mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Hikaye Ekle

Kali Linux Nessus Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ChelioSS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 858

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Kali linux üzerinde Nessus kurulumunu anlatacağım ilk olarak
Nessus Nedir : Nessus, bir güvenlik aracı olup fiziksel taramalar ve zafiyet analizleri için kullanılan bir uygulamadır. Oluşturulacak tarama profilleri vasıtasıyla, bütün bir network veya belirli hostlar aranabilir, güvenlik açıklıkları keşfedilebilir.
Kurulum aşamaları
1- ilk olarak Kali Linux üzerinde tarayıcımızı acıyoruz ve Nessus kendi sitesine bağlanıp işletim sistemimize göre kurulum dosyamızı indiriyoruz

2-İndirmiş olduğumuz dosyayı ben Desktop kayıt ediyorum

3- Kurulum işlemi başlatmak için gerekli komutumuzu girip enter basıyoruz

4-Kurulum işlemi bitiminde komut konsolumuza Nessus start etme komutunu yazıyoruz ve entere basıyoruz

5-Tarayıcımız üzerinden https:kali:8834 yazıp entere basıyoruz ve sertifkayı güvensiz görebilir herhangi bir sorun olmaz devam edin seçin alt kısımıdan

6-Kurulum işleminin başlaması içi bizden üye olmamızı isteyecek gerekli bilgileri doldurunuz

7-Karşımıza register ekranı geliyor bu kısımda doğru olarak e-mail yazınızı aktivasyon kodu gelecektir

8-Email adresimize aktivasyon kodu geliyor bu mail gereksizlere düşebilir kontrol ediniz

9-Emailimizdeki aktivasyon kodunu tarayıcımızdaki gerekli kısıma girelim

10-Kurlum işlemini başlıyor bu işlem bitene kadar herhangi bir işlem yapmayınız

11-Kurulum işlemi bittğinde ise karşımıza Nessus kurlum ekranı geliyor gerekli bilgileri giriniz

12-Son olarak ise artık karşımızda bir Nessus arayüz kolay gele

Alıntıdır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri