romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cm 03-04 Püf noktaları....

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cix12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K

Cix12

Level 19
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
1,742
Online süresi
3h 30m
Reaksiyon Skoru
1,076
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 3 Ay 10 Gün
Başarım Puanı
329
MmoLira
65
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Mevkiiler ve Özellikleri

Oyunda genel olarak 4(Kaleci-Defans-Orta saha-Forvet, özel olarak 6(ek olarak ön libero yani DM ve supporter yani AM) mevkii bulunmaktadır. Şimdi bu mevkilerde gereken özelliklere bakalım.

Kaleci : Kalecilerde en önemli 3 özellik Handling, Positioning ve Reflexes'dir. Bunlardan sonra ise önem sırasına göre Tackling, Jumping, Decisions, Anticipation, Agility, Balance ve Bravery gibi datalar gelmektedir. Özellikle ilk 3 datanın ortalamalarının 15in altında olmamasına özen gösterin.

Defans : Defanslarda en önemli özellikler ilk basta Tackling ve Marking olarak göze çarpar. nasıl olsa ben Man to Man marking yapmıyorum, Marking benim için önemli değil derseniz büyük yanılgıya düşersiniz. Zonam Marking için de son derece önemlidir bu data. Bölge savunmasının iyi yapılması da tamamen Marking datasına bağlıdır. Yine bu 2 datadan sonra önem sırasına göre Heading, Jumping, Anticipation, Bravery, Determination, Stamina ve Strength gibi datalar gelir.

Orta Saha : Orta sahalar için en önemli özellik kuskusuz ki Passing datasıdır. Passingden sonra yine sırasıyla Creativity(Play Maker oynatacağınız oyuncu için çok önemli), Dribbling ve Crossing(özellikle kanat oyuncuları için olmazsa olmaz), Finishing, Decisions(yine Play Maker'lar için önemli bir özellik) gibi datalar önemlidir.

Forvet : Kuşkusuz en önemli data Finishing. Eğer oyuncu Striker'sa Finishing kadar önemli olan başka bir data da Heading/Jumping. Yine bu datadan sonra Dribbling, Passing, Anticipation, Agility, Flair, Teamwork gibi datalar özellikle Striker'lar için önemlidir.

Not: Defensive Midfield'larda orta sahalara artı olarak Tackling, Teamwork gibi datalar verilebilir.

Simdi küçük bir liste hazırlayalım yine her mevkii için..

Kaleci(GK) : elle kontrol Handling, refleksler Reflexes, pozisyon alma Positioning
Sol ve Sağ Bekler(DL/DR) : top kapma Tackling, orta yapma Crossing, top sürme Dribbling
Stoperler(DC) : top kapma Tackling, markaj Marking, önceden sezme Anticipation
Orta Saha(M C) : pas Passing
On libero(DM) : pas Passing, top kapma Tackling
Supporter(AMC) : pas Passing, yaratıcılık Creativity, top sürme Dribbling, bitiricilik Finishing
Forvet(FC) : bitiricilik Finishing, top sürme Dribbling, hız Pace, hızlanma Acceleration
Striker(Santrfor)(SC) : bitiricilik Finishing, kafa Heading/ zıplama Jumping, pas Passing, takım oyunu Teamwork

---

Oyuncu Moralleri

CM'deki başlıca problemlerden biri özellikle oyuncularla anlaşırken etkili olan morallerini üst seviyede tutabilmek. Bir oyuncunun en üst morale çıkartıp, mutlu bir kulüp hayatı sürmesi de zor bir iş. İşte bir oyuncunun neden mutsuz olabileceği hakkında bazı ipuçları:

* Ratingi 10 iken önemli bir karşılaşmada oyundan alınması
* Yanlış oyuncu statüsü. Oyuncunun kulübede otururken, vazgeçilmez(Indispensible) bir oyuncu olarak seçilmiş olması.
* Ligde kulübün prestijini zedeleyecek kadar kötü bir yerde bulunmak
Oyuncunun yeni kontrat isteğine cevap verilmemesi
* Takımda oynatılacağı sözü verilip bu sözde durulmaması
* Takımda önemli bir oyuncuyu satmak isteğinizin, takım üzerinde yarattığı etkiler
* Oyuncuları yorup bezdirecek kadar ağır antrenmanlar
*
*

Bu sorun için şunlar çözüm olabilir:

* Oyuncu hakkında basına demeç vermek
* Oyuncuya reddedemeyeceği kadar iyi bir kontrat önermek
* Antrenman yükünü azaltmak
* Dünyaca ünlü futbolcuları takıma katmak
* Ligde daha büyük başarılar elde etmek ve şampiyonluklar yaşamak
* Takımın iyi oyuncularını hiç pahasına satmamak

---

Nasıl Milli Takım Alabilirim?

1.adım: Menejer olmak istediğiniz milli takımın kendi ligini ve ya seçmek istediğini oyuncuları yoğun olduğu bir ligi seçin.

Örnek: İngiltere milli takımı için İngiltere ligini seçin.

NOT:Bazı milli takımların ligleri olmasına rağmen alınamıyor. Örneğin , Singapur,Hindistan ,Hong kong... Çünkü bu ülkelerin oyuncu sayısı çok az.

2.adım:Menejerinizi yaratın ve listeden seç butonuna tıklayın( choose from the list).

3.adım:Herhangi bir takımı tıklayın ve bir İngiliz futbolcu seçin. Futbolcunun İngiliz olduğunu gösteren yere tıklayın(kaç yasında oldugunu gösteren yerin yanında...)

4.adım: Şimdi İngiltere milli takımına geldiniz. Sağ alt köşeden yönetimi al (take control of) seçeneğine tıklayın.Ve artık milli takımı aldınız.

Bu konuda önemli olan şey, milli takımını yönetmek istediğiniz ülkenin oyuncu sayısıdır. Eğer açtığınız oyunda seçeceğiniz ülkenin az oyuncusu varsa(100-150'den az) o ülkenin milli takımını seçemezsiniz.

---

Dünyanyn En Iyi Oyuncusu Ödülü Püf Nokta

Arkadaşlar sizinle bir tecrübemi daha paylaşmak istedim...

elinizde belki süper bir oyuncu var ancak "world ...... of the year" ödüllerinden birinin niçin ona verilmediğini düşündünüz??

belki tonlarca gol attı, manyak ortalamalarla oynadı, milli takımda da döktürdü, kaldırmadığı kupa kalmadı ama niçin seçilmedi diye üzüldünüz??

işte size cevap; eğer oyuncunuzu herhangi bir maçta 1 kez bile yedekten oyuna alırsanyz ödül alamıyor...

bunu ödül alan oyuncularyn kariyerlerini incelerken farkettim belki çok iyi oynamamıslardı ama iyi milli oyunculardı, en az 4 senedir takımlarındaydı ve takımlarına geldiklerinden beri hiç yedekten sahaya çıkmamışlardı...

benim de oyuncumun teki bir sene "world player of the year" ödülü aldı ve onun da lokomotif moskovaya geldiğinden beri olan kariyerinde 1 kez bile "yedekten oyuna girme" olayı yok inceleyebilirsiniz

Genç Oyuncu Yetiştirme

Eğer genç oyuncuları yetiştirmek istiyorsanız yapmanız gerekenler
1- Öncelikle bir oyuncu bulup onun bir kazma olmadığından emin olun. Oynatacağınız mevkiye ait özelliklerin daha yüksek olduğundan emin olun (mevkilere göre özellikleri aşağıda yazacağım)
-Bunu şöyle yapıyorsunuz, öncelikle kendiniz bakın, iyi adam 15 yaşında bile belli eder kendini, scoutları gönderin (scoutların iyi olduğunu varsayıyorum) size yetenekli desinler.
2- alt yapıya alın ama dikkat edin 20 yaş altı değil 18 yaş altı takımda oynatın
3- Her oyuncunun eks** yanlarına göre antreman yaptırın, ve bu adamın özellikleri oynadığı mevki dışında bir mevkiye uyuyorsa o mevki için antreman yaptırın.
4- Maçlarını ve gelişme sürecini takip edin, yani adamı alt yapıya atıp orada bırakmayın. Eğer kötü pas atıyorsa ve ya forvetse az gol atıyorsa (bkz 3. madde de yazanı yapın).
5- Çok uzun süre alt yapıda tutmayın, mümkün olduğuca A takıma alıp kesme den oynatın. Ben 2. sezonunda çıkarıyorum. Bu size belki bir şampiyonluğa maal olur ama ileri de getirisi çok büyük olur.
6- Kendi takımınızdan çıkarmak için uğraşmayın, ben şahsen genelde dışarıdan buluyorum.

SON olarak bunları yapmak için en azından "good facilities" antreman sahalarınız ve iyi staff ınız olmalı, scoutlardan tutun fizyoterapistlere ve coach lara kadar.
İlk denediğinizde başarılı olmazsanız şevkiniz kırılmasın.

---

Oyuncuların Mevkilerine Göre Özellikler (Öncekinin Aynısı Değil)

GK - HANDLING, POSITIONING ve REFLEX burası çok basit. Iyi bir kaleci istiyorsanız bu özelliklerin yüksek olmasına dikkat edeceksiniz. Ama bunların dışında da önemli olacak özellikler var AGILITY, BALANCE, BRAVERY, JUMPING, COMMUNICATION, INFLUENCE, COMMAND OF AREA. Son üçü defans ile anlaşması için önemli.

DEF (savunmacılar) - TACKLING, POSITIONING, MARKING. Çok iyi bir savunmacıda bu özellikler 15 in üzerinde olmalı. Orta savunmacılar için ise (DC) HEADING, JUMPING en önemlileri, buna ek olarak BALANCE, PACE, STRENGTH, BRAVERY, AGRESSION, ANTICIPATION, POSITIONING.

DM C - Eğer oynattığınız taktik içerisinde böyle bir mevkii var ise bu oyuncunuzun diğerlerine gore daha iyi olması çok önemlidir. Böyle bir oyuncunun ilk once PASSING, BRAVERY, POSITIONING, STRENGTH, TEAMWORK Bunlar oldukça önemli ayrıca; STAMINA, TACKLING, HEADING, DECISIONS, MARKING, WORKRATE ( aslında bu her mevkii için gerekli).

AM C – Çoğu zaman playmaker rolü üstlenen bu mevkii oyuncusu genelde forvetin arkasında yer alır. Peki hangi özelliklere gore seçeceğiz bu oyuncuyu.
En önemlileri PASSING ve CREATIVITY bunun yanında tabii ki DRIBBLING, TECHNICUE, OFF THE BAL, ANTICIPATION, TEAMWORK, FINISHING. FLAIR ise standart dışı paslar ile tehlike yaratma şansını arttıracaktır.

WINGERS kanat oyuncuları – Iyi bir AM L, AM R, DM L ve ya DM R güzel orta açmalıdır bu onun için en önemli olan dır. Bunun için gerekli olan CROSSING, STAMINA, PACE hem hücum hem savunma ağırlıklı kanat oyuncuları için çok önemlidir. Ayrıca iyi bir TACKLING, POSITIONING, PASSING savunma için gerekli olup, ACCELERATION, DRIBLING, TECHNIQUE, CREATIVITY, FINISHING, LONG SHOTS, OFF THE BALL ise hücum oynayan kanat oyuncuları için hayati önem taşır.

STRIKERS santroforlar – Bir çok kişinin en çok merak ettiği mevkii nin özelliklerine geldik. Tabii ki birinci sırada FINISHING ve ANTICIPATION gelir. Ayrıca PACE, ACCELERATION, OFF THE BALL, FLAIR, HEADING, TEHCNIQUE, DRIBBLING gerekir. Ayrıca iyi STRENGTH, AGRESSION, PASSING, JUMPING, BRAVERY, BALANCE ve STAMINA onu bir Ronaldo ve ya Van Nistelroy yapar.

Süpersin Yaaa . Çok Sağ OL

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri