Bodyguardd 1
Bodyguardd
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Hacıhalil, Horasan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YasaK25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 335
'Hacıhalil, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir köydür.
TARİH VE KÜLTÜR:
Köy 300 yıllık bir geçmişe sahiptir.Bundan yaklaşık olarak 300 sene önce kurulmuştur.Köyün İsminin ise köyün ilk sahiplerinden olduğu sanılan Hacı Halil'den aldığı bilinmektedir.Bunun dışında 1. Dünya Savaşı esnasında Ermeni İstilası sebebiyle köyden İç Anadolu'ya(Konya ve civarına) büyük bir göç yaşanmıştır.Bu mecburi göçten köyün büyük bir kısmı geri dönmüştür.Ancak oralarda kalanlarda olmuştur.Köy kürt köyüdür.bazı kendini bilmez sütü bozuk insanlar asıllarını türklere dayandırmak istiyorlar.bunlara itibar etmeyin.köyde ayrımcılık yok ama herkes aslına bağlıdır.köyde kürtçe konuşulmaktadır.
ULAŞIM:
Hacıhalil Köyü Erzurum iline 118 km, Horasan ilçesine 32 km uzaklıktadır.
YERLEŞME:
Köy eğimli dağ eteğine kurulmuştur.Yolları stabilizedir.Köydeki evlerin çoğu taş ve briketten yapılmıştır.
İKLİM:
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
NÜFUS:
Köyün nüfusu: 1.277’dir.(ADNKS 2008)
EKONOMİ:
Köyde ailelerin genç erkekleri daha çok şehir dışında çalışmaktadır.Köyde kalanlar hayvancılık ve tarımla uğraşmaktadır.
EĞİTİM:
Köyde sekiz yıllık eğitim veren ilköğretim okulu bulunmaktadır.(Hacıhalil İlköğretim Okulu)Okulun 281 öğrencisi,5 dersliği,3 branş (Türkçe,Matematik,Sosyal Bilgiler),6 Sınıf Öğretmeni(Sınıf Öğretmenlerinden birisi Müdür Vekili),2 ücretli öğretmen olmak üzere toplam 11 öğretmen görev yapmaktadır.Öğretmenler lojmanda kalmaktadır.
SAĞLIK:
Köyde Sağlıkevi bulunmakta, burada görevli bir ebe hizmet vermektedir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri