noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
BySadoTR60 1
BySadoTR60
mavzermete 1
mavzermete
Best Studio 1
Best Studio
Bodyguardd 1
Bodyguardd
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
berzahx 1
berzahx
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Çorlu, Karaisalı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan YasaK25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 136

Türkiye'nin ilk Cross-Platform OldSchool MOBİL & PC 1-99 Sunucusu Lamira2 6 Kasım'da Açılıyor! Büyük Açılışı Kaçırma HEMEN TIKLA!

Çorlu, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.
Çor kelimesi hastalık, uğursuzluk gibi anlamları vardır. Esasen bir kısım ören yerleri nedeniyle bu ismin takılmış olabileceği tahmin edilmektedir. Kesin bir bilgi mevcut değildir.
Yörük-Türkmen köyü olup her kadın boş zamanında mutlaka istarının (çıkrığın) başına geçer ve çul, savan, çuval dokur. Ekonomik nedenlerle süt, peynir üretimi dayanışma gerektirdiği için yakın akrabaların, komşuların bu üretimde birleştikleri görülür. Erkekler, suyun ısınmasını önlediği için, çam ağacından oyma sürahi (çam bardak) ve oyma kaşık yaparlar. Her cuma gecesi ölmüşlerin evlerini ziyaret ettiği ve onları hoş karşılanılması gerektiğine inanıldığı için günlük çalısının kökünden elde edilen yağ yakılarak tütsü yapılır ve Kuran'dan dua ve ayetler okunur. Nazara inanılır. Nazar değmemesi için kara çalı, çaltı dikeni, gök boncuk gibi takılar hayvanlara ve çocuklara takılır.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst