merhaba!
bugünlerde internetde anonim olma ihtimali var mı? yoksa herşeyimiz açıkta mı? anonim neyi yapabilirsiniz ve nasıl? yasal dışı demiyorum. normal şeylerden konuşuyorum misal alış veriş veya oyun oynama buna benzer şeylerde nasıl anonim olabilinir.
bu konu ile ilgili bilginiz varsa sevinirim.
bugünlerde internetde anonim olma ihtimali var mı? yoksa herşeyimiz açıkta mı? anonim neyi yapabilirsiniz ve nasıl? yasal dışı demiyorum. normal şeylerden konuşuyorum misal alış veriş veya oyun oynama buna benzer şeylerde nasıl anonim olabilinir.
Bu işe yarayan programlar var zaten sahte IP adresi kullandığında çoğu yere göre anonim oluyorsun.merhaba!
Konu yeri yanlış.Bilgisayar bölümü daha uygun.
tşkler! mesela hangi proğramlar işe yarar veya ne tavsiye edersin?
konuyu başka biryere taşıma ihtimalim var mı? kusura bakmayın yanlış yere attıysam...
konuyu başka biryere taşıma ihtimalim var mı? kusura bakmayın yanlış yere attıysam...
tşkler! mesela hangi proğramlar işe yarar veya ne tavsiye edersin?
Konu zaten taşınmış.
Bu tarz program pek kullanmadığım için önereceğim malesef yok.
İnternette IP Değiştirici programlara ve kullanılış mantıklarına bakabilirsin ,Bazı Gizliliğini sağlayan sitelerde var gitmek istediğin adrese oradan gidip gizliliğini koruyabiliyorsun buradan isim vermiyorum internette bulabilirsin.
Anonim olmak cidden mümkün mü bilmiyorum çünkü bunu başarabilenler sadece bilgisayar uzmanları bence, bizim kullanacağımız programlarla bunu sadece bir yere kadar sağlayabiliriz.Senin anonimden kastın tam olarak nedir bilemiyorum ama bence anonim olmak en çok online alışveriş sitelerinde yapılan ödemelerde ya da online ödemelerde önemli, en azından benim açımdan durum böyle.Çünkü özellikle bu tip işlemlerde birçok kişisel bilgi girildiği için, gizlilik kavramı diye birşey kalmıyor.Kimlik numarasından tutun, anne kızlık soyadına kadar neredeyse tüm özel bilgilerinizi aynı devlet dairesinde bir işlem gerçekleştirir gibi, bir de üstüne kredi kartıyla ödeme yapıyorsanız,kart bilgileri de dahil olmak üzere birçok bilgiyi siteye yüklüyorsunuz.Evet birçok site bu konuda çok iyi güvenlik önlemleri alıyor ama kimi zamanlarda dünya devi şirketlerde dahi bilgi hırsızlığı yaşanıyor.Onun için bence anonimlik en çok bu gibi durumlarda önemli ki ben bunu paysafecard ile sağlıyorum.En azından ödeme işlerinde anonim kalmamı sağlıyor, aynı nakit ödeme yapıyor gibi.Ama yine de tabiki ip adresim ve bununla birlikte birçok bilgim diğer zamanlarda internette surf yaparken anonim olmaktan çok uzak.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)