HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Geçtiğimiz haziran ayında Avrupa takımlar şampiyonası için gittiği İngilterede ölümden dönen ve sonrasında sporu bıraktığını açıklayan milli atlet Binnaz Usluda doping çıktı.
2011 yılında Güney Korede düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonasında Usludan alınan numunenin yeniden analizi sonrası milli atlette yasaklı anabolik steroid olan stanozolol maddesine rastlandı.
Dünya Şampiyonasında Uslu, 3 bin metre su engelli seçmesini Türkiye rekoru kırarak birinci tamamlamış, finalde ise dünya 7.si olmuştu. Bu şampiyonada Usludan alınan kan ve idrar numunelerinin ilk analizinde herhangi bir yasaklı maddeye rastlanmamıştı. Ancak Dünya Anti Doping Ajansının, IAAF ile başlattığı Eski numunelerin gelişmiş teknolojilerle yeniden analizi çalışması çerçevesinde Usludan alınan örnekler yeniden incelendi.
Sonuçlar IAAF tarafından Türkiye Atletizm Federasyonuna gönderildi ve Binnaz Usludan savunma istendi. Milli atlet ise sporu bıraktığını ve B numunesinin de açılmasını talep etmediğini bildirdi.
2007 yılında Dünya Kros Şampiyonası öncesi kampta kendisinden alınan numune de pozitif çıkan Uslu, 2 yıl ceza almış ve 2009′da yeniden spora dönmüştü. Ancak milli atlet, şimdi 2. kez dopingden yakalandığı için spordan ömür boyu men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya.
Binnaz Uslu, her ne kadar sporu bıraktığını açıklasa da kurallar gereği aktif sporculuk dönemlerinde işlediği suçlardan dolayı da ceza alabilecek.
Milli atlet, son olarak haziran ayında Avrupa Takımlar Şampiyonasına katılmak üzere gittiği İngilterede şiddetli karın ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı. Hayati tehlike atlatan ve birkaç gün yoğun bakımda kalan Uslu, gönderilen özel ambulans uçakla Türkiyeye getirilmişti.
NTVSPOR
