HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Roberto Mancini
Fatih Terimin görevden alınmasının ardından Galatasarayda göreve getirilen dünyaca ünlü futbol adamı
İtalyada Inter Kulübü ve Manchester Cityde büyük başarılara imza atan İtalyan teknik adam ile bayramın ilk günü Florya Metin Oktay Tesislerinde bir röportaj verdi.
Dışarıdan mesafeli ve soğuk bir profil çizen Mancini, gerçekte gayet açık sözlü ve esprili bir insan...
ELEMAN TARTIŞMASINI HATIRLATAN SÖZLER
"Fatih Terim G.Saray adına sadece bir teknik direktör değil, daha da ötesiydi Sizin sınırlarınız ve çalışma prensibiniz nasıldır?"
- Takım üzerinde kararları ben vereceğim. Ama Galatasarayın bir çalışanıyım aynı zamanda. Takıma, başkana, yöneticilere ve taraftara çok büyük saygım var. Benim işim galibiyete devam etmeyi sağlamak. Ve saydığım bütün herkes ile de çok iyi iletişim kurmak.
"SIKINTIM OLURSA ZATEN KONUŞMALIYIM"
"Şu an veya bir gün ters düşüp anlaşamazsanız bile başkanın telefonuna çıkar mısınız?"
- O başkan Adı üzerinde başkan... Yani bağlı olduğun kişi... Elbette, telefonunu açarım. Onunla sıkıntım olursa, kendisi ile konuşmam gerekir.
Bir kulübün başkanı orada her şeyin ve herkesin üstündedir. Tabii aradığında telefonuna çıkmamız gerekli. Kendisine karşı rahatsızlığım dahi olsa her zaman telefonuna öncelikli çıkmak durumundayım.
"Başkan Aysal hakkındaki düşünceniz nedir?"
- Sadece başkan Ünal Aysal değil, herkesle ilgili çok iyi bir intibam var. Hepsine, Galatasaray Kulübündeki bütün insanlara büyük saygı duyuyorum. Kısaca çok çok iyi bir intibam var sayın başkanla ilgili
"BU TAKIMI BEN KURMASAM DA ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"
"Türk insanı başarıyı hemen ister ve sabırsızdır. Bu konuda düşünceniz nedir? Ve hayal ettiğiniz Galatasaray için ne kadar süreye ihtiyacınız var?"
- Futbolda hiç kimse beklemek istemez. Bu İtalyada da böyle Benim oluşturmadığım, benim kurmadığım ve daha tanımadığım bir takımın başına geçtim ben. Sezon öncesi hazırlıklarını yapmadığım bir takımdan bahsediyoruz. Tanımam lazım, futbolcular ile tek tek ilgilenerek onları anlamam lazım. Ancak şu ana kadar öyle bir zamanımız olmadı. Ne kadar zaman? Şu an buna yanıt vermek zor. Elimizden geleni yapacağız. En kısa zamanda, en büyük faydayı sağlamak için. Ama şu an bir şey diyemem. Bütün hazırlıklarımız bunu gerçekleştirmek için.
"KOPENHAG MAÇLARI ÇOK KRİTİK"
"Şampiyonlar Ligi için hedefiniz nedir? Beklentiniz "
- Zor bir gruptayız. Çok zor bir grup. Real Madride karşı kaybettikten sonra durumlar çok değişti. Averaj, gol farkı fazla.. Torinoda aldığımız 1 puan grubu bize açık bıraktı. Her sonuca açık bir gruptayız. İki Kopenhag maçı çok önemli. Bu maçların sonuçları çok kritik.
"INTER VE CITY'DE REKORLAR KIRDIM"
"2 yıl üst üste çok başarılı olmuş bir G.Saray var? Sizin hedefleriniz neler?"
- Interde 20 senelik bir tarihi değiştirdik. Manchester Cityde 50 senelik bir tarihi değiştirdik. Galatasaray da çok önemli bir kulüp Avrupada ve Türkiyede. En iyisini burada da yapmaya çalışacağız.
"Sneijder büyük beklentilerle alındı. Çok fazla bir performans sergilemedi. Sizin döneminizdeki Sneijderı nasıl buldunuz? Onun üzerindeki düşüncesiniz nedir?"
- Sneijder, G.Saraya geldiği zaman 6 ay oynamamıştı. Çok zordur bir futbolcu için bu. Juventus maçından önce bir kas problemi vardı. O yüzden yüzde 100ünü veremiyordu. Kondisyonunu tamamlayıp, eksiklerini giderdiği zaman çok büyük fark yaratacak. Bana göre Sneijder çok büyük bir oyuncu.
"DROGBAYI BÖYLE BULACAĞIMI SANMAMIŞTIM"
"Drogba... Kendisini G.Sarayda nasıl buldunuz?"
- Göreceğiz daha göreceğiz. Drogba çok büyük bir şampiyon Bana karşı da Chelsea forması ile oynadı. Ama ben böyle bulacağımı tahmin etmiyordum Drogbayı Drogbanın bu kadar iyi performansla oynadığını sanmıyordum. Umuyorum ki, bu seviyede oynamaya devam eder. Çünkü bizim için çok önemli.
"AB OYUNCULARI YERLİ SAYILMALI"
"Türkiye Ligindeki yabancı sınırlamasına nasıl bakıyorsunuz? G.Saray Kulübü bu konuda çok tepkili..."
- Avrupa Topluluğu sınırları içerisindeki oyuncuların serbest dolaşım hakkına sahip olmaları gerektiğine inanıyorum ben. Avrupalıyız, Avrupada mücadele ediyoruz ve Avrupada oynuyoruz. Ama bu sadece Galatasaray için değil, bütün Türk takımları adına büyük bir sıkıntı zaten.
"TÜRKİYE LİGİ İÇİN FİKRİM YOK"
"İngiltere Premier Ligi ve İtalyada çalıştınız. Türkiye Ligi ve Türk futbolunu nasıl buluyorsunuz?"
- Daha çok yeniyim. O kadar iyi tanımıyorum. Sezon sonunda buna cevap verebilirim.
"BALOTELLI EVLADIM GİBİ"
(Mancini M.Cityyi çalıştırırken, idmanda oyuncusu Balotelli ile kavga etmişti. Aykırı oyuncu Manciniyi itmiş, o da sert bir şekilde yakasına yapışıp uzaklaştırmıştı)
"Balotelli ile yaşadığınız tartışma dünya basınına konu olmuştu. Ne yorum yaparsınız oyuncunuz için?"
- Mario çok büyük bir oyuncu. Ama çok da genç bir futbolcu. Kendisini Daha çok gelişterecek. Karakter olarak da kendisini çok fazla geliştirecek. Kendini daha iyiye götürecektir. Benim için Balotelli bir evlat gibi. 17 yaşında iken ben onu oynattım.
ALMANYA'DAKİ GENÇLER TAKİPTE
"G.Sarayın devre arası transfer politikası nasıl olmalı? Sizce yerli kadroda bir zaaf var mı?"
- Almanyada oynayan Türkler gibi, çift pasaportlu olan oyuncular, Türkiyede başka takımlarda oynayan yerli oyuncular da tabii ki düşünülecektir. Çok iyi oyuncular ve genç futbolcular var. Ama şu anda bir şey demem çok zor.
"TERİM TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ AMA..."
"Peki Fatih Terim G.Saraylılar için çok özeldir. Kendisi için neler söylersiniz? "
- Geçmişi bilmiyorum fakat Fatih Terim, Türkiyenin en büyük teknik direktörü. Avrupanın da en iyi antrenörlerinden biri. Bunu çok iyi biliyorum. Benim düşüncem bu şekilde. Ben onun için olaya teknik açıdan bakıyorum.
"Alacağı her sonuç Fatih Terim dönemi ile kıyaslanacak. Çünkü çok başarılı seneler geçirdi Terim ile G.Saray... Terim isminin ensesinde Demokrasinin kılıcı olarak duracağı fikrine yorumu ne olur?"
- Bana bu durum bir baskı oluşturmuyor. Ben antrenör olarak kalitemin ve iyi yanlarımın, pozitif taraflarımın ne olduğunu biliyorum. Benim amacım işime devam etmek. Ve 20. şampiyonluğu bu sene kazanmak. Tek düşündüğüm ve odaklandığım konu bu.
"Fatih Terimi İtalyadan da tanıyorsunuz. Göreve geldikten sonra hiç konuştunuz mu?"
- Evet İtalyadan tanıyorum. Ama konuşmadım. Fırsatım olduğu zaman konuşacağım.
"1-0 KAZANSAK BİLE KEYİF VERECEĞİZ"
"Herkesin merak ettiği bir konu var. G.Saray Mancini ile savunma ağırlıklı bir futbol mu oynayacak? Nasıl bir felsefe ile takımı oynatacaksınız?"
- Inter ile olsun, Manchester Cityde olsun, her zaman en iyi savunmaya sahiptik. Ama en iyi de hücumumuz vardı. Neredeyse bütün rekorları kırdık. Atılan gol, az yenmiş gol, en fazla üst üste galibiyet alınması Dolayısıyla tanımadığım bir takıma gelirsem sezon ortasında aldığım...
Takımın bir dengesini bulmaya çalışmak lazım. Ben düşünüyorum ki bu takım savunmayı da iyi yapabilmeli. Bazen 1-0da kazanabiliriz Bence 1-0 kazanırsak bu sıkıntı yaratmaz. Ama, bizim takımımız hücuma yönelik özel ve keyif veren bir oyun ortaya koyacaktır."
"MERAKLI BİR İNSANIM"
"Manchester Cityden ayrıldığı için çalışmasa dahi önemli bir gelire sahipti. Oturarak bu parayı kısaca kazanabilirdi. G.Saraya onu cazip kılan ve çeken ne idi?"
- Ben meraklı bir insanım. Değişik durumlar hoşuma gidiyor. Galibiyet ile dolu harika bir dönem olabilir. Çok önemli bir ülkede, İstanbul gibi Avrupanın en güzel şehirlerinden biri de beni etkiledi.
Mancini, takım içi ilişkilerde en fazla önem verdiği konuyu anlatırken, Futbolcularıma çok saygı duyarım ve onlara güvenirim. Ben nasıl saygı gösteriyorsam, onlardan da bunu beklerim dedi.
"LİGDE 6 PUAN FARK FAZLA AMA..."
"Şampiyonluk yarışı hakkında neler söylersiniz. G.Saray zirveden 6 puan geride "
- 6 puan şu an da biraz fazla. Ama kapatılamayacak bir fark değil. Kapatmak için zamanımız var. Şampiyonluk şansı vermek şu anda gereksiz. Ne şanslara, ne puan durumuna bakmak şu anda lüzumsuz. 28 Ocakta tekrar 2. yarı başladığı zaman belki bakmak gerekebilir. O zaman konuşabiliriz.
"Rakiplerinizi tanıyor musunuz?"
- Fenerbahçe ve Beşiktaşı çok iyi biliyorum. Trabzonsporu da biliyorum. Ama tabii diğer rakipleri daha az biliyorum. İtalyada ne yazık ki Türk Ligini seyredemiyorsun. İzlenebilse çok iyi olurdu. Bir şampiyona ya da ligin Avrupada tanınabilmesi için seyredilebiliyor olması lazım.
"DROGBA VE SNEIJDER DE YEDEK OTURABİLİR"
"Burak Yılmazın sezon başında yedek kaldığı zaman verdiği bir reaksiyon vardı. Futbolcuların bu durumlarda tepkisi nasıl olmalı?"
- İnanıyorum ki bütün oyuncular, özellikle en iyi olanlar, buna Burak Yılmazı da dahil ediyorum her zaman en iyisini vermek zorundalar. Antrenmanlarda, maçlarda, hep en iyisini yapmalılar. Büyük oyuncular örnek olmak zorundalar. Bu örnek olmaları da, yedekte kalıp kulübede bekledikleri zaman da olabilir. Drogba, Sneijder, Burak Yılmaz hepsi kulübeye gidebilir. 3-4 günde bir maç yaparsanız bu çok normal.
"ARDA TURANI ÖRNEK ALMALILAR"
"Umut Bulut, her zaman sonradan oyuna girip golünü atıyor. Yedek kalmak kaderinde var. Onun için düşünceniz nedir?"
- Umutun geçmişine çok hakim değilim. Ama şunu diyebilirim Gördüğüm Umut, elinden gelenin en fazlasını ortaya koyan bir çocuk. Sadece Umut da değil, G.Saray takımında çok iyi Türk oyuncular var. Ama kendilerini daha da geliştirebilirler.
Arda Turan ve Atletico Madrid örneğinde olduğu gibi Arda, burada Türkiyede oynarken iyiydi, ama oraya gitti ve çok daha kendisini geliştirdi. Ben istiyorum ki bu kaliteye sahip olan Türk oyuncular daha da kendilerini geliştirmeyi düşünmeliler Selçuk, Umut, Burak, Semih... Onlarda bu yetenek ve kalite var.
"G.Sarayda ne eksik? Yerli kadronun yetersiz olduğunu düşünüyor musunuz? Çünkü Akhisar maçına 16 kişi ile çıktı "
- O maçta çok fazla sakatlık ve cezalı oyuncu vardı. Orada sıkıntı o idi. Ama, gazetelerde de görüyorum. Özellikle yabancı oyuncular için, O gidecek, bu kalacak gibi haberler yapılıyor. Ama önce benim kendi takımımı, G.Sarayı tanımam ve değerlendirmem lazım.
"GENÇ OLDUĞUM İÇİN ÖYLEDİR"
"Giyiminize çok önem veriyorsunuz. Kıyafetlere ne kadar harcadığınız bile ayrı merak konusu. Herkes çok şık olduğunuzda birleşiyor?"
- Ben genç olduğum için öyledir. Öyle görünüyorumdur. Diğer teknik direktörler yaşlı, ben gencim o yüzden öyle gözüküyordur. Giyim için öyle bir bütçeden bahsedilemez. Jean de giyersiniz, klasik elbise de .
"ŞİMDİKİ FUTBOLCULARLA TARZIMIZ FARKLI"
"Takımda sizce en iyi giyinen kim?"
- Bugünün oyuncuları biraz zor. Onların giyinme tarzları, benim tarzıma göre çok farklı. Oğlumu da kıyafetleri konusunda çok fazla eleştiririm.
İtalyada Inter Kulübü ve Manchester Cityde büyük başarılara imza atan İtalyan teknik adam ile bayramın ilk günü Florya Metin Oktay Tesislerinde bir röportaj verdi.
Dışarıdan mesafeli ve soğuk bir profil çizen Mancini, gerçekte gayet açık sözlü ve esprili bir insan...
ELEMAN TARTIŞMASINI HATIRLATAN SÖZLER
"Fatih Terim G.Saray adına sadece bir teknik direktör değil, daha da ötesiydi Sizin sınırlarınız ve çalışma prensibiniz nasıldır?"
- Takım üzerinde kararları ben vereceğim. Ama Galatasarayın bir çalışanıyım aynı zamanda. Takıma, başkana, yöneticilere ve taraftara çok büyük saygım var. Benim işim galibiyete devam etmeyi sağlamak. Ve saydığım bütün herkes ile de çok iyi iletişim kurmak.
"SIKINTIM OLURSA ZATEN KONUŞMALIYIM"
"Şu an veya bir gün ters düşüp anlaşamazsanız bile başkanın telefonuna çıkar mısınız?"
- O başkan Adı üzerinde başkan... Yani bağlı olduğun kişi... Elbette, telefonunu açarım. Onunla sıkıntım olursa, kendisi ile konuşmam gerekir.
Bir kulübün başkanı orada her şeyin ve herkesin üstündedir. Tabii aradığında telefonuna çıkmamız gerekli. Kendisine karşı rahatsızlığım dahi olsa her zaman telefonuna öncelikli çıkmak durumundayım.
"Başkan Aysal hakkındaki düşünceniz nedir?"
- Sadece başkan Ünal Aysal değil, herkesle ilgili çok iyi bir intibam var. Hepsine, Galatasaray Kulübündeki bütün insanlara büyük saygı duyuyorum. Kısaca çok çok iyi bir intibam var sayın başkanla ilgili
"BU TAKIMI BEN KURMASAM DA ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"
"Türk insanı başarıyı hemen ister ve sabırsızdır. Bu konuda düşünceniz nedir? Ve hayal ettiğiniz Galatasaray için ne kadar süreye ihtiyacınız var?"
- Futbolda hiç kimse beklemek istemez. Bu İtalyada da böyle Benim oluşturmadığım, benim kurmadığım ve daha tanımadığım bir takımın başına geçtim ben. Sezon öncesi hazırlıklarını yapmadığım bir takımdan bahsediyoruz. Tanımam lazım, futbolcular ile tek tek ilgilenerek onları anlamam lazım. Ancak şu ana kadar öyle bir zamanımız olmadı. Ne kadar zaman? Şu an buna yanıt vermek zor. Elimizden geleni yapacağız. En kısa zamanda, en büyük faydayı sağlamak için. Ama şu an bir şey diyemem. Bütün hazırlıklarımız bunu gerçekleştirmek için.
"KOPENHAG MAÇLARI ÇOK KRİTİK"
"Şampiyonlar Ligi için hedefiniz nedir? Beklentiniz "
- Zor bir gruptayız. Çok zor bir grup. Real Madride karşı kaybettikten sonra durumlar çok değişti. Averaj, gol farkı fazla.. Torinoda aldığımız 1 puan grubu bize açık bıraktı. Her sonuca açık bir gruptayız. İki Kopenhag maçı çok önemli. Bu maçların sonuçları çok kritik.
"INTER VE CITY'DE REKORLAR KIRDIM"
"2 yıl üst üste çok başarılı olmuş bir G.Saray var? Sizin hedefleriniz neler?"
- Interde 20 senelik bir tarihi değiştirdik. Manchester Cityde 50 senelik bir tarihi değiştirdik. Galatasaray da çok önemli bir kulüp Avrupada ve Türkiyede. En iyisini burada da yapmaya çalışacağız.
"Sneijder büyük beklentilerle alındı. Çok fazla bir performans sergilemedi. Sizin döneminizdeki Sneijderı nasıl buldunuz? Onun üzerindeki düşüncesiniz nedir?"
- Sneijder, G.Saraya geldiği zaman 6 ay oynamamıştı. Çok zordur bir futbolcu için bu. Juventus maçından önce bir kas problemi vardı. O yüzden yüzde 100ünü veremiyordu. Kondisyonunu tamamlayıp, eksiklerini giderdiği zaman çok büyük fark yaratacak. Bana göre Sneijder çok büyük bir oyuncu.
"DROGBAYI BÖYLE BULACAĞIMI SANMAMIŞTIM"
"Drogba... Kendisini G.Sarayda nasıl buldunuz?"
- Göreceğiz daha göreceğiz. Drogba çok büyük bir şampiyon Bana karşı da Chelsea forması ile oynadı. Ama ben böyle bulacağımı tahmin etmiyordum Drogbayı Drogbanın bu kadar iyi performansla oynadığını sanmıyordum. Umuyorum ki, bu seviyede oynamaya devam eder. Çünkü bizim için çok önemli.
"AB OYUNCULARI YERLİ SAYILMALI"
"Türkiye Ligindeki yabancı sınırlamasına nasıl bakıyorsunuz? G.Saray Kulübü bu konuda çok tepkili..."
- Avrupa Topluluğu sınırları içerisindeki oyuncuların serbest dolaşım hakkına sahip olmaları gerektiğine inanıyorum ben. Avrupalıyız, Avrupada mücadele ediyoruz ve Avrupada oynuyoruz. Ama bu sadece Galatasaray için değil, bütün Türk takımları adına büyük bir sıkıntı zaten.
"TÜRKİYE LİGİ İÇİN FİKRİM YOK"
"İngiltere Premier Ligi ve İtalyada çalıştınız. Türkiye Ligi ve Türk futbolunu nasıl buluyorsunuz?"
- Daha çok yeniyim. O kadar iyi tanımıyorum. Sezon sonunda buna cevap verebilirim.
"BALOTELLI EVLADIM GİBİ"
(Mancini M.Cityyi çalıştırırken, idmanda oyuncusu Balotelli ile kavga etmişti. Aykırı oyuncu Manciniyi itmiş, o da sert bir şekilde yakasına yapışıp uzaklaştırmıştı)
"Balotelli ile yaşadığınız tartışma dünya basınına konu olmuştu. Ne yorum yaparsınız oyuncunuz için?"
- Mario çok büyük bir oyuncu. Ama çok da genç bir futbolcu. Kendisini Daha çok gelişterecek. Karakter olarak da kendisini çok fazla geliştirecek. Kendini daha iyiye götürecektir. Benim için Balotelli bir evlat gibi. 17 yaşında iken ben onu oynattım.
ALMANYA'DAKİ GENÇLER TAKİPTE
"G.Sarayın devre arası transfer politikası nasıl olmalı? Sizce yerli kadroda bir zaaf var mı?"
- Almanyada oynayan Türkler gibi, çift pasaportlu olan oyuncular, Türkiyede başka takımlarda oynayan yerli oyuncular da tabii ki düşünülecektir. Çok iyi oyuncular ve genç futbolcular var. Ama şu anda bir şey demem çok zor.
"TERİM TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ AMA..."
"Peki Fatih Terim G.Saraylılar için çok özeldir. Kendisi için neler söylersiniz? "
- Geçmişi bilmiyorum fakat Fatih Terim, Türkiyenin en büyük teknik direktörü. Avrupanın da en iyi antrenörlerinden biri. Bunu çok iyi biliyorum. Benim düşüncem bu şekilde. Ben onun için olaya teknik açıdan bakıyorum.
"Alacağı her sonuç Fatih Terim dönemi ile kıyaslanacak. Çünkü çok başarılı seneler geçirdi Terim ile G.Saray... Terim isminin ensesinde Demokrasinin kılıcı olarak duracağı fikrine yorumu ne olur?"
- Bana bu durum bir baskı oluşturmuyor. Ben antrenör olarak kalitemin ve iyi yanlarımın, pozitif taraflarımın ne olduğunu biliyorum. Benim amacım işime devam etmek. Ve 20. şampiyonluğu bu sene kazanmak. Tek düşündüğüm ve odaklandığım konu bu.
"Fatih Terimi İtalyadan da tanıyorsunuz. Göreve geldikten sonra hiç konuştunuz mu?"
- Evet İtalyadan tanıyorum. Ama konuşmadım. Fırsatım olduğu zaman konuşacağım.
"1-0 KAZANSAK BİLE KEYİF VERECEĞİZ"
"Herkesin merak ettiği bir konu var. G.Saray Mancini ile savunma ağırlıklı bir futbol mu oynayacak? Nasıl bir felsefe ile takımı oynatacaksınız?"
- Inter ile olsun, Manchester Cityde olsun, her zaman en iyi savunmaya sahiptik. Ama en iyi de hücumumuz vardı. Neredeyse bütün rekorları kırdık. Atılan gol, az yenmiş gol, en fazla üst üste galibiyet alınması Dolayısıyla tanımadığım bir takıma gelirsem sezon ortasında aldığım...
Takımın bir dengesini bulmaya çalışmak lazım. Ben düşünüyorum ki bu takım savunmayı da iyi yapabilmeli. Bazen 1-0da kazanabiliriz Bence 1-0 kazanırsak bu sıkıntı yaratmaz. Ama, bizim takımımız hücuma yönelik özel ve keyif veren bir oyun ortaya koyacaktır."
"MERAKLI BİR İNSANIM"
"Manchester Cityden ayrıldığı için çalışmasa dahi önemli bir gelire sahipti. Oturarak bu parayı kısaca kazanabilirdi. G.Saraya onu cazip kılan ve çeken ne idi?"
- Ben meraklı bir insanım. Değişik durumlar hoşuma gidiyor. Galibiyet ile dolu harika bir dönem olabilir. Çok önemli bir ülkede, İstanbul gibi Avrupanın en güzel şehirlerinden biri de beni etkiledi.
Mancini, takım içi ilişkilerde en fazla önem verdiği konuyu anlatırken, Futbolcularıma çok saygı duyarım ve onlara güvenirim. Ben nasıl saygı gösteriyorsam, onlardan da bunu beklerim dedi.
"LİGDE 6 PUAN FARK FAZLA AMA..."
"Şampiyonluk yarışı hakkında neler söylersiniz. G.Saray zirveden 6 puan geride "
- 6 puan şu an da biraz fazla. Ama kapatılamayacak bir fark değil. Kapatmak için zamanımız var. Şampiyonluk şansı vermek şu anda gereksiz. Ne şanslara, ne puan durumuna bakmak şu anda lüzumsuz. 28 Ocakta tekrar 2. yarı başladığı zaman belki bakmak gerekebilir. O zaman konuşabiliriz.
"Rakiplerinizi tanıyor musunuz?"
- Fenerbahçe ve Beşiktaşı çok iyi biliyorum. Trabzonsporu da biliyorum. Ama tabii diğer rakipleri daha az biliyorum. İtalyada ne yazık ki Türk Ligini seyredemiyorsun. İzlenebilse çok iyi olurdu. Bir şampiyona ya da ligin Avrupada tanınabilmesi için seyredilebiliyor olması lazım.
"DROGBA VE SNEIJDER DE YEDEK OTURABİLİR"
"Burak Yılmazın sezon başında yedek kaldığı zaman verdiği bir reaksiyon vardı. Futbolcuların bu durumlarda tepkisi nasıl olmalı?"
- İnanıyorum ki bütün oyuncular, özellikle en iyi olanlar, buna Burak Yılmazı da dahil ediyorum her zaman en iyisini vermek zorundalar. Antrenmanlarda, maçlarda, hep en iyisini yapmalılar. Büyük oyuncular örnek olmak zorundalar. Bu örnek olmaları da, yedekte kalıp kulübede bekledikleri zaman da olabilir. Drogba, Sneijder, Burak Yılmaz hepsi kulübeye gidebilir. 3-4 günde bir maç yaparsanız bu çok normal.
"ARDA TURANI ÖRNEK ALMALILAR"
"Umut Bulut, her zaman sonradan oyuna girip golünü atıyor. Yedek kalmak kaderinde var. Onun için düşünceniz nedir?"
- Umutun geçmişine çok hakim değilim. Ama şunu diyebilirim Gördüğüm Umut, elinden gelenin en fazlasını ortaya koyan bir çocuk. Sadece Umut da değil, G.Saray takımında çok iyi Türk oyuncular var. Ama kendilerini daha da geliştirebilirler.
Arda Turan ve Atletico Madrid örneğinde olduğu gibi Arda, burada Türkiyede oynarken iyiydi, ama oraya gitti ve çok daha kendisini geliştirdi. Ben istiyorum ki bu kaliteye sahip olan Türk oyuncular daha da kendilerini geliştirmeyi düşünmeliler Selçuk, Umut, Burak, Semih... Onlarda bu yetenek ve kalite var.
"G.Sarayda ne eksik? Yerli kadronun yetersiz olduğunu düşünüyor musunuz? Çünkü Akhisar maçına 16 kişi ile çıktı "
- O maçta çok fazla sakatlık ve cezalı oyuncu vardı. Orada sıkıntı o idi. Ama, gazetelerde de görüyorum. Özellikle yabancı oyuncular için, O gidecek, bu kalacak gibi haberler yapılıyor. Ama önce benim kendi takımımı, G.Sarayı tanımam ve değerlendirmem lazım.
"GENÇ OLDUĞUM İÇİN ÖYLEDİR"
"Giyiminize çok önem veriyorsunuz. Kıyafetlere ne kadar harcadığınız bile ayrı merak konusu. Herkes çok şık olduğunuzda birleşiyor?"
- Ben genç olduğum için öyledir. Öyle görünüyorumdur. Diğer teknik direktörler yaşlı, ben gencim o yüzden öyle gözüküyordur. Giyim için öyle bir bütçeden bahsedilemez. Jean de giyersiniz, klasik elbise de .
"ŞİMDİKİ FUTBOLCULARLA TARZIMIZ FARKLI"
"Takımda sizce en iyi giyinen kim?"
- Bugünün oyuncuları biraz zor. Onların giyinme tarzları, benim tarzıma göre çok farklı. Oğlumu da kıyafetleri konusunda çok fazla eleştiririm.
