NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Operasyon Teorisi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan asdasdasddj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 211

asdasdasddj

Batır bir öler, gorkak mün
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
Katılım
7 Eyl 2009
Konular
6,986
Mesajlar
38,038
Çözüm
1
Online süresi
7d 22h
Reaksiyon Skoru
1,833
Altın Konu
0
Başarım Puanı
494
MmoLira
6,585
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Mantıkta ve matematikte sonlandırılabilir bir operasyon olan ω'nin fonksiyonu

ω : X1 × … × Xk → Y

biçimindedir. Xj serisi operasyonun tanım kümesi elemanları olup, Y serisi ise olası tanım kümesi elemanlarını ifade eder ve sabittir. Aynı zamanda negatif olmayan k'ya da operasyonun öğe-tüm sayısı denir. Sıfır öğe sayılı bir operasyona da "nullary" operasyon denir ve basitçe Y olağan tanım kümesinin bir elemanı olarak gösterilir.

Tüm-öğeli bir k operasyonuna "k-ary" operasyon denir. Öyle ki, bir k-ary operasyonu, ilk k tanım kümesinin öğelerine (k+1)ary ilişkisiyle bağlıdır. İşlevsel tanım aralıklarının elemanlarına "argüman", olası tanım kümesinin elemanlarına ise "değerler" denir. Operasyonlar çoğunlukla bir operatörü çağırır fakat diğer kullanıcılar bu haklarını daha özel kullanımlar için de saklı tutabilmektedir. Operasyonun herhangi bir aşamasında, argümanlar yerine işlenenler veya girdiler, değerler yerine sonuçlar veya çıktılar ifadeleri kullanılabilir.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst