Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Gerontoloji Bölümü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asdasdasddj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 308

asdasdasddj

Batır bir öler, gorkak mün
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
Konular
6,986
Çözüm
1
Online süresi
7d 22h
Reaksiyon Skoru
1,833
Altın Konu
0
Başarım Puanı
494
MmoLira
6,600
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Gerontoloji 4 yıllık bir lisans programı. Mf-3 puanıyla alıyor. Puanları son yıllarda yükselişte. Taban ve tavan puanlarını netten elde edebilirsiniz. Yaşlılık ve yaşlanmanın uzmanlarını yetiştirmeyi hedefleyen bir lisans programıyla eğitim veriyor. Biyolojik, psikolojik, fizyolojik ve daha birçok alandan yaşlılığı inceliyoruz. Bir psikolog olduğumuzu iddia etmiyoruz fakat, yaşlılık ve yaşlanmanın psikologları olabilecek donanıma sahibiz diyebilirim (gerontopsikoloji) Konu Yaşlılık olunca her alanda zengin bilgiye sahip olarak mezun oluyoruz.

İş imkanları çok geniş çünkü hizmeti sunacağımız kitle, yani yaşlılar her yerde. Bakımevinde, Hastanede, Bankada (emeklilik sigortaları)Turizmde( Sağlık otelleri), ArGeler ve daha çok yerde. Bunlar şuan aklıma gelenler. Prof. Dr. İsmail Tufan başkanlığında çok başarılı bir akademik kadroya sahip. Nazillide bir uygulama merkezimiz var. Ekranlarda gördüğümüz 100 yaş üstü sevimli teyzelerimiz hep bu merkeze kayıtlı.( Tiyam: Türkiye İleri Yaşlılık Araştırma Merkezi)

Çalışma olanakları konusunda sıkıntı yaşanılacağını sanmıyorum. İlk mezunlar bizler olacağız. Hep birlikte göreceğiz. Ama kendi adıma şunu söylemek gerekirse en ufak bir kaygı yok.

Bu kurumlarda çalışma olanakları tabi ki var. Çünkü Türkiye'de yaşlılık denilince bu işin uzmanları gerontologlar olacak. Yök başkanımızın bu yıl tercih etmelisiniz dediğimi 3 bölümden biriyiz diye biliyorum. Bunun altyapısı olmasa tavsiye edilmezdi şeklinde düşünüyorum :)

Sadece Akdeniz Üniversitesinde bulunan Gerontoloji bölümü lisans eğitimine, 2009 yılında başladı.​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri