1985'te Bordeaux'yu deplasmanda 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, daha sonra Fransız takımlarıyla oynadığı 10 karşılaşmada 3 puan sevinci yaşayamadı. Şimdi tek hedef 27 yıl sonra yeniden kazanmak ve gruptan çıkmayı garantilemek.
Tarih 18 Eylül 1985. Şampiyon Kulüpler Kupasında bir önceki yılın Avrupa Şampiyonu Bordeauxyla eşleyen Fenerbahçe, deplasmandaki ilk maçta muhteşem bir futbolla rakibini 3-2 mağlup edip, büyük bir başarıya imza atmıştı. İstanbuldaki rövanş maçı golsüz sona erince, Kanarya, turu geçen taraf olmuştu. Deplasmandaki 3-2lik skor, Fenerbahçenin Fransız takımlarına karşı elde ettiği son galibiyet oldu.
Daha sonra Fransız takımlarına karşı 10 Avrupa Kupası maçına çıkan Sarı-Lacivertli ekip, bunların 3ünde berabere kaldı, 7sinde yenildi ve 3 puan mutluluğu yaşayamadı. Bordeuax zaferi aynı zamanda Fenerbahçenin Fransada elde ettiği tek galibiyet oldu. Deplasmanda 8 maçta tek galibiyet alan Kanarya, 7 karşılaşmadan ise yenilgiyle ayrıldı. Fransız takımlarına karşı Avrupada toplam 16 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, bunların 3ünü kazandı, 3ünde berabere kaldı, 10unda mağlup oldu.
Kocamanla ilk peşinde
Bu maçlarda rakip kalelere 18 gol bırakan Sarı-Lacivertliler, kalelerinde ise 39 gol gördü. Fenerbahçe, bugün Marsilyayı mağlup etmesi durumunda hem 27 yıllık galibiyet özlemini sona erdirecek hem de Avrupa Liginde gruptan çıkmayı garantileyecek. 28 yıllık Türkiye Kupası özlemine Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezon son veren Sarı-Lacivertliler, hocalarıyla bir başarıya daha imza atmanın peşinde.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)
Benzer konular
- Cevaplar
- 0
- Görüntüleme
- 61
- Cevaplar
- 1
- Görüntüleme
- 65

