Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Kali linux üzerinde Nessus kurulumunu anlatacağım ilk olarak
Nessus Nedir : Nessus, bir güvenlik aracı olup fiziksel taramalar ve zafiyet analizleri için kullanılan bir uygulamadır. Oluşturulacak tarama profilleri vasıtasıyla, bütün bir network veya belirli hostlar aranabilir, güvenlik açıklıkları keşfedilebilir.
Kurulum aşamaları
1- ilk olarak Kali Linux üzerinde tarayıcımızı acıyoruz ve Nessus kendi sitesine bağlanıp işletim sistemimize göre kurulum dosyamızı indiriyoruz
2-İndirmiş olduğumuz dosyayı ben Desktop kayıt ediyorum
3- Kurulum işlemi başlatmak için gerekli komutumuzu girip enter basıyoruz
4-Kurulum işlemi bitiminde komut konsolumuza Nessus start etme komutunu yazıyoruz ve entere basıyoruz
5-Tarayıcımız üzerinden https:kali:8834 yazıp entere basıyoruz ve sertifkayı güvensiz görebilir herhangi bir sorun olmaz devam edin seçin alt kısımıdan
6-Kurulum işleminin başlaması içi bizden üye olmamızı isteyecek gerekli bilgileri doldurunuz
7-Karşımıza register ekranı geliyor bu kısımda doğru olarak e-mail yazınızı aktivasyon kodu gelecektir
8-Email adresimize aktivasyon kodu geliyor bu mail gereksizlere düşebilir kontrol ediniz
9-Emailimizdeki aktivasyon kodunu tarayıcımızdaki gerekli kısıma girelim
10-Kurlum işlemini başlıyor bu işlem bitene kadar herhangi bir işlem yapmayınız
11-Kurulum işlemi bittğinde ise karşımıza Nessus kurlum ekranı geliyor gerekli bilgileri giriniz
12-Son olarak ise artık karşımızda bir Nessus arayüz kolay gele
Alıntıdır.Nessus Nedir : Nessus, bir güvenlik aracı olup fiziksel taramalar ve zafiyet analizleri için kullanılan bir uygulamadır. Oluşturulacak tarama profilleri vasıtasıyla, bütün bir network veya belirli hostlar aranabilir, güvenlik açıklıkları keşfedilebilir.
Kurulum aşamaları
1- ilk olarak Kali Linux üzerinde tarayıcımızı acıyoruz ve Nessus kendi sitesine bağlanıp işletim sistemimize göre kurulum dosyamızı indiriyoruz
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
2-İndirmiş olduğumuz dosyayı ben Desktop kayıt ediyorum
3- Kurulum işlemi başlatmak için gerekli komutumuzu girip enter basıyoruz
4-Kurulum işlemi bitiminde komut konsolumuza Nessus start etme komutunu yazıyoruz ve entere basıyoruz
5-Tarayıcımız üzerinden https:kali:8834 yazıp entere basıyoruz ve sertifkayı güvensiz görebilir herhangi bir sorun olmaz devam edin seçin alt kısımıdan
6-Kurulum işleminin başlaması içi bizden üye olmamızı isteyecek gerekli bilgileri doldurunuz
7-Karşımıza register ekranı geliyor bu kısımda doğru olarak e-mail yazınızı aktivasyon kodu gelecektir
8-Email adresimize aktivasyon kodu geliyor bu mail gereksizlere düşebilir kontrol ediniz
9-Emailimizdeki aktivasyon kodunu tarayıcımızdaki gerekli kısıma girelim
10-Kurlum işlemini başlıyor bu işlem bitene kadar herhangi bir işlem yapmayınız
11-Kurulum işlemi bittğinde ise karşımıza Nessus kurlum ekranı geliyor gerekli bilgileri giriniz
12-Son olarak ise artık karşımızda bir Nessus arayüz kolay gele