noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Demo Oyun [ Vikipedia - Sözlük ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fatih9755
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

fatih9755

Level 17
Fahri Üye
TM Üye
Konular
7,114
Online süresi
2h 28m
Reaksiyon Skoru
343
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 3 Ay 21 Gün
Başarım Puanı
384
MmoLira
-307
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

DEMOLAR

Bazı yazılım üreticileri programların deneme amaçlı özel sürümlerini piyasaya sürerler ve ücretsiz olarak dağıtırlar. Bu sürümlere demo denir. Demolarda genellikle önemli işlevlerden bazıları kullanılamaz. Örneğin böyle bir program ile yaptığınız çalışmayı sabit diske kopyalamanız mümkün olmayabilir. Amaç, potansiyel müşterilere program hakkında fikir vermektir. İlk bakışta bu çaba üretici firma için para ya da zaman kaybı olarak görünse de, aslında önemli bir reklam fırsatı sunar.

Demo kavramına bilgisayar oyunlarında da sık sık rastlayacaksınız. Bir bilgisayar oyununun neye benzediğini görmek ve oyunu tanımak için demolardan yardım alabilirsiniz. Demo sınırlı bir sürüm olduğu için sadece bir ya da iki bölüm oynamanıza izin verir; ama oyun hakkında genel bir fikrinizin oluşmasını da sağlayacaktır. Eğer sizde oluşan fikir olumluysa, büyük ihtimalle oyunu satın alırsınız. İşte.. Gördünüz mü? Demo sayesinde oyunun reklamı yapıldı ve sonuçta satış işlemi gerçekleşti...

Demo nedir?

Demo kelimesi ingilizce demonstration kelimesinin kısaltılmış halidir. Demo'nun anlamı bir oyunu bir programı veya herhangi birşeyi tanıtmak amacıyla yapılan sunum anlamındadır. Demo sözlükte "tanıtım, gösteri, gösterme" gibi anlamlara gelmektedir. Demo olan bir ürün tanıtım yada deneme amaçlı kullanıma sunulmuş bir üründürdemo

Demo ürünler nelerdir?

Örneğin bir oyunun demosu yayımlanır. Yayımlanan bu oyunun demosu tanıtım amaçlıdır. Benzer şekilde internet üzerinden indirdiğiniz bir program demo yani tanıtım sürümü olabilir. Filmlerin fragmanlarıda birer demo yalnız onlar fragman yada trailer olarak adlandırılırlar. Müzik sektöründede demo ürünler kullanılmaktadır. Örneğin; Müzisyenler genelde şarkılarının demolarını yaparak bunları, grup ve aranjörlere sunarlar.
Demo ürünlerin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Demo ürünlerin tabiki de kullanıcı açısından avantajları ve dezavantajları vardır.

Örneğin; Bir bilgisayar programının demo sürümü 30 gün süre ile kullanılabilir 30 günden sonra lisans almanız gerekebilir. Benzer şekilde demo sürüm olan programların tüm özelliklerini kullanamayabilirsiniz yani bir takım özellikler kısıtlanmış olabilimektedir.

Demo ürünlerin kullanıcı açısından bir avantajı da ürünü almadan onu test etme imkanınız olmasıdır. Ürün'den beklediğiniz verimi alamazsanız demo sürümü sonunda satın almayabilirsiniz. Fakat demo sürümü olmayan bir ürünü hemen satın aldığınızda olumsuz bir durum karşısında maddi olarak zarara uğrayabilirsiniz.

Demo ürünler satıcılar açısındanda önemlidir. Firmalar kullanıcıların görüşlerini alabilirler bu sayede ürünlerini dahada geliştirme fırsatı bulabilirler. Demo kullanıcılarının iletişim bilgilerini alarak "potansiyel müşteri" kavramı adı altında sizle iletişime geçerek size çeşitli indirimler sunarak ürünlerini satabilirler. Kimi demo ürünler demo süresinin bitişine kadar sizin tüm özelliklerini kullanmanıza izin verirken kimileriyse buna izin vermezler.

Örnek Demo Oyun ( İnceleme )

NOT : Yukardaki konuda kullanıcı bildiklerini yazmıştır , konu içeriği benzerliği yoktur.

Son düzenleme:
Yararlı olacağına inanıyorum.Sabit.

Teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri