Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

AB'ye tam üyelikte tereddütlüyüm

ReveLasN

Level 13
Fahri Üye
TM Üye
Konular
3,257
Reaksiyon Skoru
555
Altın Konu
0
Başarım Puanı
281
TM Yaşı
13 Yıl 10 Ay 24 Gün
MmoLira
-10
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Merkel, “Sonucu açık müzakere. Tam üyelik konusunda tereddütlerim var” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB konusunda soğuk mesajlar verdi. Merkel, "Sonucu açık müzakere süreci gerçekleştiriyoruz. Benim tereddütlerimvar tam üyelik konusunda" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BaşbakanlıkMerkez Bina'daMerkel'i resmi törenle karşıladı. Ardından baş başa görüşme ve heyetler arası toplantılar yapıldı.

Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki lider, AB, terörlemücadele ve ekonomik ilişkiler üzerine mesajlar verdi. Merkel'in, Kahramanmaraş'ta askerle domates çorbası içtiğini, Kapadokya'yı gezdiğini anlatan Erdoğan, Türkiye'de 5 bine yakın Alman firması bulunduğunu Almanya'dan Türkiye'ye doğrudan sermaye yatırım tutarının 5,5milyar doları aştığını vurguladı. Erdoğan, "AB desteklerini rica ettim. Temenni ederim ki Almanya'nın bu noktadaki desteği uluslararası teşebbüslerimizi kazanmaya sevk edecektir" dedi.

'PKK İLE MÜCADELEDE ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Konuşmasına "Dostane kabul için teşekkür ediyorum. Heyetimle birlikte Ankara'dan fazlasını gördüm.

Kapadokya'da çok etkileyici bir ziyaret oldu" sözleriyle başlayan Merkel ise Kahramanmaraş'taki Alman askerlerinin de Suriye'deki çatışmalar kapsamında oluşan güvenlik endişeleri nedeniyle Türkiye'de olduklarını belirtti.

NATO kapsamında Türkiye'de bulunmayı çok önemsediklerinin altını çizen Merkel, Türkiye'nin PKK ile mücadelesi konusunda Almanya'nın elinden geleni yapacağı sözü verdi.

Merkel, Almanya'da da Alman Türk Üniversitesi kurulması konusunda adımlar atılabileceğinin sinyalini verdi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin ilerlemesini arzu ettiklerini söyleyen Merkel, eski düşüncelerini sürdürdüğünü şu ifadelerle ortaya koydu: "Türkiye'nin tam üyeliği konusunda tereddütlerimolmasına rağmen.

Türkiye AB’ye fiilen girmiş durumda

Başbakan Erdoğan, Ankara Anlaşması'nın Türkiye'nin AB üyeliği için şart koşulmasıyla ilgili de değerlendirme yaptı. Türkiye'nin AB ülkeleriyle kültürel, ekonomik birliktelikleri geliştirmek niyetinde olduğunu söyleyen Erdoğan, AB üyesi ülkelerde 5 milyon soydaşın bulunduğunu ifade ederek, "Fiilen girmiş durumdayız. Hukuki boyutunu da halledelim diyoruz" dedi.

Yunanistan adım atmadı

Başbakan Erdoğan, Güney Kıbrıs'ta yapılan seçimle ilgili değerlendirme isteyen gazetecilere yeni yönetimin adil kalıcı çözümden yana tavır sergilediği andan itibaren Türkiye'nin garantör olarak oradaki sıkıntının giderilmesini sağlamaya çalışacağına dikkat çekti. Burada Yunanistan'a düşen görevler bulunduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'a pasaport vermeye kadar açılımları bulunduğunu ancak Yunanistan'ın hiçbir adım atmadığını ifade etti.

Yakın koruması Karslı Yavuz

Merkel'in müze gezisi sırasında Alman korumalar, b a sın mensuplarının önüne bir halat çekti. Bu sıradabasın mensupları ile Alman korumalar arasında arbede yaşandı. Daha sonra Türk korumaların araya girmesiyle halat kaldırıldı. Bu arada, Merkel'in yakın korumaları arasında aslen Karslı olduğu belirtilenBerlin doğumlu Komiser Yavuz Uluçay'ın görev yaptığı öğrenildi.

‘Kapadokya muhteşem bir yer’

Merkel, Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya'yı gezdi. Göreme Açık Hava Müzesi girişinde üzerinde ''Kapadokya'ya hoşgeldiniz'' yazan bir sıcak hava balonundan Merkel'in bulunduğu araca gül atıldı. Merkel'e Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eşlik etti.

Merkel, burada bulunan Karanlık Kilise'yi de ziyaret etti. Merkel, kilisedeki Hz. İsa'nın yer aldığı freskleri ilgiyle inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Merkel, Kapadokya'yı çok beğendiğini ifade ederek, ''Burayı çok sevdim. Gelmeyi çok istiyordum. Bugün geldim. Kapadokya muhteşem bir yer'' dedi. Merkel St. Jean Kilisesi'ni de ziyaret etti.

408 PKK'lının iadesine net cevap yok

408 PKK'lının iadesiyle ilgili Alman istihbaratının gerekli desteği sunmadığı yönündeki soruya Merkel, net cevap vermedi. İade talebi olduğunda hassas ve dikkatlice inceleme yapıldığını belirten Merkel, iki ülke içişleri bakanları müsteşarlarının senede iki kere bir araya geleceğini kaydetti. Merkel, PKK'lılarının başka adlar altında başka örgütlerle çalıştıklarını savundu.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri