Selamın Aleyküm.
Sevgiler ve saygılar.
Ben bydemir06 Bugün ' size , Bilinç sizce yapılan haraketlerden bahsetmeliyim.
[Game Master] Alırken veya Olurken dikkat etmelisiniz.
Sebebini soruyorsunuz.. Diyim siber saldırıya veya hacker ' lar ile karşı karşıya kalabilirisniz.
Nasıl yani anlamadım diye bilirsiniz.
Sizlere şöyle açıklayayım.
İlk önce Siber saldırı nedir ve hacker'lık nedir ? diyerek açıklayım ( En Alt'da Neden Bu konuyu Açtığım yazıyor ) ;
1-) Siber saldırı nedir ?
Günümüzde yaygınlaşan internet kullanımıyla birlikte siber saldırı,
bir diğer deyişle sanal saldırı olayları da artmaktadır.
Cep telefonu, sosyal medya ve iletişim ortamları, web siteleri, online oyunlar.
elektronik posta aracılığıyla bir kişi veya bir grup tarafından başka bir bireyi karalayıc
küçük düşürücü yayın ve duyurular yapılarak kişilik haklarına saldırılması siber(sanal)saldırıdır.
Siber saldırı normal hayattaki zorbalığın sanal ortama taşınmış halidir.
Bilinçli bir şekilde uygulanan bu saldırıda kişi; taciz, tehdit ve şantaj gibi durumlarla karşı karşıyadır.
Siber saldırı iki şekilde olur.
İlkinde kişilerin şifreleri ele geçirilir, web sitelerine yönelik saldırılar düzenlenir,
virüs taşıyan mesajlar ve spam mesajlar yollanarak elektronik saldırı uygulanır.
İkincisi daha tehlikeli bir saldırıdır. Burada tamamen kişiyi aşağılamak, küçük düşürmek,
onu zor durumda bırakmak için psikolojik bir saldırı uygulanır.
Siber saldırılara daha çok çocuklar ve gençler maruz kalmaktalar,
çünkü onlar sanal ortamda daha çok bulunuyor ve yetişkinler kadar tedbirli davranamıyorlar.
------------------------------------
Maddi ve Manevi saldırı'da sizi küçük düşüre bilir. Maddi derken '' Milyar'lar Milyon ' dolar lar sizin üstünüzden yapabilir''
Büyük Psikolojik sorunlar yaşıyabilirsiniz.
2-) Hacker Nedir ?
Hacker ya da bilgisayar korsanı, şahsî bilgisayarlara veya çeşitli kurum ve kuruluşlara ait bilgisayarlara ve ağlara izinsiz olarak giriş yapan kişi.
--------------------------------------
Neden bu konuyu açtım ?
Sevgili Turkmmo ' ailesi sebebi şu Game Master aldığınız ' da server [IP] si verip sizi zarara uğrata bilir size şöyle
örnekle açıklayıcağım ; Bakın şimdi Vps serveriniz var [IP] ve şifrelerinizi verdiniz.'' Siber saldırıda ve hacker '' lara
[IP] ' Lazımdır. Çünkü yerleri tespit olmasın diye o [IP] ' ile oynar değişir her 5 sn ' de bir değiştiriler. Bir ' de
zevk için yapnlar var
Bu araların'da ki en iyisi en iyisi derken
En az zarar veren serveri siler bozar çıkıp gider 
Böyle olunca gidip aldığınız bilişime şikayet etiğiniz ' de adam belli bir mebla karşısın'da atarım derse haklı çünkü suç sizindir. Yukar'da yazdığım gibi Sizi büyük sıkıntılara sokabilirler. Maddi ve Manevi borca. Hackerlar ağınızın devre dışı olasına... Peki bunun bir savunması varmı? tabiki var... ha bide '' ddos ve firewall '' var diye güvenmeyin IP ' i verdiniz den itibaren içten saldırı yapar zararlı siz çıkarsınız...
Nasıl Savuna Biliriz ?
Bu konuda biraz çözümler var tabi ki.
1-) Bilgisayarınız ' da ki koruma duvarı hep açık.
2-) Bu tür insanlar'da virüs vardır hep sağlam bir virüs programınız olsun.
3-) [Game Master] alırken Ip 'nizi her önüne gelene vermeme.
4-) Her hafta Ip şifrenizi değiştirme.
5-) Team Wire ' yi ' de güvenmediklerinize vermeme. Kilitleyip sizin bilgisayarınız üzerinden saldırı yapmak bunun tek çaresi bilgisayarın elektirini ve interneti kesmek yoksa kapanmaz.
6-) Php2 ' açıklarını kapama.
7-) ddos ve friwall açıklarını kapama.
Oyun içi yetki ile sınırlı tutma.
9-) Ddos ve Friwall hep açık tutma.
10-) ''Vps '' server yerine '' Vds '' sever almak veya açmak.
( Php2 ve ddos , friwall yapamayanlar için Metin2 Kurulum Adlı Forum Sayfasın'da paylaşıcam ilk önce öyle bir konu varmı ? )
Onlara bakmam lazım.
ALLAH (c.c) Emanet olun.
bydemir06 ' sevgiler ve sayğılar. Beni takip etmek isteyen arkadaşlar Turkmmo ' üzerinden arki ekliye bilir.
iyi Forumlar...
Sevgiler ve saygılar.
Ben bydemir06 Bugün ' size , Bilinç sizce yapılan haraketlerden bahsetmeliyim.
[Game Master] Alırken veya Olurken dikkat etmelisiniz.
Sebebini soruyorsunuz.. Diyim siber saldırıya veya hacker ' lar ile karşı karşıya kalabilirisniz.
Nasıl yani anlamadım diye bilirsiniz.
Sizlere şöyle açıklayayım.
İlk önce Siber saldırı nedir ve hacker'lık nedir ? diyerek açıklayım ( En Alt'da Neden Bu konuyu Açtığım yazıyor ) ;
1-) Siber saldırı nedir ?
Günümüzde yaygınlaşan internet kullanımıyla birlikte siber saldırı,
bir diğer deyişle sanal saldırı olayları da artmaktadır.
Cep telefonu, sosyal medya ve iletişim ortamları, web siteleri, online oyunlar.
elektronik posta aracılığıyla bir kişi veya bir grup tarafından başka bir bireyi karalayıc
küçük düşürücü yayın ve duyurular yapılarak kişilik haklarına saldırılması siber(sanal)saldırıdır.
Siber saldırı normal hayattaki zorbalığın sanal ortama taşınmış halidir.
Bilinçli bir şekilde uygulanan bu saldırıda kişi; taciz, tehdit ve şantaj gibi durumlarla karşı karşıyadır.
Siber saldırı iki şekilde olur.
İlkinde kişilerin şifreleri ele geçirilir, web sitelerine yönelik saldırılar düzenlenir,
virüs taşıyan mesajlar ve spam mesajlar yollanarak elektronik saldırı uygulanır.
İkincisi daha tehlikeli bir saldırıdır. Burada tamamen kişiyi aşağılamak, küçük düşürmek,
onu zor durumda bırakmak için psikolojik bir saldırı uygulanır.
Siber saldırılara daha çok çocuklar ve gençler maruz kalmaktalar,
çünkü onlar sanal ortamda daha çok bulunuyor ve yetişkinler kadar tedbirli davranamıyorlar.
Maddi ve Manevi saldırı'da sizi küçük düşüre bilir. Maddi derken '' Milyar'lar Milyon ' dolar lar sizin üstünüzden yapabilir''
Büyük Psikolojik sorunlar yaşıyabilirsiniz.
2-) Hacker Nedir ?
Hacker ya da bilgisayar korsanı, şahsî bilgisayarlara veya çeşitli kurum ve kuruluşlara ait bilgisayarlara ve ağlara izinsiz olarak giriş yapan kişi.
--------------------------------------
Neden bu konuyu açtım ?
Sevgili Turkmmo ' ailesi sebebi şu Game Master aldığınız ' da server [IP] si verip sizi zarara uğrata bilir size şöyle
örnekle açıklayıcağım ; Bakın şimdi Vps serveriniz var [IP] ve şifrelerinizi verdiniz.'' Siber saldırıda ve hacker '' lara
[IP] ' Lazımdır. Çünkü yerleri tespit olmasın diye o [IP] ' ile oynar değişir her 5 sn ' de bir değiştiriler. Bir ' de
zevk için yapnlar var
Bu araların'da ki en iyisi en iyisi derken
En az zarar veren serveri siler bozar çıkıp gider 
Böyle olunca gidip aldığınız bilişime şikayet etiğiniz ' de adam belli bir mebla karşısın'da atarım derse haklı çünkü suç sizindir. Yukar'da yazdığım gibi Sizi büyük sıkıntılara sokabilirler. Maddi ve Manevi borca. Hackerlar ağınızın devre dışı olasına... Peki bunun bir savunması varmı? tabiki var... ha bide '' ddos ve firewall '' var diye güvenmeyin IP ' i verdiniz den itibaren içten saldırı yapar zararlı siz çıkarsınız...
Nasıl Savuna Biliriz ?
Bu konuda biraz çözümler var tabi ki.
1-) Bilgisayarınız ' da ki koruma duvarı hep açık.
2-) Bu tür insanlar'da virüs vardır hep sağlam bir virüs programınız olsun.
3-) [Game Master] alırken Ip 'nizi her önüne gelene vermeme.
4-) Her hafta Ip şifrenizi değiştirme.
5-) Team Wire ' yi ' de güvenmediklerinize vermeme. Kilitleyip sizin bilgisayarınız üzerinden saldırı yapmak bunun tek çaresi bilgisayarın elektirini ve interneti kesmek yoksa kapanmaz.
6-) Php2 ' açıklarını kapama.
7-) ddos ve friwall açıklarını kapama.
Oyun içi yetki ile sınırlı tutma. 9-) Ddos ve Friwall hep açık tutma.
10-) ''Vps '' server yerine '' Vds '' sever almak veya açmak.
( Php2 ve ddos , friwall yapamayanlar için Metin2 Kurulum Adlı Forum Sayfasın'da paylaşıcam ilk önce öyle bir konu varmı ? )
Onlara bakmam lazım.
ALLAH (c.c) Emanet olun.
bydemir06 ' sevgiler ve sayğılar. Beni takip etmek isteyen arkadaşlar Turkmmo ' üzerinden arki ekliye bilir.
iyi Forumlar...
Son düzenleme:
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
yararlı konu knk + REP VERDİM
yararlı konu knk + REP VERDİM
teşekkür ederim saolsun
yararlı konu paylaşım için teşekkürler
ben teşekkür ederim ziyadesiyle memnun ettiniz.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)