Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle

Çağla: "Hedef dünya şampiyonası"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan King54TR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 248

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

cagla-kubat-sorf-resimleri-120663406245-orta.jpg

Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları işbirliği ile düzenlenen
Pegasus Windsurf Ligi 3. ayak yarışları Urla'da sona erdi.

İzmir Urla’daki TUR 21 Surf Okulu’nda gerçekleştirilen ve 13’ü bayan toplam 73 sporcunun katıldığı yarışlar kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Aralıksız esen şiddetli rüzgarda 4 gün boyunca tüm hünerlerini sergileyen sporcular izleyicilerin takdirini kazandı.

Bayanlar kategorisinde Çağla Kubat, masterlarda Özfer Uralp ve genç erkeklerde Poyraz Akay ilk gün elde ettikleri liderliği son güne kadar koruyarak Urla etabını birinci sırada tamamladılar.

Büyük çekişmenin yaşandığı erkekler kategorisinde Enes Yılmazer, genç bayanlarda ise Fulya Ünlü ilk sırada yer aldı.

9-12 Ağustos tarihlerinde Büyükçekmece’de yapılacak 4. ayak yarışları ile devam edecek olan Pegasus Windsurf Ligi, 28 ağustos-1 eylül tarihlerinde Alaçatı’daki yarışların ardından sona erecek.

ÇAĞLA KUBAT’IN HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONASI

Pegasus Windsurf Ligi bayanlar kategorisinde hem Urla ayağında hem de genel sıralamada liderlik koltuğunda oturan Çağla Kubat hedefinin Türkiye’de düzenlenecek dünya şampiyonasında ilk üç sırada yer alıp podyuma çıkmak olduğunu söyledi. İzmir Urla’da gerçekleştirilen 3.ayak yarışlarının hiç rüzgar sıkıntısı yaşanması nedeniyle mükemmel bir ortamda gerçekleştiğini belirten Kubat, “Böylesine istikrarlı esen rüzgarda sporcularda yeteneklerini göstermek için fırsat bulabiliyor” şeklinde konuştu. Geçen yıl kaybettiği Türkiye şampiyonluğunu bu sene geri almak için tüm kışı çok yoğun bir çalışma programıyla antrenman yaparak geçirdiğini kaydeden başarılı sporcu bunun meyvelerini de elde ettiği derecelerle topladığını belirtti.

Türkiye’de henüz çok sayıda bayan windsurfçü olmamasına rağmen dünya şampiyonalarında ilk beşte 2 Türk bayan sporcunun olduğuna dikkat çeken Çağla Kubat, Türk kızlarını windsurf yapmaya davet etti. Kendisinin bu spora başladığı dönemde az sayıda sadece surf kullanmayı öğreten okullar olduğunu ancak şimdi yarış eğitimi dahi veren akademiler açıldığına hatırlatan başarılı sporcu sahibi olduğu Çağla Kubat Windsurf Akademi’de bu spora gönül veren gençlere destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Bu sporu yapmak isteyen gençlere yardıma açık olduklarını söyleyen Kubat, akademideki asıl hedefinin gelecekte bir surf takımı kurup ülkemize şampiyon sporcular kazandırmak olduğunu kaydetti.

Urla ayağında genç bayanlarda birinciliği elde eden Fulya Ünlü ile kış boyu birlikte antrenman yaptıklarını belirten Çağla Kubat, “Fulya benim kendimi geliştirmemi sağlıyor. Çok kısa bir zaman önce gençler dünya şampiyonu oldu. Onun elde ettiği dereceler beni en az kendiminkiler kadar mutlu ediyor.” Şeklinde konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONU FULYA ÜNLܒNÜN HEDEFİ ÜNVANINI KORUMAK

İzmir Urla’da düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi 3.ayak yarışlarında genç bayanlar kategorisinde birinci olan ve genel sıralamada liderliğini sürdüren Fulya Ünlü, birlikte antrenman yaptığı ve gerçek bir abla gibi gördüğü Çağla Kubat’a çok şey borçlu olduğunu söylüyor. Ünlü “5 yıldır Çağla Kubat ile tanışıyorum. İlk günden bu yana bana bir abla şevkati ve öğretmen titizliğiyle destek oldu. Dünya dereceleri almış birinin bizim gibi gençlere yardım ettiği için gerçekten çok şanslıyız. Ben ve arkadaşlarım onun yolunda ilerlemeye çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay Alaçatı’da yapılan ISAF (Dünya Yelken Federasyonu) Dünya Çocuk ve Gençler Windsurf Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Fulya Ünlü amacının seneye de aynı dereceyi alıp dünya şampiyonu ünvanını korumak olduğu belirtti. Sponsor sıkıntısı olduğundan yakınan 17 yaşındaki Fulya Ünlü, aile desteğinin bir noktaya kadar yettiğini ancak uluslar arası başarılar için mutlaka yurt dışındaki turnuvalara katılmak gerektiğini bunun için de sponsor desteğinin şart olduğunun altını çizdi.

Pegasus Windsurf Ligi’nde ilk ayak Datça’da üç, Ayvalık’ta dört ve Urla’da altı genç bayan sporcunun yarıştığını hatırlatan Ünlü, alttan gelen bayan sporcu olmadığına dikkat çekti. Rekabet yaşamak için daha fazla sporcu olmasını istediklerini belirten şampiyon sporcu, “Sörf yapan çok bayan var ama maalesef sporcu olup yarışmaya sıcak bakmıyorlar. Özellikle genç kız arkadaşlarımı bu spora davet ediyorum” şeklinde konuştu. Spor yapmanın hem sosyal yaşantısını hem de okul hayatını pozitif yönde etkilediğini belirten başarılı sporcu, “Surf yaparken tüm stresimi atıyorum. Bazen düşük bir not aldığımda öğretmenlerim “Bu hafta sörf yapmadın mı?” diye soruyorlar” diyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri