Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Wordpress - Tema Kurulum ve Tema Türkçeleştirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan VolkanParlak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

VolkanParlak

Level 19
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
3,473
Çözüm
1
Online süresi
1h 53m
Reaksiyon Skoru
395
Altın Konu
2
TM Yaşı
13 Yıl 6 Ay 23 Gün
Başarım Puanı
324
MmoLira
-516
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Wordpress Nedir ?

WordPress şüphesiz web tasarım ile uğraşanların bloglara girip çıkanların sık duyduğu kelimelerden birisidir.Ancak çoğumuzun bu konu hakkında pek bilgisi yok.Wordpress; Joomla (Mambo), Drupal gibi içerik yönetim sistemlerinden birisidir.PHP ile yazılmış harika bir blog yönetim programıdır.Sürekli geliştirilen bir yapıya sahiptir.Eklentiler, temalar ve buna benzer nesneler ile gücüne güç katan ve beni çoğu zaman korkutan mükemmel bir sistemdir.Korkutması ise şundan dolayı sürekli yeni birşeyler bulunuyor, keşfediliyor

# Wordpress Türkiye #

Wordpress İndir

En son sürüm WordPress Türkçe paketini resmi site ( ) indirebilirsiniz kullanabilirsiniz. WordPress kurulu bir bloga/siteye sahipseniz, yönetim panelinizden otomatik güncelleştirme yapabilirsiniz.

WordPress’in Kullanımı

Yazılardaki ideal etiket sayısı 3-5 arasındadır. Yazarken görüntülenmesini istediğin yere kadar “Daha Fazla Etiketi Ekle” kısmına tıklayarak kalan bölümün tıklanınca okunması sağlanabilir.

Bağlantılar hem arama motorları tarafından hem'de okuyucular tarafından daha anlaşılır olabilmesi için şeklinde olmalıdır. Bunu sağlamak için Ayarlar menüsündeki kalıcı bağlantılar bölümüne tıklayıp, genel ayarlar başlığı altında verilen seçeneklerden özel yapı tıkladıktan sonra karşısına /%postname%/ yazarak yukarıdaki gibi görüntülenmesini sağlanır. Bunu dışında isteğe bağlı olarak kategori ve etiket temeli kısımlarına ayırt ediciliği artırmak veya karmaşıklığı önleme adına ön ek yazılabilir. Örneğin http:/sitemiz.com/wordpress/bolum/hazir-sistemler/wordpress/ şeklinde olur.
Temayı Türkçeleştirme işleminde sorun yaşıyorsak yani görünüm editör kısmında temanın herhangi bir sayfadaki yazıyı Türkçe karakterlerle yazınca sayfada sorunlu görüntüleniyorsa, temanın içindeki tüm php dosyalarını Notepad++ ile Dil kodlamasını UTF-8 Bom’suz olarak dönüştür yapıldıktan sonra türkçeleştirmeliyiz böylece sorun ortadan kalkar.
Dosya yüklerken WordPress güvenlik sebebiyle .rar uzantılı dosyaların yazıyı yazarken yükleme işlemini yasaklamış durumda bunu düzeltmenin yolu wp-includes/functions.php dosyasını açarak 2500 civarı satırlarda (‘class’ => ‘application/java’, bunu aratarakta o kısmı bulunabilir), orada dosya tiplerinden herhangi birinin altına ‘rar’ => ‘application/rar’, eklenirse artık rar yükleme sorunsuz olucaktır. Bu yazı wordpress 3.3 sürümünden önceki durum için geçerli yeni sürümde artık rar dosyalarıda yüklenebiliyor.
Yazıların daha okunabilir olması için yazarken tüm yazıları iki kenara yatık olmalı ve siyah renk ile renklendirilmeli. Başlıklara ayırıcı ve tamamı büyük harf olmamalı.
Dosya yüklerken başlık ve altyazı kısmı aynı olmalı ve açıklayıcı yazılmalı örnek: İNDİR: yuklenen dosya adı şeklinde olmalı bağlantı adresi ise dosya adresi olmalı ki tıklanırken indirilsin. Yazının içinde görülen kısmı kalın yazı olmalı.

Wordpress Kurulum

Otomatik Kurulum

• WordPress’i kurulum, yönetim paneli ve site görünümü olarak Türkçe kullanmak istiyorsanız buradan WordPress son sürüm Türkçe paketi indirin. İngilizce için WordPress.org adresini ziyaret edin.
  • Sıkıştırılmış paketi Winrar veya Winzip türü bir programla açın.
  • Dosya içeriğini sunucuya yükleyin, tarayıcınızın adres satırına site isminizi girin.
  • Kurulum otomatik olarak başlayacak, ekrandaki yönergeleri izleyerek kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Elle Kurulum (Manuel)

Eğer üstteki Türkçe paketi otomatik olarak kuramadıysanız veya İngilizce paket kurmak istiyorsanız manuel olarak kurulum yapabilirsiniz.

• WordPress’i kurulum, yönetim paneli ve site görünümü olarak Türkçe kullanmak istiyorsanız buradan WordPress son sürüm Türkçe paketi indirin. İngilizce için WordPress.org adresini ziyaret edin.
  • Sıkıştırılmış paketi Winrar veya Winzip türü bir programla açın.
  • wp-config-sample.php dosyasını notepad (yada benzeri bir basit yazı işlemcisiyle) açıyoruz.
  • define(‘DB_NAME’, ‘veritabanı adı’); buraya veritabanımızın adını yazıyoruz
  • define(‘DB_USER’, ‘kullanıcı adı’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız kullanıcı adı
  • define(‘DB_PASSWORD’, ‘sifre’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız şifre
  • define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); burasını genellikle localhost olarak bırakıyoruz, eğer ki bir sorun çıkarsa, hosting şirketiyle görüşmenizi öneririz. Yukardaki kısımda gerekli değişiklikleri yapıyoruz
  • wp-config-sample.php dosyasının adını wp-config.php şeklinde değiştirdikten sonra dosyaları sunucuya yüklüyoruz.
  • Tarayıcı adres çubuğuna {www.siteadresi.com}/wordpress/wp-admin/install.php yazıyoruz ve direktifleri takip ediyoruz ve bitiriyoruz.

Wordpress Kurulumu - Resimli ve Videolu Anlatım

Videolu Anlatım

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Resimli Anlatım

Wordpress güncel versiyonunu indirelim ve ftp sunucumuza dosyalarımızı aktaralım.

r8cg0.png

r8ckf.png

Daha sonra adresine girelim.
(sitemiz.com sizin site isminiz, /wp wordpressi kurulucak dizin)

r8cn7.png

Sitemize girdiğimizde yukarıdaki resimdeki gibi bir uyarı ile karşılaşırız, 'Bir ayar dosyası oluştur'a tıklıyoruz.

r8cpq.png

Kuruluma başlamadan önce bir veritabanı (database) gerekli, database oluşturup 'Başlayalım!' diyerek devam ediyoruz.

r8csj.png

Mysql bilgilerimizi yazdıktan sonra 'Gönder' diyoruz.

r8ctr.png

Ve mysql kurulumunu tamamlamış oluyoruz, 'Kurulumu yap' diyerek devam ediyoruz.

r8cwf.png

Bu adımıda tamamladıktan sonra 'WordPress'i Kur' butonuna tıklayarak kurulumu tamamlamış oluyoruz.

Wordpress Tema Kurulumu

Videolu Anlatım

Resimli Anlatım

WordPress sitelerinize yeni temalar yükleme konusunda takılıyorsanız ve kafanıza takılan noktalar var ise bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda bu sorunların hepsine cevap bulmuş olacaksınız.

• [*=left]Öncelikle yükleceğiniz yeni temayı bilgisayarınıza indiriyorsunuz. Muhtemelen sıkıştırlmış klasör olarak indirecektir. Sıkıştırılmış klasörden dosyaları çıkardığınızda aşağıda ki resimi görürsünüz.
r8f5z.jpg

• [*=left]Daha sonra klasör olarak çıkardığımız dosyaları ftp programı ile ftp bağlanıp wp-contect dizininde themes klasörünün içine yüklemeniz gereklidir. Yükleme işlemini yaptıkdan sonra aşağıda ki resimde gördüğünüz şekilde klasör yüklenmiş olacaktır.
r8f78.jpg

• [*=left]Tema dosyalarının ftp sunucusuna yüklenmesi ile alakadar kısım bu kadardır. Şimdi admin panele girip Görünüm sekmesinden Temalar linkine tıklamanız gereklidir.
r8f8h.jpg

• [*=left]Temalar linkine tıklatından sonra karşımıza gelen sayfada aktif tema üstte pasif temalar altta olmacak şekilde listelenmiştir. Buradan yüklediğiniz temanın ufak resimin hemen altında ki Etkinleştir linkine tıklamanız gereklidir.
r8f9q.jpg

Yüklediğiniz yeni temayı etkinleştirdikten sonra sitenizin anasayfasını yenilemeniz durumunda temanın değiştiğini göreceksiniz.

Wordpress Tema Türkçeleştirme

Öncelikle düzenleme yapacağımız temayı bilgisayarımıza indiriyoruz, daha sonra adresinden Notepad++ son sürümünü indirerek bilgisayarımıza kuruyoruz, notepad++ programını kurduktan sonra tema klasöründe bulunan index.php page.php single.php gibi dosyalardan düzenleyeceğimiz dosyaları Notepad++ ile açmamız gerek.

r8gc0.jpg

Notepad++ kurduktan sonra dosyalara sağ tıkladığımızda Edit with Notepad++ seçeneğide eklenmiş oluyor.

Tıklıyoruz ve dosyamızı Notepad++ ile açıyoruz. Notepad++ ile açtığımız *.php dosyasının dil kodlamasını aşağıda ki resimde gördüğünüz gibi UTF-8 bomsuz olarak dönüştürüyoruz.

r8gfr.jpg

Dil kodlamasını UTF-8 Bom’suz olarak dönüştürdükten sonra dosya içerisinde bulunan İngilizce terimleri Türkçe olarak yazmanız durumunda karakterlerin bozuk gözükmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta Türkçe düzenlemeyi yapmadan önce karakter kodlamasını değiştirirseniz hiçbir sorun yaşamazsınız. Bazen sonradan dönüştürülen dosyalarda sorun olabiliyor.

Son düzenleme:
Teşekkürler :) Sabitlendi

Konu sabitlenmiştir paylasım için teşekkürler

Sabit için ben teşekkür ederim. :)

Sabit için ben teşekkür ederim. :)

kardeş benim sitemde mysql kurulu değil . Bu wp-config.php dosyasında yer alan kullanıcı adı ve şifrenizin yanlış olduğu ya da localhost konumunda yer alan veritabanınıza ulaşamadığımız manasına geliyor olabilir. Ayrıca yayınlayıcınızın veritabanı sunucusu çökmüş olabilir. böyle bir hata alıyorum. nasıl halledebilirim

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri