noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Bilgisayarı yavaş olanlar baksın!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan desantis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 495

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Çalıştır komut kısmından "sysedit.exe" yazıyoruz.
Karşımıza çıkan menulerden System.ini penceresini ön plana alıyoruz ve buradaki satırların arasından [386enh] yazan satıra geliyoruz.
Bunun hemen altında boş bir satır yaratarak "Irq14=4096"yazıyoruz ve kaydetip makinamızı restart ediyoruz.

Bundan sonra hardiskinizin daha performanslı çalıştığını göreceksiniz...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu Sonraki İşlem =Çalıştır Görünen Yere msconfig Yazıyoruz.

---------------------------------------------------------------------
Ve Başlangıç Görünen Yere Tıklıyoruz .Alta Tümünü Devre Dışı Bırak Var Orya Tıklıyoruz Reset Atıyoruz Pc Mize .

------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayarıma Sağ Tıkla Özellikler De Ve Gelişmişe Gel Performans Ve ayarlara Tıkla
---------------------------------------
Görünen Tablodaki En İyi Performas İçin Ayarlayı İşaretliyoruz .
----------------------------
Ve O sayfadaki Gelişmişe Tıklayıp Değiştir Diyoruz.
---------------------------
Özel Boyuta Tıklayıp Pc Nizin En Büyük Boyutunuz Yazıp Ayarla Diyim Tamam Bası Uygula Dıyoruz Ve pc Reset Atıyoruz
---------------------------------------------------------------

=Çalıştır Görünen Yere regedit Yazıyoruz Ve Entere Basıyoruz.
---------------------------------------------
Görünen Yere [CTRL+F]Baıyoruz Gelen Yere İse .
--------------------------------------
showdelay Yazıp Araması Bekliyoruz Bulduktan Sonra Üstüne iki kere basıp açıyoruz yazan Değeri Silip Oraya 25 Yazıyoruz Tamam Diyip Reset Atıyoruz Pc Nize .
--------------------------------------------------------

Duydumki Üç parça Şeye +++rep verilmiyormus peki ozamn söyle yapalım dahda yardımcı olucağım size .

Şimdi Herseyi Yaptınktan sonra Bunlarıda yapın Masaüstü Özellikler Diyin Masaütüne Gelip Rengi Beyaz yani Düze Renk Yapın Ondan Sonra CCLeaner diye Bir Temizlik Programı Vereceğim Onu İndirip Kurun Unutmayın O programı Ben yapmıyorum Firmalar Yapıyorrr.

Evet İndirdiniz Ve KurUN vE iŞE YARAMYANLARI bULUP sİLER .

Programı indirip kurduktan sonra , programı açınca karşınıza alttaki pencere çıkacak.Burada sırasıyla şu işlemleri yapıcaz :

1) Açılan pencerede sağ alt kısımda bulunan "Temizliğe başla" butonuna basıyoruz ve karşımıza çıkan ufak pencereye "Evet" diyoruz.

2) Bu işlemi yaptıktan sonra yine aynı programdan sol taraftaki "Kayıt Defteri" ne tıklıyoruz.Tıkladıktan sonra ilk olarak "Sorunları bul" , sonra da "Seçili sorunları çöz" tıklıyoruz.

3) Başlangıç hızlandırma

Bilgisayarınız açılırken yavaş açılıyorsa eğer yine bu programdan sol taraftaki "Araçlar" > "Başlangıçta" ya basıyoruz. Karşımıza çıkan programlardan başlangıçta gereksiz olanları seçerek sağ kısımdan "Pasif" basıyoruz.Örneğin : Msn,adobe vs.

2) Disk Birleştirme

İkinci olarak diskimizde program ekle/kaldır veya değişik yöntemler ile kalan gereksiz dosyaları bilgisayarımızda bulunan bir program ile düzelteceğiz.Programın adı " Disk Birleştiricisi"

Bu programı bi yerden indirmemize gerek yok zaten bilgisayarımızda mevcut. Bulunduğu dizin :

Başlat > Tüm programlar > Donatılar > Sistem araçları > Disk Birleştiricisi

Programı üstüne tıklayarak açıyoruz.
Karşımıza çıkan pencerede sırasıyla diskleri seçerek "Diskleri Birleştir" basıyoruz.

3) Bilgisayar Hızlandırma

Evet arkadaşlar şimdi anlatacağımı herkes yapmak zorunda değil.Fakat bilgisayarınız yavaşsa dosyalar vs tıkladığınızda açılması hızlı değilse bunu yapmanızı tavsiye ederim

Bu işlem için bilgisayarımızda şu dizine gidicez:

Bilgisayarım'a sağ tıklayarak özellikler > Gelişmiş sistem ayarları > Performans'ın içindeki ayarlar > En iyi görünüm için ayarla ya basıyor ve tamam diyoruz.

Bu ayarı yapınca bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir.Beğenmeyen arkadaşlar bu dizine gelerek " Windows benim için en iyisini seçsin" bassın.

Resimleri Alıntı Yaptım :)

VE PC NİZ Performansı Artıcaktır .

++++++Rep Hak Etmişimdir İşallah :)

Son düzenleme:
:D :D :D Ben Bildiklerimi Sizle Paylasmak İstedim . Benim Bildiklerim Bukadar Arkadaşlar +++REP VERMESENIZDE CANIN SAĞOLSUN ;)

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri