noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
darkbey42 1
darkbey42
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
Hikaye Ekle

Body'ye Erken Yaşta Başlayanlar İçin Program

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan TolqaAnac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Özel mesajla bir cok sorular gelmekte.
Bunlardan bazilari:

-15 yaşında 14 yaşında başladım boy uzamasını engellermi ?

-Hangi program boy uzamama yardımcı olur ?

-Vücut geliştirme ye başlama yaşı en erken nedir ?

Gibi mesajlar almaktayım bu konuda ufak bir araştırma yaptım ve gördümki ülkemizde hiç bir yerde bununla ilgili çalışma ve detay verilmemiş bir eksiklik hissetim ve bu başlığı açma gereği duydum.

öncelikle eğer vgye başladıysanız bunun yaşı minimum 14 yaştır. vucudumuz homostatik mekanizmasının tam olgunluğuna ve antreman egzersizlerine yanıt vermesi bu yeteneklerin oluşması 14 yaşında tamamlanmış olur.

fakat bu yeteneğin oluşması ile yapılacak baskılı egzersizlerin kemiklerdeki boy uzamasını salgılayan epifiz2 (plaklar) noktalarını erken kapatarak uzamayı engellemiş olursunuz. çünkü vucut 14 yaşında egzersizlere cevap verecek yaşa gelmiştir lakin boy uzama yaşı erkeklerde 16-18 olduğunu düşünürsek bu aralıktaki faliyetlerimiz boy uzamasına yardımcı olan faliyetler olmalıdır.

14 yaşının altında kesinlikle program tamamen açmaya yönelik bile olsa bilime dayanarak önermemekteyim gerek karbonhidrat rezervelerin küçük olması aerobik seviyelerinin düşüklüğü,ve kalp atımının hızlı olması güçlü olmaması yüzünden 14 yaş altındakilerine önermiyorum.

Yukarıdaki egzersizler özellikle 14 yaş ve üstü için çıkarıldı bu egzersizleri 1 yıl boyunca hafif ve haftada 3 gün yapmanızı şiddetle öneririm.

verilen tüm hareket tepe noktasından baskıya maruz bırakmayan kas ve kemiklerin uzunlamasına gelişimini sağlayan bir programdır.

setleri 3x8 olarak yapmanızı ve harekette zorlanma esnasında nefes vermenizi şiddetle tavsiye ederim

Kolay gelsin genç vg'ciler
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst