[DEV]AB 1
[DEV]AB
R 1
Roksam
mavzermete 1
mavzermete
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bodyguardd 1
Bodyguardd
Agresifizm 1
Agresifizm
StackTrace 1
StackTrace
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Sarıçanak, Hazro

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan YasaK25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 94
Sarıçanak, Diyarbakır ilinin Hazro ilçesine bağlı bir köydür.
Köy 1925 yılına kadar Ermenilerin yaşadığı bir köydü. Daha sonra ermeniler buralardan göç ettirilmişlerdir. Köyün yakınlarında hala ermeni yerleşim yerlerinin kalıntıları mevcuttur.
Diyarbakır iline 63 km, Hazro ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köy ana yola 1 km uzaklıkta ve dere kenarındadır. Derenin bulunduğu çukurdadır. Bu yüzden yazları çok sıcak olur. Yaz aylarında dere suyu çeltik tarlalarını sulamak için köyün batısındaki tepelere kanallar yardımı ile aktarılır bu yüzden dere yaz aylarında kurur.
Köy Dicle nehrinin bir kolu olan derenin kenarında bulunan bir küçük tepenin üstüne yerleşmiştir. Etrafındada çok yüksek olmayan tepelerle çevrilidir. Kuzeyinde Hazro, güneyinde Düzevler, batısında Varınca, doğusunda ise Silvan yer alır. Deniz seviyesinden 550 metre yüksekliktedir.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst