HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Bios bilgisayarın en hayati organlarındandır.Eğer bu parça arızalanırsa anarkart işgörme hale gelir.Ama artık bazı bioslarda kurtarma programları ve şeklleri mevcuttur.
Basic Input Output System (temel giriş çıkış sistemi)nin kısaltması olarak okunan BIOS, işletim sistemiyle donanım arasındaki bütün bağımsız sürücü programlarını yönetir. Donanım üreticileri sürücüleri, her işletim sistemine özgü olarak verir. İşletim sistemleri farklı yapılardaki PC`lerde çalışabilir (Windows Mac'te, Mac Windows'ta), ancak farklı donanımları işletim sistemine tanıtan BIOS`tur. Bellekte çalışan bir arabirimdir ki, işletim sistemi ile donanım arasındaki, sürücüler toplamını içeren yazılımdır. Bir kısmı ROM denilen bellek çiplerine yüklüdür. Bios`un üç kaynağı vardır:
Anakarttaki ROM (read only memory: salt okunur bellek) çipi: klavye, disket sürücü, sabit sürücü, seri port ve paralel portların sürücüleri),
Adaptör kartındaki ROM,
Diskten yüklenen sürücüler.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.