Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

Bir Solgun Adam - SELÇUK BARAN

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozcan110r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 270

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

BİR SOLGUN ADAM

Yazarı: SELÇUK BARAN

Bir bankadan emekli olan Mehmet Taşçı halasından kalan mirasa da konunca karısından boşanıp karısı ve kızını terk eder. Ayrılırken mirası da karısı ve kızına bırakır. Roman Mehmet Taşçı’nın karısını ve kızını terk ettikten sonra yaşadıkları iç dünyası, düşünceleri ve psikolojik bunalımları üzerine kurulmuştur.

Karısı ve kızını terk eden Mehmet Taşçı bir daire kiralar. Önceki hayatıyla ilgili her şeyden uzaktadır. Mehmet’in yaptığı sıradan işler vardır: Sık sık bira evine gitmek, kahvehaneye gitmek, kitap okumak, gazete okumak... Aradan on yıl geçmiştir. Hayatta olup bitenler Mehmet’in umurunda değildir. O sadece kendi iç dünyasıyladır. Yalnızlığı, sessizliği ve kimsesizliği istemektedir. Yaşama sevincini kaybetmiştir. Deyim yerindeyse bitkisel hayattadır.

Mehmet bir gün kızıyla karşılaşır. Kızı büyümüş, evlenmiş ve Mehmet’in tanıyamayacağı kadar değişmiştir. Kızıyla ayak üstü konuşur. Kızına karşı içinde sevgi dahil en ufak bir his duymaz, duyamaz. Daha sonra bankadan arkadaşı ve eski aşkı -hala sevmektedir- Nevin’le karşılaşır. Her zamanki gibi aralarında “Siz”li “Biz”li bir konuşma geçer.

Mehmet oturduğu evden birkaç kez gizlice ayrılıp yolculuğa çıkar. İlk yolculuğunda Nevin’in yanına gider. Geri döner. Evde birkaç hafta kaldıktan sonra tekrar bir yolculuğa çıkar. Birkaç gün bir otelde kaldıktan sonra, tekrar geri döner. Evde bir ay kadar kaldıktan sonra iyice bunalıma giren Mehmet, kararını vermiştir. Tekrar bir yolculuğa çıkacaktır. Ama hiçbir hazırlığı yoktur. Zaten olmasını da istemez. Bu yolculuk tamamen belirsizdir. Nereye gideceğini bilmediği sonu olmayan bir yolculuktur bu.

Artık hiçbir şey umurunda değildir. Ne istediğini bile bilmez. Yolculuğa çıkar. Yanına hiçbir şey almadığından perişan bir halde kalmıştır. Beş gün kadar yürür. Karşısına bir kasaba çıkar. Kasabaya varır. Kasabada Sadık isminde biriyle tanışır. Sadık’ta kalmaya başlar. Orada da tutunamaz. Son olarak Sadık’ın evinden de ayrılır. Nereye gideceği belli değildir. Roman bu şeklide biter.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst