emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle

Gülen 3 Çoban ---> Zeka Sorusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tunahan7171123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 884

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Üç çoban çayırda uyumaktadır. Muzip bir çocuk gelir üçünün de yüzünü kömürle siyaha boyar. Çobanlar uyandıklarında gülmeye başlarlar. Her biri diğer ikisinin birbirlerine bakıp güldüğünü kendi yüzünün temiz olduğunu zannetmektedir. Bir süre sonra birinin gülmesi durur. Kendi yüzünün de boyalı olduğunu anlamıştır. Nasıl mantık yürüttüğünü bulabilir misiniz ?

Cevap : (
Çobanlara 1,2.3diyelim.. 1 şöyle düşünmektedir: 2 yüzünün temiz olduğundan emin çünkü gülüyor. Eğer benim yüzümü de temiz olarak görseydi 3nin gülmesine bir anlam veremeyecekti. Çünkü 3 İçin gülecek hiçbir boyalı yüz olmayacaktı. Fakat 2 şaşırmıyor. Demek ki benim yüzüm de boyalı) Bilindi

Son düzenleme:
Çobanlara 1,2.3diyelim.. 1 şöyle düşünmektedir: 2 yüzünün temiz olduğundan emin çünkü gülüyor. Eğer benim yüzümü de temiz olarak görseydi 3nin gülmesine bir anlam veremeyecekti. Çünkü 3 İçin gülecek hiçbir boyalı yüz olmayacaktı. Fakat 2 şaşırmıyor. Demek ki benim yüzüm de boyalı

Çobanlara 1,2.3diyelim.. 1 şöyle düşünmektedir: 2 yüzünün temiz olduğundan emin çünkü gülüyor. Eğer benim yüzümü de temiz olarak görseydi 3nin gülmesine bir anlam veremeyecekti. Çünkü 3 İçin gülecek hiçbir boyalı yüz olmayacaktı. Fakat 2 şaşırmıyor. Demek ki benim yüzüm de boyalı

Doğru Bilindi :ka19:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri