-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
Best Studio 1
Best Studio
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Albert Szent-Gyorgyi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan King54TR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 200

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Albert%20Szent-Gy%C3%B6rgyi.jpg

RNA dünya hipotezi, RNA (ribonükleik asit) esaslı hayat şimdiki DNA (deoksiribonükleik asit) esaslı hayattan önce hüküm sürmüştür. DNA gibi bilgi depolayabilen ve proteinler (enzimler) gibi tepkimeler kataliz eden RNA hücresel veya ön hücresel yaşamın kurulmasını sağlamış olabilir. Günümüzde yaşamın kökeni hakkındaki bazı kuramlar RNA esaslı kataliz ve bilgi depolamayı hücrenin evrimindeki ilk aşama olarak sunuyorlar. RNA esaslı dünyanın günümüzün DNA ve protein dünyasına evrildiği iddia ediliyor.DNA, daha büyük kimyasal dengesi sayesinde, protein, amino asitlerin büyük çeşitliliği içinde kataliz yapma özelliği nedeniyle özelleşmiş katalitik molekül olurken, bilgi depolama görevini üstlendi. RNA dünya hipotezi, günümüz hücrelerinde RNA’nın,özellikle (ribozomda protein üretimini katalize eden) rRNAnın, RNA dünyasının evriminin bir izi olduğunu savunmaktadır.


Tarihçe
"RNA Dünyası" ifadesi ilk kez 1986’da, RNA’nın farklı biçimlerinin katalitik özelliklerine dair en son yapılan gözlemler hakkında yapılan bir açıklamada Nobel ödüllü Walter Gilbert tarafından yapıldı. Ancak bağımsız RNA yaşamı fikri daha eskidir ve Carl Woese'un The Genetic Code “Genetik Kod” isimli isimli kitabında bulunabilir. 1963’te moleküler biyolog Massachusetts Institute of Technology’den Alexander Rich, Albert Szent-Györgyi onuruna yayınlanan bir kitaba yazdığı makalede çok benzer bir görüşü savunmuştur.

vikipedi


 
Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst