R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Scarlet 1
Scarlet
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle

Şenol Güneş'ten olay sözler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan QuacK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 142

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

[h=2]Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün basının karşısına çıktı. Tecrübeli hocanın hedefinde yine Fenerbahçe ve cezası indirilen Portekizli yıldız Raul Meireles vardı.[/h]
fft104mm2078958.jpg

Bordo-Mavililer’in teknik patronu Şenol Güneş dün bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair birçok konuda yine çarpıcı açıklamalar yapan deneyimli hoca, özellikle Fenerbahçeli Meireles’in cezasının indirilmesi konusunda olay sözler sarfetti. Hakem Halis Özkahya’nın raporuna rağmen cezanın indirilmesine hakemlerin tepki göstermesi gerektiğini belirten Güneş, “Futbolcuların da, antrenörlerin de sendikası olması lazım. Ceza konusunda hakeme yapılan haksızlıktır. Aslında ben hakemin yerinde olsam maçlara çıkmazdım. O hakem artık büyük kulüpler karşısında işini ezilerek yapacaktır. Verdiği kararı uygulatamadığına göre bir daha o kararı veremez. Yazamaz o rapora” diyerek tepkisini dile getirdi.

‘Baskı altına alıyorlar’

Güneş, hakemlerin yanlışları konuşulurken bile olayların saptırıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Hakemin yanlışı değil, kulüplerin menfaati konuşuluyor. Diyelim ki Fenerbahçeli oyuncu dışarı atılmışsa, Fenerbahçe, ‘oyuncuma nasıl ceza aldırmam’, diğer kulüpler de ‘Ona nasıl ceza verilmez?’ diye konuşuyor. Oysa hakemin, ceza kurullarının ne yapması gerektiğinin kurallara bağlı olması gerekiyor. Gençlerbirliği’nin oyuncusu aynı hareketi yapıp 1 maç alıyorsa, Fenerbahçeli Caner 2 maç alıyorsa haksızlıktır. Güç gösterisiyle hakemleri baskı altına almaya kalkarsanız o konudan uzak duranlar da başlar bunu yapmaya. O zaman da kaos olur ve bu kaostan da mutluluk çıkmaz.”

‘Kirlenmişlik aklanmalı’

Şike süreci hakkında da konuşan Şenol Güneş, “Futbolun durumu iyi olmadığı zaman bu beni yorar. Aynı şeyi tekrar tekrar söyleyip düzelmediği zaman üzülürüm, rahatsız olurum. Türk futboluna genel olarak bakarsak mutsuzluk sadece bende değil çoğu insanda var. Yaşanan süreçler çok yara aldırdı. Coşkuyu, saf temizliği bozdu. Futbolun kirlenmişlik ve şiddetinin konuşulduğu dönemde bunları tam aklamadan, netice almadan yola gitmek insanları biraz daha mutsuz ediyor” dedi.

Yabancıları iğneledi

Sezonun ilk yarısında kendilerinden beklenen performansı ortaya koyamadıklarını kaydeden Şenol Güneş yabancı futbolcularına göndermede bulundu. “Avrupa kupasından elenmekle başlayan beklentiye cevap verememenin ortaya çıkardığı güvensizlik ve moralsizlik, kaybedilen puanlar, yeni kadronun ivme kazanmasını etkiledi” diyen deneyimli hoca, “Kültür ve davranış farkı olan oyuncularımız arasında bütünlük sağlanamadığını görüyoruz. Saha sonuçları bunları yüzde 100 fark ettirir” diye konuştu.

‘Ne başkanlığı!’

Şenol Güneş, Bordo-Mavili camiada sürekli gündemde tutulan kulüp başkanı olacağına dair söylentileri de kesin bir dille reddederken şu ifadeleri kullandı: “Bana giydirilmek istenen sıfatlar benim düşünmediğim konular. Ama nedense birileri hep konuşuyor. Şenol Güneş olarak 45 senelik futbol hayatım var. Çizgim belli. Ben bu yaştan sonra ne siyaseti, ne kulüp başkanlığını düşünürüm. Bunu planlayan biri değilim.”

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri