Sony, 10.1 inç ekran genişliğindeki tabletler sınıfındaki en incebilgisayarı Mobil Dünya Kongresinde sundu. Su geçirmeyen Xperia Tablet Z, sadece 6.9 mm kalınlığında ve 490 gram ağırlığında.
Sony, altı ay önce piyasaya sunduğu Xperia Tablet Sin ardından, Barcelonada düzenlenen MWC 2013te yeni Android tabletinitanıttı. Xperia Tablet Z, 10.1 inç (25.6 cm) ekran genişliğindeki enince tablet bilgisayar olma özelliğine sahip.
Tablet bilgisayarın öne çıkan bir diğer özelliği, Sonynin Xperia Zakıllı telefonu gibi su geçirmemesi. Ekran genişliği 1920x1200 olan tablet, mutfak veya havuz gibi mekanlarda elektronikcihazlardan kopamayanlar için ideal olabiir. Sony, Xperia Znin bir metre derinlikte 30 saniye dayanabilecek özellikteolduğunu belirtti.
Android 4.1 işletim sistemi kullanan Xperiaz Tablet Z, daha sonra gelecek güncelleme ile 4.2ye çıkartılabilecek. Cihazınmerkezi işlem birimi, dört çekirdekli S4 Pro. İşlemci hızı 1.5 GHz olan Xperia Tablet Z, 2 GB RAMe sahip.
BELLEK 64 GB'A KADAR ÇIKIYOR
16 ve 32 dahili bellek seçenekleriyle sunulacak olan Xperia Tablet Z, bu modelleri için sırasıyla 500 ve 600 dolardan satılacak. MicroSD kart girişiyle, cihazın hafızası 64 GBa kadar yükseltilebilecek.
Xperia Tablet Z, arka panelinde 8, ön panelinde 2.2 megapiksel kamera bulunduruyor. Ön taraftaki kamera 1080p, arkadaki ise 720p video çekim yapabiliyor. NFC (Yakın Alan İletişimi) cihazda bulunan bir diğer teknoloji.
Tablet Z, bir önceki modelinde olduğu gibi IR Blaster kızılötesi kumanda özelliğiyle televizyonlar, Blu-ray ve DVD oynatıcılar ve ev tiyatro sistemşeri için evrensel kumanda olarak kullanılabilecek.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)
Benzer konular
- Cevaplar
- 3
- Görüntüleme
- 82
- Cevaplar
- 2
- Görüntüleme
- 56
- Cevaplar
- 3
- Görüntüleme
- 77
