emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
Hikaye Ekle

Maliye Bakanı Şimşek CEBİT Fuarı'nı Gezdi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ReveLasN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 166

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Maliye Bakanı Şimşek, Uluslararası Cebit Bilişim Eurasia Fuarı’nı Gezdi, Stand Kuran Teknopark Üniversitelerinin Gençlerinden Bilgiler Aldı.Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara İtfaiyesi’nin similasyon merkezinin tanıtıldığı standı da ilgiyle inceleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektronik kitap okuma sistemiyle kitap okudu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan’dan detaylı bilgiler aldı.CeBIT Fuarı’nda Başkenti; ODTÜ, Ankara, Bilkent, Gazi ve Hacettepe Teknopark Üniversiteleriyle başarıyla temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standında, Ankara İtfaiyesi’nin similasyon merkezinin tanıtım standı küçük büyük herkesin ilgi odağı oluyor.Özellikle gençler ve ileride itfaiyeci olmak isteyen çocuklar, Ankara İtfaiyesi’nin standında itfaiye araçlarını dev ekranda kendileri kullanıyor ve güzargaha da tamamen hakim olarak hem eğleniyor hem de bir ön eğitim almış oluyorlar.Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bilişim çadırında yer alan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı “Görme Engelliler Eğitim Teknoloji Merkezi” standı da beğeniyle takip ediliyor.Görme Engelliler Eğitim Teknoloji Merkezi yetkilileri, ilköğretim çağında Merkez’e üye olan görme engelli çocukların üniversitelerden mezun olana kadar hatta daha sonrasında da ömür boyu izlendiğini, her türlü teknolojik desteğin verildiğini öğrenildi. Merkezde görme engellilerin sesli program sayesinde bilgisayar kullanmaları sağlanıyor. Getirdikleri sözel ve her türlü kitap kendi alfabeleri olan Braille Alfabesi’ne çevriliyor. Kitaplar ilk aşamasında bilgisayarda taranıp, uygun formata getirilerek, talepleri doğrultusunda ister Braille isterse de mp3 formatında kullanımlarına sunuluyor.Türk savaşçılar da Fuar’da canlandırılıyor. ODTÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren bir yazılım firması da At ve Kılıç (Mount and Blade) isimli bilgisayar oyunlarının tanıtımını ellerinde oklar olan Sipahi kıyafetli gençlerle yapıyor. Ziyaretçiler, ODTÜ Teknokentli gençlerle hatıra fotoğrafları çektiriyor.Ortaçağ’da geçen oyunda Türk savaşçılar da yer alıyor. 34 kişilik bir ekiple oyunu yazdıklarını aktaran Bilgisayar Mühendisi Erdinç Kaya, oyunun tamamen yerli yazılım olduğu belirtti. Oyun yazılım ekibinde bulunan Ümit Singil ise oyunun yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi gördüğünü söyleyerek, ünlü oyun dergisi PC Gamer tarafından yapılan araştırmada At ve Kılıç oyununun gelmiş geçmiş en iyi 100 oyun arasında bulunduğunu söyledi.CeBIT Fuarı’nda stant açan bir elektronik atık ve geri dönüşüm fabrikası, tüm Türkiye’den gelen eski teknolojiyle üretilmiş, artık ömrünü tamamlamış atık olarak nitelendirilen elektronik cihazları Fuar boyunca topluyor. Fabrika, “Biz İstanbul şubesiyiz. Ama Ankara’da Pursaklar İlçesi’nde geri dönüşüm fabrikamız var. Doğaya zararlı her türlü maddeyi ayrıştırıyor, Ankara ve ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz” dediler.Ankara Büyükşehir Belediyesi dev bilişim standında “Fly Cam – Helikopter Kamera” “Panaromik Kent Ekranı” büyük ilgi çeken diğer bölümleri oluşturuyor.Uçarak mekan çekimi yapabilen helikopter kamera ile ilgili sinevizyon gösterisini izleyen ve bilgi alan ziyaretçiler, panoramik kent ekranı sistemi ile de Başkent’ Ankara’nın rekreasyon alanları ve kentsel parklarını tanıyorlar.Cebit Bilişim Fuarı, 2 Aralık Pazar gününe kadar 10.30 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri