Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Photoshop ile Instagram

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan VolkanParlak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 548

VolkanParlak

Level 19
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
3,473
Çözüm
1
Online süresi
1h 53m
Reaksiyon Skoru
395
Altın Konu
2
TM Yaşı
13 Yıl 6 Ay 20 Gün
Başarım Puanı
324
MmoLira
-516
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1977 Vintage filtresi %3‘e kadar yükselen kullanım oranıyla dikkat çekiyor.

Daha önce fotoğraf eskitme teknikleri üzerine konu paylaşmıştım, Fakat 1977 biraz daha değişik bir görünüşe sahip, bunun sebebi ise açık tonlama ve fotoğrafa dahil edilen yüzey.

Bu konumuzda fotoğraf karelerini 70′lere döndürecek kadar eskiten 1977 filtresinin nasıl yapıldığını anlatacağız

Instagram ~ 1977 Vintage

Klasik eskitme efektlerinden farklı bir sonuç veren 1977 filtresi Photoshop ile gayet kolayca hazırlanabilmekte.

Bu anlatımımızda Amerikan şarkıcı ve söz yazarı Lana Del Rey’in fotoğrafını kullanacağız. İşte orjinal fotoğraf ;

FH0jZaj.jpg

Eğer hazırsanız derse başlayalım.

Nasıl Yapılır ?

İlk olarak kullanacağımız yüzey görselini sizlerle paylaşmak isteriz. Görseli indirmek için aşağıdaki küçültülmüş resmi tıklayınız.

Adım 1 : Renklendirme veTonlamalar

Fotoğrafımızı Photoshop ile açtıktan sonra Image > Adjustments > Curves alanına gidiyoruz. Bu işlemi CTRL+M kısayol tuşlarıyla'da yapabilirsiniz.

Açılan pencerede aşağıdakine yakın bir tonlama yapıyoruz.

pSLwIAm.png

Daha sonra fotoğrafın yeşil kanalını yoğunlaştırmak için Image > Adjustments > Color Balance alanına gidiyoruz. Shadow (gölge) tonlamasında +5 Green uyguluyoruz.

ZRrIyY2.png

Adım 2 : Eskitme

Şimdi eskitme efektini daha gerçekçi kılmak için çiziklerden oluşan bir yüzeyi fotoğrafa ekleyeceğiz, bu işlem için yukarıda sizlerle paylaştığımız örneği kullanabilirsiniz.

WAu0o2E.png

Bu görseli fotoğrafınızın üzerine koyduktan sonra görselin Normal olan blend mode değerini Screen olarak değiştirin, daha sonrada Opacity değerini %50‘ye kadar düşürün, Blend mode değerinin nereden değiştirildiğini yukarıdaki görselde gösterdim.
Bu kadar.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Sonuç

Gayet kısa bir konunun daha sonuna geldik, küçük bir tonlama ve gri yoğunluğu, sonrasında da yüzey işlemi yaptık yani dakikalar içerisinde Instagram’ın 1977 efektini hazırladık.

İşte Lana Del Rey’in fotoğrafının son hali :

L5Oh2P3.jpg

Teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri