HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Vücüt Geliştirme, Fitness ya da Antrenman kelimelerini ilk duyduğunuzda aklınıza hemen yoğun kaslı ve atletik vücut geliştirenler gelmemelidir. Kilo vermek ya da özellikle kadınlar için bölgesel yağlardan kurtulmak
Spor salonlarına gidecek vakit ya da nakit bulamadığınız için, sağlıklı yaşamaktan geri kalmak aslında tembellik dürtülerinden kaynaklanmaktadır. Ev ortamında günlük 15-20 dakika ayırarak sağlıklı bir kas gelişimi ve
Bölgesel Yağlardan Kurtulmak
Vücut geliştirme kelimesini duyan bayanların korktukları ve ilk sordukları soru genellikle "Ağırlık çalışırsam kaslanır mıyım?" sorusu oluyor. Buna "hayır" cevabı vererek başlayıp sebebini açıklamak istiyorum. Öncelikli olarak şunu belirtmek isterim, profesyonel olarak vücut geliştiren kadınların bu iş için ne kadar emek ve para harcayarak o kaslı yapılarına kavuştuklarını bilseniz eminim böyle düşünmezdiniz. O vücutlar saatler süren beslenme, uyku ve çalışmanın eseridir. Besin takviyelerini, hormonları ve vitaminleri saymıyorum bile. Dengeli ve size özel olarak hazırlanmış bir program eşliğinde hafif ağırlıklarla yapılan çalışmaların bu tür bir sonucu olamaz. Zaten olsaydı herkes yarışmalarda iddalı hale gelirdi.
Başlığımıza geri dönersek, Bölgesel Yağlardan Kurtulmak ve İncelten, şekillendiren Antrenmanlar hangi bölgeleri kapsar. Aşağıdaki bir kaç başlığa göz gezdirebilirsiniz. Daha sonra bu programları nasıl uygulayabileceğinizi anlatacağım.
Bacakları Şekillendiren Antrenmanlar; Victoria Secret Mankenlerinin bacakları dikkatinizi çekmiştir. Hepsi yağsız, düzgün ve şekillidirler. Bunlar oturarak ya da kendiliğinden oluşmuyorlar.
Dengeli Beslenmek ve Kilo Vermek
Kalça (Popo) Büyüten Şekillendiren Antrenmanlar
Daha Dik ve Dolgun Göğüsler İçin Antrenmanlar
Bel İncelten ve Karnı Sıkılaştıran Antrenmanlar
İncelten, Şekillendiren Antrenman Serisi 1
Yağ Yakmak Nasıl Olur?
Antrenman programı hazırlanırken göz önünde bulundurulan temel amaç, Yağ yakımını en kolay yoldan sağlamak ve vücudunuzun kıvrımlarını ortaya çıkartmaktır. Amansızca diyet yapmak, hiçbir şey yememek sizi zayıf, tahta gibi ve çelimsiz bir yapıya büründürür. Antrenman programında verilen hareketlerle birlikte tavsiye edilen beslenme programını uyguladığınızda hedeflenen vücut ölçüsüne kavuşulabilir.
Hazırlanan incelten ve şekillendiren antrenmanlar 10 serilik bir antrenman programını kapsıyor. Çevrenizde duyduğunuz "Şunu ye acayip zayıflatıyor", "Bak bunu iç süper işe yarıyor" gibi hap ve ilaç tavsiyelerini bir kenara bırakarak gerçekten kendiniz için bir şeyler yapmak istiyorsanız yazının devamını okuyun. Eski yöntemlerle kilolu ve yağlı halinizde kalmak istiyorsanız yazıyı okumaktan vazgeçebilirsiniz.
Herneyse, bu satırı okuyorsanız yazının bundan sonraki bölümünde vermiş olduğum Serinin 1. hareketlerini görmek istediğinizi anlıyorum. Vücudu forma sokmak zaman alabilir. Bugüne kadar vücudunuza vermiş olduğunuz deformasyonun 2-3 günde toparlanmasını bekleyemezsiniz. Belki 10 yıldır belkide 20 yıldır hiç çalıştırmadığını kaslarınız hareket edecek. Bölgesel yağlar yavaş yavaş yok olacaktır. Forma girmek için 10 yıl beklemeniz gerektiğini söylemiyorum. Yine de kısa sürede sonuçlar almaya başlayacaksınız. Hemen giriş niteliğindeki hareketler ile başlayalım.
Isınma Hareketleri: Yağ yakımı, incelten ve şekillendiren antrenmanlara başlamadan önce 5-7 dakika ısının... Gösterilen bütün hareketleri arka arkaya arada boşluk bırakmadan uygulayın. Toplamda 14 hareket verilmiştir. Bu hareketlerin bitiminde izin verilen sürede mola verilmesi gerekir. Yazının sonunda yer alan tabloda tüm hareketlerin tekrar ve mola süreleri verilmiştir. Kondüsyon durumunuza göre bu hareketleri tekrar etmelisiniz.
NOT: Hareketleri yapmadan önce
1. Çapraz Yumruk - 30 Kere
2. Çömel - Fırlat - 10 Kere
3. Uzun Bank - 20 sn
4. Düz Tekme - 20 Kere
5. Çömelme -10 Kere
6. Yarım Şınac - 10 Kere
7. Yan Tekme -15 Sağ Bacak + 15 Sol Bacak
8. Tırmanma - 10 Kere
9. Yarım Köprü - 10 Kere
10. X Sıçrama - 20 Kere
11. Geriye Tekme - 15 Sağ Bacak + 15 Sol Bacak
12. Diz Çekme - 20
13. Günaydın Hareketi 10 Kere
14. El - Ayak Kaldırma (Bank Hareketi) - 10 Kere - 2-3 Tur - 60 sn Mola
İncelten, Şekillendiren Antrenman Serisi 2
Serinin devamındaki hareketleri ve videoları
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
ile mümkün olmaktadır. Aslında bu konuyu farklı dalları olan bir branş gibi düşünmekte fayda var. Ne elde etmek istediğinizi ve amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Ben Türkiye, Avrupa veya Dünya şampiyonalarına katılıp derece yapmak istiyorum diyorsanız, o ayrı bir konu. Ancak atletik ve sağlıklı bir vücudum olsun, karın, basen gibi bölgelerimdeki yağlardan kurtulmak istiyorum, kardiyo yapmak istiyorum ya da kol altı gibi bölgelerimdeki sarkmalardan kurtulmak istiyorum diyorsanız. Bu tür bir hedefe en az aletle
hareketleriyle ulaşabilirsiniz.Spor salonlarına gidecek vakit ya da nakit bulamadığınız için, sağlıklı yaşamaktan geri kalmak aslında tembellik dürtülerinden kaynaklanmaktadır. Ev ortamında günlük 15-20 dakika ayırarak sağlıklı bir kas gelişimi ve
nı sağlayabilirsiniz.Bölgesel Yağlardan Kurtulmak
Vücut geliştirme kelimesini duyan bayanların korktukları ve ilk sordukları soru genellikle "Ağırlık çalışırsam kaslanır mıyım?" sorusu oluyor. Buna "hayır" cevabı vererek başlayıp sebebini açıklamak istiyorum. Öncelikli olarak şunu belirtmek isterim, profesyonel olarak vücut geliştiren kadınların bu iş için ne kadar emek ve para harcayarak o kaslı yapılarına kavuştuklarını bilseniz eminim böyle düşünmezdiniz. O vücutlar saatler süren beslenme, uyku ve çalışmanın eseridir. Besin takviyelerini, hormonları ve vitaminleri saymıyorum bile. Dengeli ve size özel olarak hazırlanmış bir program eşliğinde hafif ağırlıklarla yapılan çalışmaların bu tür bir sonucu olamaz. Zaten olsaydı herkes yarışmalarda iddalı hale gelirdi.
Başlığımıza geri dönersek, Bölgesel Yağlardan Kurtulmak ve İncelten, şekillendiren Antrenmanlar hangi bölgeleri kapsar. Aşağıdaki bir kaç başlığa göz gezdirebilirsiniz. Daha sonra bu programları nasıl uygulayabileceğinizi anlatacağım.
Bacakları Şekillendiren Antrenmanlar; Victoria Secret Mankenlerinin bacakları dikkatinizi çekmiştir. Hepsi yağsız, düzgün ve şekillidirler. Bunlar oturarak ya da kendiliğinden oluşmuyorlar.
Dengeli Beslenmek ve Kilo Vermek
Kalça (Popo) Büyüten Şekillendiren Antrenmanlar
Daha Dik ve Dolgun Göğüsler İçin Antrenmanlar
Bel İncelten ve Karnı Sıkılaştıran Antrenmanlar
Yağ Yakmak Nasıl Olur?
Antrenman programı hazırlanırken göz önünde bulundurulan temel amaç, Yağ yakımını en kolay yoldan sağlamak ve vücudunuzun kıvrımlarını ortaya çıkartmaktır. Amansızca diyet yapmak, hiçbir şey yememek sizi zayıf, tahta gibi ve çelimsiz bir yapıya büründürür. Antrenman programında verilen hareketlerle birlikte tavsiye edilen beslenme programını uyguladığınızda hedeflenen vücut ölçüsüne kavuşulabilir.
Hazırlanan incelten ve şekillendiren antrenmanlar 10 serilik bir antrenman programını kapsıyor. Çevrenizde duyduğunuz "Şunu ye acayip zayıflatıyor", "Bak bunu iç süper işe yarıyor" gibi hap ve ilaç tavsiyelerini bir kenara bırakarak gerçekten kendiniz için bir şeyler yapmak istiyorsanız yazının devamını okuyun. Eski yöntemlerle kilolu ve yağlı halinizde kalmak istiyorsanız yazıyı okumaktan vazgeçebilirsiniz.
Herneyse, bu satırı okuyorsanız yazının bundan sonraki bölümünde vermiş olduğum Serinin 1. hareketlerini görmek istediğinizi anlıyorum. Vücudu forma sokmak zaman alabilir. Bugüne kadar vücudunuza vermiş olduğunuz deformasyonun 2-3 günde toparlanmasını bekleyemezsiniz. Belki 10 yıldır belkide 20 yıldır hiç çalıştırmadığını kaslarınız hareket edecek. Bölgesel yağlar yavaş yavaş yok olacaktır. Forma girmek için 10 yıl beklemeniz gerektiğini söylemiyorum. Yine de kısa sürede sonuçlar almaya başlayacaksınız. Hemen giriş niteliğindeki hareketler ile başlayalım.
Isınma Hareketleri: Yağ yakımı, incelten ve şekillendiren antrenmanlara başlamadan önce 5-7 dakika ısının... Gösterilen bütün hareketleri arka arkaya arada boşluk bırakmadan uygulayın. Toplamda 14 hareket verilmiştir. Bu hareketlerin bitiminde izin verilen sürede mola verilmesi gerekir. Yazının sonunda yer alan tabloda tüm hareketlerin tekrar ve mola süreleri verilmiştir. Kondüsyon durumunuza göre bu hareketleri tekrar etmelisiniz.
NOT: Hareketleri yapmadan önce
tıklayarak ilgili hareketlerin videolarını izleyin ve hareketlerin nasıl yapıldığına dikkat edin. Aynı zamanda hareketlere başlamadan önce bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler konularını da dikkatlice okuyun. Sağlığınıza engel teşkil edecek hareketleri yapmayın.1. Çapraz Yumruk - 30 Kere
2. Çömel - Fırlat - 10 Kere
3. Uzun Bank - 20 sn
4. Düz Tekme - 20 Kere
5. Çömelme -10 Kere
6. Yarım Şınac - 10 Kere
7. Yan Tekme -15 Sağ Bacak + 15 Sol Bacak
8. Tırmanma - 10 Kere
9. Yarım Köprü - 10 Kere
10. X Sıçrama - 20 Kere
11. Geriye Tekme - 15 Sağ Bacak + 15 Sol Bacak
12. Diz Çekme - 20
13. Günaydın Hareketi 10 Kere
14. El - Ayak Kaldırma (Bank Hareketi) - 10 Kere - 2-3 Tur - 60 sn Mola
İncelten, Şekillendiren Antrenman Serisi 2
Serinin devamındaki hareketleri ve videoları
bölümünden takip edebilirsiniz.Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)