mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
Hikaye Ekle

Brezilya Ligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kevin Callagher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Kevin Callagher

Level 1
Üye
Konular
4
Reaksiyon Skoru
0
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Yıl 11 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
25
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba. Brezilya liginde orta sıraları (10,9 gibi) hedefleyen takımlar için taktik veriyorum bu başlık altında. Gerçi Fluminense ile şampiyon olduğum son sezonumun ilk yarısında buna benzer bir taktikle oynamış ve ligin ilk yarısını 1. bitirmiş olsam da, ligin ortalarından itibaren aldığım beraberlikler yüzünden yaptığım puan kayıpları sebebiyle bu taktikle oynamaktan vazgeçtim ve ofansif bir oyun anlayışına geçtim. Hedefi 1.lik olan takımlar bence ofansif oyun oynamalıdırlar. Dizilişi ise kadro kalitesi belirler.

OFM'deki kullanıcı adım : Kevin Callagher

Profil durumum :

Favori takımlarım : Palmeiras, Fluminense, São Paulo

Taktiklere geçiyorum...

Diziliş : 4-2-3-1

Kaptan seçiminde tecrübeli ve liderlik vasfı olan bir oyuncu bulun. Liderlik vasfını sayılara bakarak anlayamazsınız. Oyuncuları biraz tanımanız gerekecektir. Serbest vuruşları topa iyi vuran bir oyuncu kullanmalı. Eğer kaptan topa iyi vurabilen bir oyuncuysa serbest atışları ona kullandırın.
Penaltılarda forvetinize güvenebilirsiniz. Köşe vuruşlarını ise sol ya da sağ açıkta ya da orta sahanın solunda ya da sağında oynayan bir futbolcu kullanabilir. Yani ben orta saha oyuncusu kullanmalı diyorum.

Oyun Stili : Sert / Kaleyi Görünce Vur (Kupa maçlarında ve dönüm noktası olacak lig maçlarında riske girip 'Çok Sert' oynayın. Botafogo ile kupa finalinde Palmeiras'a karşı çok otoriter bir hakem eşliğinde oynadım. Oyun stilim sertti ve ligde 3. sıradaydım. Palmeiras orta sıralarda olmasına rağmen 'Çok Sert' futboluyla kupanın sahibi oldu.)

Çizgi Taktikleri : Defans - Geride Kal / Orta Saha - Defansa Yardımcı Ol / Forvet - Orta Sahaya Yardımcı Ol

Ayrıntılı Taktikler : Alan Savunması / Ofsayt Taktiği Yok
Mentalite - Defansif / Tempo - Normal / Pres - % 50

Bu taktik ile üstüste 10'dan fazla maç kazandım. Tabii ki yaptığım transferlerle kadro kalitemi arttırmış olmamın büyük ölçüde etkisi var.

Palmeiras Seri B'ye düşmeseydi onunla oynamaya devam edecektim. Şu anda son Seri A şampiyonu Fluminense ile oynuyorum.

Başarı için sadece taktik tek başına yeterli olmaz. Aktif bir menajer olmak şarttır. Stadyum kalitenizi arttırın. Sponsorlarınızı her gün kontrol edin. Ucuza oyuncu almaya çalışın ve oyuncuları değerinden fazlasına satın. Düzenli antreman yaptırın. Özel antremanlarınızı zor maçlara saklayın. Etkili oyuncuları transfer etmeye çalışın ve sadece sayılara takılmayın. 2 önceki sezonumda Palmeiras'ta seviyesi 60 civarında olan ve önliberoda oynayan kaptan Marcos Assunção takımın en çok gol atan oyuncusuydu. Gerçekten mükemmel bir kaptandı. Yine Daniel Carvalho özellikle orta sahanın solunda ve ortasında çok etkili bir isimdi. Genç yetenek João Vitor Lima'ya değinmeden geçemem. Bu oyuncular Palmeiras'tan Seri A'daki çeşitli takımlara transfer oldular.

Brezilya ligindeki deneyimlerimi arttırmaya devam edeceğim inşaallah. Başarılar dilerim. Uygulayan olursa sonuçlarını paylaşmasını rica ediyorum.

Teşekkürler :)

Teşekkürler, 'da işe yarar mı? Hedef 4.

Teşekkürler, 'da işe yarar mı? Hedef 4.

Corinthians ile ya da hedefi 4.lük olan bir takım ile hiç oynamadım. Denemediğim için bilmiyorum. Hedefi 4.lük olan takımların güçlü takımlar olduklarını düşünüyorum. Bence ofansif bir futbol oynatmak daha mantıklı olur. Bir önceki sezonumda beni iç ve dış sahada yenen tek takım Corinthians olmuştu ve ligi 2. bitirdi. 4-3-3 ofansif futbol oynuyorlar ve bol gol atıyorlardı. Bence siz de 4-3-3'e şans verin. Ama güçlü takımlara karşı her zaman orta sahanın kalabalık olmasından yanayım. Corinthians'ın mutlaka defansa takviye yapması lazım. Paraya acımayın. Gidin 88-90'lık bir stoper alın. Lescott (Chelsea), Subotic (Borussia Dortmund), Juan (Internacional) kadroma katıp memnun kaldığım stoperlerden bazılarıdır ve tavsiye ederim.

4-3-3 oynatmam için ileride iyi bi üçlüm yok. Üç tane forvetim var zaten, takımı aldığımda daha fazlaydı ama yeterli oyuncular değildi bu yüzden yetersiz oyuncuları sattım ve elimde 3 tane forvet kaldı.
Şu anda düşündüğüm sisteme gelirsek bu sistem 4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur. Bu sistemle önceki 2 sezonlarımda hedefi 3 olan Atl. Madrid, hedefi 5 olan Wolfsburg ve hedefi 3 olan Trabzonspor ile şampiyon oldum. Ne düşünüyorsunuz? Ligin başlamasına iki gün kaldı bir sistemde karar kılmalıyım.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri