TuZaKK 1
TuZaKK
numan187 1
numan187
[DEV]AB 1
[DEV]AB
mavzermete 1
mavzermete
Bodyguardd 1
Bodyguardd
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Güvenli Mod Nedir? [Windows Vista]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan furkan317
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 896
GÜVENLİ MOD
Güvenli mod, Windows'u sınırlı bir dosya ve sürücü grubuyla başlatır. Güvenli modda başlangıç programları çalışmaz ve yalnızca Windows'u başlatmak için gereken temel sürücüler yüklenir.

Güvenli mod, doğru şekilde başlamayan veya Windows'un doğru şekilde başlamasına engel olan programlar ve sürücülerle ilgili sorunları gidermek için kullanılır. Bilgisayarı güvenli modda başlattığınızda sorun yeniden görüntülenmezse, varsayılan ayarları ve temel aygıt sürücülerini olası hata nedenleri arasından çıkarabilirsiniz. Yeni yüklenen bir program, aygıt veya sürücü Windows'un doğru şekilde çalışmasını engelliyorsa, bilgisayarınızı güvenli modda başlatıp, ardından soruna neden olan programı kaldırabilirsiniz.
Güvenli modda Başlatma:​

Bilgisayarınızdan tüm disketleri, CD'leri ve DVD'leri çıkarıp, ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Başlat düğmesini tıklatın, Kilitle düğmesinin yanındaki oku tıklatın, ardından Yeniden Başlat'ı tıklatın.
Aşağıdakilerden birini yapın:

Bilgisayarınızda yüklü tek bir işletim sistemi varsa bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşunu basılı tutun. F8 tuşuna, Windows logosu görüntülenmeden önce basmalısınız. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma istemi görününceye kadar beklemeniz, sonra bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.

Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa, ok tuşlarını kullanarak güvenli modda başlatmak istediğiniz işletim sistemini vurgulayıp, ardından F8 tuşuna basın.

Gelişmiş Önyüklerme Seçenekleri ekranında, ok tuşlarını kullanarak istediğiniz güvenli mod seçeneğini vurgulayıp, ENTER tuşuna basın. Seçeneklerle ilgili daha fazla bilgi için, bkz. Gelişmiş başlangıç seçenekleri (güvenli mod dahil).

Yönetici haklarına sahip bir kullanıcı hesabı ile bilgisayarınızda oturum açın.

Bilgisayarınız güvenli moddayken, ekranın köşelerinde Güvenli Mod sözcüklerini görürsünüz. Güvenli moddan çıkmak için, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows'un olağan şekilde başlamasına izin verin.

Güvenli modda kullanılan tanılama araçları:​

Başlat düğmesi , Tüm Programlar, Donatılar, Sistem Araçları ve ardından Sistem Geri Yükleme'yi tıklatarak Sistem Geri Yükleme'yi açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Bilgisayar sisteminizin durumunu önceki bir zamana geri yükleyin. Daha fazla bilgi için, bkz: Sistem Geri Yükleme: sık sorulan sorular.

Başlat düğmesini ve ardından Denetim Masası'nı tıklatarak Denetim Masası'nı açın.

Windows'da çeşitli araçlara erişerek ayarları değiştirin.

Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Aygıt sürücülerini güncelleştirin ve bilgisayarınızda yüklü olan donanımı yapılandırın.

Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım, Yönetimsel Araçlar ve ardından Olay Görüntüleyicisi'ni çift tıklatarak Olay Görüntüleyicisi'ni açın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Bilgisayarınızdaki sistem ve program olaylarıyla ilgili ayrıntılı girdileri görüntüleyin. Daha fazla bilgi için, bkz. Olay günlüklerinde hangi bilgiler görüntülenir?

Başlat düğmesi , Tüm Programlar, Donatılar, Sistem Araçları ve ardından Sistem Bilgileri'ni tıklatarak Sistem Bilgileri'ni açın.

Bilgisayarınızın donanım yapılandırması, bileşenleri ve sürücüleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri görüntüleyin. Daha fazla bilgi için, bkz. Sistem Bilgisi nedir?

Başlat düğmesi , Tüm Programlar, Donatılar ve ardından Komut İstemi'ni tıklatarak Komut İstemi penceresini açın.

Gelişmiş kullanıcılar, Komut İstemi penceresini açarak komut satırı araçlarını kullanabilirler. Daha fazla bilgi için, bkz. Komut İstemi: sık sorulan sorular.

Başlat düğmesini tıklatın, Arama kutusuna regedit yazıp ardından ENTER tuşuna basarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Güvenli modda sorunları giderme:​

Bilgisayarım otomatik olarak güvenli modda başladı ve sorunun nerede olduğunu bilmiyorum.
Yakın zamanda yeni bir program yüklemediyseniz veya donanım takmadıysanız, sorunu bulmak için eleme işlemini kullanabilirsiniz. Soruna bir programın neden olup olmadığını görmek için, Başlangıç klasörünüzdeki programlar dahil, sık kullandığınız tüm programları tek tek başlatmayı deneyin.

Yeni bir program yükledim ve şimdi Windows çalışmıyor.
Program bu Windows sürümüyle uyumsuz olabilir. Güvenli modda programı kaldırmayı deneyin.

Internet'e bağlanamıyorum.
Ağ ve Internet yetenekleri sağlayan tek güvenli mod seçeneği olan Ağ İletişimi ile Güvenli Mod'u kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Bu seçeneği kullanarak bağlanamazsanız, bilgisayarınızı ve aynı zamanda modem veya yönlendirici gibi kullanmakta olduğunuz ağ donanımını yeniden başlatarak, donanım sorunlarını olasılıklar arasından kaldırın.

Hangi sürücüler güvenli modda yüklenir?​

Güvenli modda başlayan aygıtlar ve sürücüler.
Disket sürücüleri (iç ve USB)

İç CD-ROM sürücüleri (ATA, SCSI)

Dış CD-ROM sürücüleri (USB)

İç DVD-ROM sürücüleri (ATA, SCSI)

Dış DVD-ROM sürücüleri (USB)

İç sabit disk sürücüleri (ATA, SCSI)

Dış sabit disk sürücüleri (USB)

Klavyeler (USB, PS/2, seri)

Fareler (USB, PS/2, seri)

VGA ekran kartları (PCI, AGP)

Güvenli modda başlayan Windows hizmetleri.
Windows Olay Günlüğü

Tak ve Kullan

Uzaktan Yordam Çağrısı

Şifreleme Hizmetleri

Windows Defender

WMI (Windows Yönetim Araçları)

Ağ İletişimi ile Güvenli Mod'da başlayan ağla ilişkili aygıtlar ve hizmetler.

Ağ Bağdaştırıcıları (kablolu Ethernet ve kablosuz 802.11x)

Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü (DHCP)

DNS

Ağ Bağlantıları

TCP/IP NetBIOS Yardımcısı

Windows Güvenlik Duvarı

Sürücüyü önceki sürümüne geri yükleme.​

Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açın.* Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Aygıt sürücünüzü içeren kategoriyi çift tıklatın ve ardından önceki bir sürücü sürümüne geri yüklemek istediğiniz aygıtın adını çift tıklatın.

Sürücü sekmesini tıklatın ve ardından Sürücüye Geri Dön'ü tıklatın.

NOT:Seçili aygıt için yüklü sürücünün eski sürümü yoksa, Sürücüye Geri Dön düğmesi kullanılamaz.

b80dh4.png

Son düzenleme:
Şöyle bi sorum olucak, vista ile ne alakası var. Xp/Vista/Win7 hepsinde geçerlidir güvenli mod ve hepsinde önyükleme geri yükleme mevcut.
Bilgi için teşekkür ederiz.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri