YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
xranzei 1
xranzei
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Bollywood Nedir?- Rere123 -

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rere123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 815

rere123

Level 8
TM Üye
Konular
461
Reaksiyon Skoru
180
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 7 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
150
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Banner-Bollywood-bollywood-418779_800_100.jpg

Bollywood, Mumbai'deki Hindistan film prodüksiyon merkezi için kullanılan, Hollywood ve Bombay'dan(Mumbai'nin eski adı) esinlenerek ortaya çıkan bir sinonimdir.

Dünyada en çok film çekilen ülke olan Hindistan filmlerinin dörtte biri burada çekilmektedir. Hatta bir rivayete göre Hollywood bir film çekerken Bollywood 3 tane bitiryor, her film 3 Hollywood filmi uzunluğunda oluyor ve Hollywood filmlerinden daha çok izleniyor diye. Sonlarında da dans edişleri yok mu; bitiriyor insanı. Görsel gelişmese de müzikleri güzeldir. Daha sade ve klasik duruşu vardır. Hint kültürü rahatlıkla filmlerde görülmektedir.

Birçok insan Bollywood'dan hoşlanmıyor Hint filmi deyince öyle filmmi olurmus 2 saat dans ediyorlar saçma sapan konusu belli değil gibi şeyler diyorlar. Bunların hepsi önyargıdan kaynaklanıyor birkere izleseler Bollywood filmlerinin ne kadar harika olduğunu anlayacaklar.
İlk izlediğim film Aamir Khan'ın (3 İdiots) filmiydi gerçekten harikaydı bu filmden sonra basta Aamir Khan'ınn diğer filmlerini izleyip bitirdim ben herşeyle alay eden filmlerdeki her olayla saçmalık diye söylenen kişi bu filmleri izlerken ağladım kendimi tuttum hatta ama olmadı.

En tanınmış Bollywood oyuncuları

Erkek : Shah Rukh Khan, Salman Khan, Aamir Khan,Imran Khan,Saif Ali Khan, Amitabh Bachan, Ranbir kapoor, Shahid Kapoor, Ajay devgan, Hritnik Roshan, Akshay Kumar, Abhishek Bachan, VE avara filminin yapımcısı oyuncusu Raj Kapoor....

Bayan : Preity zinta, Kareena Kapoor, Kajol Devgan, Katrina Kaif, Madhuri Dixit, Rani mukherjee, Aishwarya Rai, Depika Padukone, Priyanka chopra, Anushka sharma, Sonakshi sinha ....
En Tanınmış Bollywood Şarkıcıları ( evet Bollywood filmlerinde ki şarkılı danslı bölümlerin şarkılarını söyleyen sanatçılar. Oyuncular da onlara playback yaparlar)

Kumar Sanu, Udit Narayan, Lata Mangeshkar, Sonu Nigam, Shreya Goshal, Roop Kumar Rathood, Atif Aslam, Javeed Ali, Ali Zafar, Rahat Fateh Ali Khan, Nusrat Fateh Ali Khan.....

- BOLLYWOOD SİNEMASINA BAŞLAMAYI DÜŞÜNENLER İÇİN FİLMLER -

Önerilen filmler izlediğim filmlerdir gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. [ Rere123 ]

pftx2.jpg

My Name is Khan - İMBD 7.2

Bir efsane imbd puanını 7.2 olarak görünce sizin düsüneceğiniz gibi filmi orta sınıf bir film olarak düsündüm çünkü bana göre 8 puanın altında bir filme harika demek çok zor. Film aldığı puanı haketmiyor bu filme yapılan bir haksızlık en az 8.6 almalıydı. Filmin konusu zeka seviyesi düsük olan ( saf ) bir müslümanın Amerika ya gelmesi orada aşık olup müslüman olmayan biri ile evlenmesi ve onun çocuğuna baba olup mutlu mesut yaşam sürerken 2001 Eylül olaylarıyla Müslümanların terorist olarak görülmesinden sonra aile yasamının alt üst olması ve terorist olmadığını ispatlamak için Abd başkanına kadar uzanan yolculuğu anlatıyor. Filmin unutulmaz repliği tabikide " Merhaba Benim Adım Khan ve Ben Terorist değilim. " Filmin basları sıkılabilir ama ondan sonra harika bir akıcılık ve merak duygusu bırakyıor.

3.Idiots.2009.jpg

3 İdiots - İMBD 8.3

İzlediğim ilk hint filmi ve beni diğer filmleri izlemeye iten bir başyapıt almış olduğu puanı sonuna kadar hakediyor. .Eğitim sistemi ile birlikte düşünebilme üzerine olağanüstü bir film. Farhan Qureshi ve Raju Rastogi üniversiteden arkadaşları Rancho ile tekrar bir araya gelmek isterler. Yolda, başka bir arkadaşları Chatur Ramalingam ile karşılaşırlar. Artık başarılı bir iş adamı olan Chatur onlara 10 yıl önce girdikleri bir bahsi hatırlatır. Bu zamana dek kendilerinden gizlenen sırrı bilmeyen üçlü Rancho’nun yerini bulmak için birbiriyle yarışmaya başlar. Kesinlikle izleyin keske hafızamı silip yeniden izleyebilseydim dediğim filmlerden.

movgal3717.jpg

Fanaa - İMBD 7.0

Fanaa filminde Zooni, harika bir kızdır ve üstelik amadır yani kördür. Rehan da tur reheridir ve kader onları karşılaştırmış ve birbirlerine deli gibi aşık olmuşlardır. Gözlerinden ameliyat olurken Rehanı kaybetmiştir. O onu öldü zannederken yıllar sonra… Bundan sonrasını yazmayalım ve bu güzel aşk filmini izleyin. Yanınızda bi paket peçete bulundurmanız veya selpak önemle rica olunur. İmbd puanı sizi yanıltmasın Oscar alabilecek bir film Hollywood filmlerini ezer geçer konusu Aamir Khanın oynaması harika ötesi bir film.

Baslamak isteyenler için önerdiğim 3 film bunları izlemeniz Bollywooda aşık olmanıza yetecek devamı gelecektir. Konu Alıntı değildir.
Turkmmo [Rere123]e aittir. Ufak alıntılar olsada kendim yazmaya çalıstım. Emeğe saygı gösterip yorumu esirgemeyiniz.

Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri