadece golcü değil, tüm mevkilere oyuncu arayışımız var. Mutlaka 2 oyuncu alacağız, demiştik. Stopere aldık. Şimdi almak istediğimiz başka oyuncular var. Hücumda gol becerisi olan oyuncuyu almak istiyoruz. Forvet alma konusunda başarılı olamadık. Ama bu hayal kırıklığı yaratmasın. Elimizdeki bulunan futbolcularımızın bazılarından çıkış yakalayamadık. Bu oyunculardan bu sene çıkış bekliyorum. Kiralık gelen arkadaşlara kulüp bulmaları istendi. Kaleci Bora, Glowacki ve Barış aramıza katıldı. Yine gelebilecek veya gidebilecek oyuncular olabilir.“

“TARAFTARLAR TAKIMA SAHİP ÇIKMALI“
Taraftarların takımın sahibi olduğunu da vurgulayan Şenol Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Transfer ettiğimiz oyuncu iyi çıkmadığı zaman hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz. Trabzonspor transfer yapmadı, kombine almayalım, anlayışı yanlış. Maddi destekten, çok manevi destek bekliyorum. Kaptanlık konusuna gelince, Song tecrübeli bir arkadaşımızdı. Song dönemindeki sistemi bozmadan oyuncularımın görüşünü aldım. Onlar da Yattara’nın kaptan olmasını istediler. Görüş birliğine varılınca Yattara birinci kaptan olmuştur. Ancak dördü de sorumludur. Kaptan olan kişi gitmez, kesin oynar, diye bir şey yok.“

“MURAT TOSUN’UN QUARESMA’YI GEÇMESİNİ BEKLİYORUM“
Mevcut oyuncularından bazılarından çıkış beklediğini de belirten Şenol Güneş, bu konuda şunları söyledi: “Sağ ve solda sıkıntılar var. Oradaki oyuncuların gitme durumu vardı. Umut Bulut’a büyük haksızlık yapılıyor. Teofilo benim için yeni bir transfer. Murat Tosun da benim için yeni transfer sayılır. Alanzinho belki gol olarak bize katkı yapmadı. Burak Yılmaz’ı belki bir başka mevkide değerlendirebilirim. Yattara’nın performansı da çok önemli. Bocaladığını da biliyorum. Umut, Teofilo ve Murat’ın önünde olan bir santrafor tabi ki olabilir. Makukula, Türkiye’yi tanıyan birisiydi. Hızı çabukluğu belki yok ama vuruş tekniği bizim için olumlu olabilirdi. Ben Murat Tosun’un, Beşiktaş’ın yeni transferini geçmesini bekliyorum. Transferde birinci olmak, ligde birinci olmanızı garanti etmiyor. Ancak transfer mutlaka yapılmalı. Diğerlerinin ne yaptığından çok bizim ne yapacağımız önemli. Ligin daha dengeli olacağını düşünüyorum.“

“DÜNYA KUPASI ZEVK VERMİYOR”
Dünya Kupası’nın kendilerine zevk vermediğini de belirten Şenol Güneş, futbolun ticari boyutunun oldukça büyüdüğünü anlatırken de şöyle konuştu: “Düşünce devrimi yapmalıyız. Okyanusa açılmak istiyorsak, kıyıya tutunmamalıyız. Orada yaşayabilmek için yüzme bilmek ya da orada yaşayabilmek lazım. Okyanusa açılmak istiyorsak, yeni ufuklara mutlaka yelken açmalıyız. Antrenör ve futbolcular olarak eski kafayla yola devam edersek, yenilikleri bulamayız. Aynı oyuncular, aynı oyun yapısı futbol zevkini ortan kaldırır. Dünya kupası buna örnek. Uzak olduğu için bize keyif vermedi. Belki de vuvuzelanın sesindendi. Futbol adamı olarak yeni bir şey görmedim. Sadece İspanya-Portekiz maçında zaman zaman keyif aldım.“

“TRANSFER YAPILMASINDAN YANAYIM“
Takımında bazı oyuncuların mevkilerini değiştirmek istediğini de acıklayan Şenol Güneş, şöyle devam etti: “Denemeden de bunu göremeyiz. Bizim bir kadromuz var. Oynayacak iskelete yakın bir kadromuz var. Yeterli mi diye sorarsanız, ’hayır’ değil. İstediğimiz yarışta zorlukla olacak ancak başaracağımızı düşünüyorum.“

Forvetle ilgili görüşülen oyuncuların rakamsal boyutunun bir anda katlandığını da söyleyen Şenol Güneş, sözlerini şöyle tamamladı: “Fatih Tekke konusunda geçen yıldan bahsediyorum. Bizim için de kendisi içinde yara almıştır. Onun dönme ihtiyacı olur, bizim de alma ihtiyacımız olursa düşünürüz. Yeter ki kapılar sert kapatılmasın. Selçuk İnan, Colman ve Ceyhun’u bırakmayı düşünmüyorum. Bu kadronun içinde yarıştıracağım oyuncular var. Gelişmeler ne olur onu bilemem. Bu arkadaşlar giderlerse, onların yerine oyuncu almak zorunda kalacağım. İki oyuncu isteğimiz var ancak önceliğimiz forvettir. Daha doyurucu bir forvet almak istiyoruz. Kamuoyunda bir güvensizlik var. Bu güvensizliği kırmak istiyoruz. Geçen sene Onur kalede süper işteler yaptı. Bu sene de mevcut kadrodan böyle bir çıkış daha beklemeliyiz. Kamuoyunda oluşan beklenti transfer yönündedir, girişimlerimiz var. Bende transfer yapılmasından yanayım.“

NEŞELİ ÇALIŞMA
Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını Davraz’da yaptığı kampla sürdürdü. Öğle saatlerinde yapılan antrenmana sağ arka adalesinde çekme meydana gelen Onur katılmadı, hafif sakatlığı bulunan Cale ve Tayfun ise doktor kontrolünde takımdan ayrı olarak koşu yaptı.

Antrenmanda kondisyon ve dar alanda pas çalışması yapan bordo -mavili futbolcular, 4 grup halinde yapılan istasyon çalışması sırasında ise neşeli dakikalar geçirdi.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri