Bilgisaraya format arıyorum bana bu hatayı veriyor...
Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görememesi için kapatıldı. bilgisayarınızda virus kontrolu yapın yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın. sabit disklerınızın duzgun yapılandırılmıs ve sonlandırılmıs oldugunu denetleyınız. CHKDSK /F komutunu çalıstırarak sabit diskete bozulma olup olmadıgını denetleyın ve sonra bilgisayarınızı yeniden baslatınız.
Teknik bilgiler :
*** STOP : 0x0000007B (0XF78D2S24, 0XC0000034 , 0X000000000 , 0X00000000 )
Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görememesi için kapatıldı. bilgisayarınızda virus kontrolu yapın yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın. sabit disklerınızın duzgun yapılandırılmıs ve sonlandırılmıs oldugunu denetleyınız. CHKDSK /F komutunu çalıstırarak sabit diskete bozulma olup olmadıgını denetleyın ve sonra bilgisayarınızı yeniden baslatınız.
Teknik bilgiler :
*** STOP : 0x0000007B (0XF78D2S24, 0XC0000034 , 0X000000000 , 0X00000000 )
Mavi ekranda veriyor bu hatayı hatırladığım kadarı ile, işlemci intel atom gibi türdense formatı kabul etmez bilgisayar.Flaş bellek ile denemelisiniz.
Disk tablosunda bozulmalar meydana gelmiş.Bu haliyle kullanamazsın.Sistem açılırken dos komut ekranından veya başlat > çalıştırdan cmd yazarak , chkdsk /f parametresi ile disk üzerindeki hataların onarılması gerekmekte...Daha sonra WinXP başlatılınca disk birleştir işlemini gerçekleştirebilirsin.
Yanlış hatırlamıyorsam böyle olması lazım.
Ayrıca XP CD sini tak format ekranında R onar seçeneğini seç.Dos Ortamına geçeceksin.İşletim sistemini seç ve komutu uygula.Düzelmesi lazım.İyi forumlar...
Ayrıca XP CD sini tak format ekranında R onar seçeneğini seç.Dos Ortamına geçeceksin.İşletim sistemini seç ve komutu uygula.Düzelmesi lazım.İyi forumlar...
deniycem.Disk tablosunda bozulmalar meydana gelmiş.Bu haliyle kullanamazsın.Sistem açılırken dos komut ekranından veya başlat > çalıştırdan cmd yazarak , chkdsk /f parametresi ile disk üzerindeki hataların onarılması gerekmekte...Daha sonra WinXP başlatılınca disk birleştir işlemini gerçekleştirebilirsin.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)