ZeiDen 1
ZeiDen
mavzermete 1
mavzermete
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Test5410 1
Test5410
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
StackTrace 1
StackTrace
Hikaye Ekle

PC Açılmıyor ÇÖZÜM

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Venque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 256
Kullanıcılar, genelde kullandıkları işletim sistemi açılmıyorsa, “PC açılmıyor” tabirini kullanmaktadırlar. İşletim sistemi ve PC farklı şeylerdir. PC bilgisayarı oluşturan parçalar olmakla birlikte, işletim sistemi, bilgisayarın çalışmasını sağlayan bir tür yazılımdır.
Bilgisayarın açılmamasının birçok sebepleri olabilir. Bunun için, panik yapmadan düşünmek gerekmektedir. Öncelikle, bilgisayarınıza elektrik veren güç kablosunun prize ve bilgisayarınıza takılı olduğundan, prize elektrik geldiğinden emin olun.
2.1 Güç kaynağının soğutucusu ve CPU fanı çalışıyor mu? Monitörünüz gücü PC’nin güç kaynağından alıyorsa monitörünüze elektrik geliyor mu tespit edin.
2.2 Açılışta bilgisayarınızda birşey göremiyorsunuz fakat “bip” sesi geliyor mu tespit edin.
2.3 Bilgisayarınızın RAM SIM modüllerinde bir değişiklik oldu mu (çıkarma-takma-ekleme) tespit edin, bildirin.
2.4 Bilgisayarınızda son zamanlardaki tavır değişikliğini (virüs olabilir) gözlemlediniz mi, akıllı virüsler bilgisayarınızın ana kartında bulunan BIOS ‘u çalışamaz duruma getirebilirler. Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında BIOS güncelleştirmesini disable (kapalı) olarak tutun.
Neden disable? Eğer bu komut disable değil de, enable (açık) olursa, bilgisayarınızın BIOS’u virüs’e karşı açık bir konuma gelir. Ayrıntılı bilgi için 6′ncı madde (Rom ve Flash RAM) bölümüne bakınız.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri