- Konular
- 3,473
- Çözüm
- 1
- Online süresi
- 1h 53m
- Reaksiyon Skoru
- 395
- Altın Konu
- 2
- TM Yaşı
- 13 Yıl 6 Ay 20 Gün
- Başarım Puanı
- 324
- MmoLira
- -516
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
1977 Vintage filtresi %3e kadar yükselen kullanım oranıyla dikkat çekiyor.
Daha önce fotoğraf eskitme teknikleri üzerine konu paylaşmıştım, Fakat 1977 biraz daha değişik bir görünüşe sahip, bunun sebebi ise açık tonlama ve fotoğrafa dahil edilen yüzey.
Bu konumuzda fotoğraf karelerini 70′lere döndürecek kadar eskiten 1977 filtresinin nasıl yapıldığını anlatacağız
Bu anlatımımızda Amerikan şarkıcı ve söz yazarı Lana Del Reyin fotoğrafını kullanacağız. İşte orjinal fotoğraf ;
Eğer hazırsanız derse başlayalım.
Adım 1 : Renklendirme veTonlamalar
Daha önce fotoğraf eskitme teknikleri üzerine konu paylaşmıştım, Fakat 1977 biraz daha değişik bir görünüşe sahip, bunun sebebi ise açık tonlama ve fotoğrafa dahil edilen yüzey.
Bu konumuzda fotoğraf karelerini 70′lere döndürecek kadar eskiten 1977 filtresinin nasıl yapıldığını anlatacağız
Instagram ~ 1977 Vintage
Klasik eskitme efektlerinden farklı bir sonuç veren 1977 filtresi Photoshop ile gayet kolayca hazırlanabilmekte.
Bu anlatımımızda Amerikan şarkıcı ve söz yazarı Lana Del Reyin fotoğrafını kullanacağız. İşte orjinal fotoğraf ;
Nasıl Yapılır ?
İlk olarak kullanacağımız yüzey görselini sizlerle paylaşmak isteriz. Görseli indirmek için aşağıdaki küçültülmüş resmi tıklayınız.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Fotoğrafımızı Photoshop ile açtıktan sonra Image > Adjustments > Curves alanına gidiyoruz. Bu işlemi CTRL+M kısayol tuşlarıyla'da yapabilirsiniz.
Açılan pencerede aşağıdakine yakın bir tonlama yapıyoruz.
Daha sonra fotoğrafın yeşil kanalını yoğunlaştırmak için Image > Adjustments > Color Balance alanına gidiyoruz. Shadow (gölge) tonlamasında +5 Green uyguluyoruz.
Adım 2 : EskitmeAçılan pencerede aşağıdakine yakın bir tonlama yapıyoruz.
Daha sonra fotoğrafın yeşil kanalını yoğunlaştırmak için Image > Adjustments > Color Balance alanına gidiyoruz. Shadow (gölge) tonlamasında +5 Green uyguluyoruz.
Şimdi eskitme efektini daha gerçekçi kılmak için çiziklerden oluşan bir yüzeyi fotoğrafa ekleyeceğiz, bu işlem için yukarıda sizlerle paylaştığımız örneği kullanabilirsiniz.
Bu görseli fotoğrafınızın üzerine koyduktan sonra görselin Normal olan blend mode değerini Screen olarak değiştirin, daha sonrada Opacity değerini %50ye kadar düşürün, Blend mode değerinin nereden değiştirildiğini yukarıdaki görselde gösterdim.
Bu kadar.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Sonuç
Gayet kısa bir konunun daha sonuna geldik, küçük bir tonlama ve gri yoğunluğu, sonrasında da yüzey işlemi yaptık yani dakikalar içerisinde Instagramın 1977 efektini hazırladık.
İşte Lana Del Reyin fotoğrafının son hali :
Bu görseli fotoğrafınızın üzerine koyduktan sonra görselin Normal olan blend mode değerini Screen olarak değiştirin, daha sonrada Opacity değerini %50ye kadar düşürün, Blend mode değerinin nereden değiştirildiğini yukarıdaki görselde gösterdim.
Bu kadar.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Sonuç
Gayet kısa bir konunun daha sonuna geldik, küçük bir tonlama ve gri yoğunluğu, sonrasında da yüzey işlemi yaptık yani dakikalar içerisinde Instagramın 1977 efektini hazırladık.
İşte Lana Del Reyin fotoğrafının son hali :