Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Minecraft No-ip Hamachisiz Server Kurmak (Resimli Kolay)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmptyTempy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

EmptyTempy

Level 3
TM Üye
Konular
40
Online süresi
7m 42s
Reaksiyon Skoru
9
Altın Konu
0
TM Yaşı
14 Yıl 4 Ay 21 Gün
Başarım Puanı
94
MmoLira
62
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

İlk olarak hepinize merhaba , çoğunuzun bir server açıp bu serverlarda kendinizi göstermek istediğini biliyorum fakat çoğunuz hamachi ile açmaya çalışıyorsunuz ...
ben buna bir dur diyim :D hemen anlatalım...
İlk olarak adresine gidiyoruz:
http://s1307.hizliresim.com/1c/7/pzgb6.png
Arkadaşlar sonra continue reading e tıklıyoruz...
Genellikle en üstteki yani en günceli alırız ama bugün 05.07.2013 olduğu için 1.6.1 çıktı ve daha yayına çıkmamış ama en yakın zamanda çıkar .
doğal olarak şuan 1.5.2 yi indirmemiz gerek indiriyoruz.İndirdikten sonra bunun ismini craftbukkit yapacağız aslında yapmasanızda olur ama ben sizi en kolay yöntemle yaptırmaya çalışıyorum yani eğer yapmazsanız başka bir yazılımın kodunu değiştirmeniz lazım olacaktır...
Bir klasör oluşturup içine craftbukkit dosyamızı atıyoruz.

Tamam büyük bir kısmını bitirdik arkadaşlar bu craftbukkit dosyasını açıyoruz.
Eveeet! Tebrikler . Şimdi serveri açmak için bir bat toplu iş dosyasına ihtiyacımız var :
Java6 İçin :
@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar
PAUSE

Java7 İçin :
@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar
PAUSE

Arkadaşlar bu kodları java 7 veya java 6 olacak şekilde (javaya girip öğrenebilirsiniz yani yazar) not defterini açıyorsunuz.
Farklı kaydet diyip isim seçiyorz örneğin ben server.bat yaptım yalnız tüm dosyalar altta tüm dosyalar seçeneğini koymayı unutmayınız... :
http://s1307.hizliresim.com/1c/7/pzhfx.png kaydet diyip serveri kurduğunuz dosyanın içine atın ve buna basarak artık serveri açabilirsiniz arkadaşlar..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tamam şimdi server.cfg ye giriyoruz dosyamızdaki buna server.properties i notepad yani notdefteri ile birlikte aç demeniz lazımdır.

Eveeet tamamdır şimdi burdaki online modu false yapın eğer sadece oyunu orijinaller girsin diyorsanız online yapabilirsiniz.
Difficulty zorluktur
0 Peaceful
1 Easy
2 Normal
3 Hard
Seed e map için seed kodu yazabilirsiniz.
Max player maksimum oyuncu internetinize göre değiştirebilirsiniz. Motd Server açıklamasıdır istediğinizi yazabilirsiniz.Server porta ellemeyin 25565 kalsın PVP biliyorsunuz birbirinize vurabilirsiniz TRUE : AÇIK FALSE : KAPALI bir çoğu için bu komut geçerlidir.
Eveeet kapatıp kaydedelim.
Arkadaşlar şimdi başlata tıklayıp arama kısmına veya çalıştır kısmına cmd yazıyoruz.Ardından ipconfig yazıyoruz enterliyoruz :
http://u1307.hizliresim.com/1c/7/pzgm6.png
Fotoğraftaki gördüğünüz ipv4 adresi ve varsayılan ağ geçidini alıyoruz evet. Bi yere yazıyoruz bunları sonra ağ geçidini adres çubuğunuzdaki boşluğa yazıyorsunuz : http://s1307.hizliresim.com/1c/7/pzgnt.png Burdaki kullanıcı adı ve şifre genellikle
Kullanıcı adı : admin
Şifre : ttnet veya password
Olur bunları deneyin veya müşteri hizmetlerinize sorun. Evet arkadaşlar şuan hepimizin modemi farklıdır bunu nerden öğrenebilirsiniz nasıl port açılcağını a giriyoruz. "
"Yazısına tıklıyoruz örneğin benim modemim huawei seçiyorum hemen sonra modelini soracak onuda seçin o girdiğiniz varsayılan ağ geçidinde yazar veya modemin üstünde yazabilir. Evet arkadaşlar büyük bir kısmı bitti şimdi oyunu minecraft olarak aratıyorsunuz ctrl + f olarak aratabilirsiniz o boşluğa minecraft yazın. Minecraft Server diye geçiyor diğerleri xbox için diğerlerine tıklamayın.Orada ne yapcağınız tek tek anlatılır:http://m1307.hizliresim.com/1c/7/pzgt6.png
Port açmanın birsürü yöntemi daha var en kolayı iç port dış port iç bitiş dış bitiş hepsine 25565 yazmak bunuda yapabilirsiniz. Ama modeme göre değiştiği için portforward i öneriyorum. Orda port forwarda "Enter Static IP Addres"Kısmına statik ipnizi yani ipv4 adresinizi yazınız.Bu önemli yani bu bazen bu statik ip değişebilir sabitlemenin yolu var ama önermiyorum ; çünkü dns lerle oynuyorsunuz yani google felan giremeyebilme şansınız var. O yüzden sorun çıkarsa o statik ip yerine ipconfig yazıp aynı şeyi uygulayıp yapabilirsiniz. Tamam şimdi server.cfg yi açıyoruz server.properties yani oradaki server ip yerine ipv4 adresinizi yazıyoruz yani ip configteki benimki mesela 192.168.1.3...
Evet çok az kaldı şuan serveriniza bağlanabilirler.Portları ayarladıktan sonra noipye geçelim.
a gidiyoruz. Arkadaşlar sağ üstte sign in yazısına geliyoruz orda bir sign up for an account yazısı var ona tıklıyoruz . :
http://u1307.hizliresim.com/1c/7/pzgxl.png En soldaki free yazısına tıklıyoruz. Diğerleri ücretli...
Ordaki forumu dolduruyoruz. Host name yazıp yani mesela benimki jerrycraft onu yazıyorum yanında bir host isimleri var ben mesela zapto.org seçiyroum artık jerrycraft.zapto.org olur arkadaşlar. Evet "Create my hostname later"
Yazısına tik atıyoruz. Sağlarda bi yerlerde arkadaşlar. Evet En alltaki sign up yazısına tıklıyoruz. Evet şimdi email adresinize onay geldi ona tıklıyorsunuz ve sonra onaylanıyor. Arkadaşlar şimdi olay download etmek download yazısından indirin. :
http://m1307.hizliresim.com/1c/7/pzh3s.png Evet Setupından kuruyoruz şimdi programı... Yani bilmeyenler varsa next next finish :D
Evet gelen yerde e mail adresinizi şifrenizi istiyor yazın.Edit Hosts yazısına tıklıyoruz . Yanındaki tike basıp save yazısına tıklıyoruz :
Evet arkadaşlar refresh now yazısına tıklıyoruz. Arkadaşlar tebrik ederim bitirdiniz :).
Şimdi diyeceksinizki diğer serverlardaki gibi değil blocklar kırılıyor komut yazamıyorum evet arkadaşlar size plugin gerekiyor yani minecraft serverini kurdugunuz dosyadaki plugin klasörüne girin arkadaşlar örnek veriyorum bir plugin yükleyin worldguard indirin oraya atın rardan çıkarıp veya ben tek tek uğraşamam diyorsanız plugin paketi indirin
örneğin :
Bu arkadaşımız uğraşıp yapmış plugin paketini tebrik ediyoruz kendisini burdan teşekkür ediyoruz. Arkadaşlar mesela bunları yaptınız server içindeki ayarlardamı sorun çıkarıyor mesela eğlence portakalı yazıyor siz kendi serverinizin ismini yazsın istiyorsunuz. Örneğin plugin oto saveworld eglence portakalı dünya kaydediliyor diyor gidin siz confige ordaki eğlence portakalını silip kendi serverinizin ismini yazın arkadaşlar olay budur yani.Son olarak bir denetim masası/sistem ve güvenlik/windows güvenlik duvarına girip windows güvenlik duvarını etkinleştir veya devre dışı bırak yazısına tıklayıp devre dışı bırakabilir veya devre dışı bırakmayıpta javaya izin verebilirsiniz...
Yaptığınız bat dosyasından serveri açabilirsiniz arkadaşlar :)
Okuduğunuz için teşekkürler emek yaparak bu konuyu hazırladğımı düşünüyorum sabit olurmu admin diye burdan admine sesleniyorum ... :l03: ​İyi Oyunlar :)

Son düzenleme:
Resimli / Videolu anlatım olursa iyi olurdu teşekkürler

benim marka everest sg-1250 internette port açma aradım fakat görüntüsü farklı geliyor. Kaldım !

Modelini felan bulman lazım kardeşim bak iç port dış port felan herşey 25565 olcak olay bu.
Serhatt123 resim koydum ama link olarak yani :D

Son düzenleme:

benim modem böle ne yapmam lazim

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri