darkbey42 1
darkbey42
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
Hikaye Ekle

Denizde Bağıl Hız

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan King54TR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 385

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Körfezde vapur ile seyahat ediyoruz.Vapur herhangi bir sebeple yavaşladı.Hızını 10 km/h 'e düşürdü.Karşı taraftan aynı hattaki diğer vapur bize doğru geliyor ve yanımızdan 50 km/h ile geçiyor.
İki vapurun birbirlerine göre bağıl hızları bu durumda 60 km/h oluyor.Yani biz vapurumuzdan karşı vapura baktığımız zaman onu 60 km/h ile gidiyor görürüz.Karşı vapurda bulunan kişi de bizim vapuru 60 km/h ile gidiyor görür.
Biz,bize doğru gelen vapurun bizden daha hızlı olduğunu anlarız.Deriz ki vapura bak basıyo gidiyor.Biz ise ne için yavaşladık durup dururken.
Madem iki vapurda diğer vapura bakdığı zaman birbirlerini 60 ar km/h ile görüyorlarsa biz diğer vapurun hızlı olduğunu nasıl anladık.Fiziksel olarak nasıl açıklarız.

zaten oldugu vapurun yavas oldugunu biliyor onun için onu ölçebilir :D mesala ben arabayla giderken birisi beni geçsin tahminen hızını hesaplayabiliyorum bu da öyle bi duurm galiba :D

Bence 2 Vapurunda Arkasından Çıkardığı Sudaki Köğüklere Bakarım Hangisi Daha Çok Köpük Çıkarıyorsa Motoru O Kadar Çok Çalışıyordur Ve Hızlı Gidiyordur :p

Paylaşımınız İçin Teşekkürler :ka19:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri