farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Bilgisayarınızı Zırhlayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umit99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 808
Evet arkadaşlar bu aralar güvenlik duvarları resmen işe yaramıyor bende araştırdım bilgisayarı zırhlamak için bilgiler topladım ve bilgisayarınızı zırhalamanız için yapacaklarınız:
1-PAROLA EKLEYİN
Bilgisayarınız birden fazla kişi tarafından kullanılıyorsa ya da evinizin veya ofisinizin dışında kullandığınız bir dizüstüye sahipseniz,uygulayabileceğiniz en basit ve en etkili koruma bilgisayarınıza parola koymaktır.Bilgisayarınızı parolasız bırakmanız gece yatarken evinizin kapısını açık bırakmaya benzer, zira hırsız rahatlıkla Windows'u başlatıp tüm verilerinize erişebilir.Windows'a parola koymak için Denetim Masası'na girin ve Kullanıcı Hesapları'nı açın.Ardından yönetici hesabınızı seçin ve "Parola oluştur" bağlantısına tıklayın.Parolanızı girdikten sonra bir de parola ipucu yazın, ama kesinlikle parolanızı ipucunun içine yazmayın çünkü bu ipucu herkes tarafından görülebillir.
2-VARSAYILANLARI KULLANMAYIN
Neredeyse tüm kablosuz router ve modemler, aygıtın ayarlarını değiştirebilmeniz için bir yönetici parolası isterler. Ancak bu aygıtların varsayılan parolaları çok zayıftır çünkü varsayılan parolalar ürünlerin kullanım kılavuzlarında ve internette rahatlıkla bulunabilir. Bu nedenle modeminizi kurar kurmaz varsayılan parolasını değiştirmenizi öneriyoruz.Ancak bu parolayı her gün kullanmanız gerekmeyeceği için kolay unutmayacağınız bir parola seçin.
3-KONUK HESABINI KAPATIN
Bazı kişiler, bilgisayarlarını geçici olarak kullanması gereken kişiler için Windows'un "Guest"(konuk) hesabını açmayı tercih ederler. Ancak bu hesabı etkinleştirdiğinizde varsayılan olarak parola atanmaz.Bu nedenle, Guest hesabını açmayı düşünüyorsanız mutlaka bir parola oluşturun, zira Guest hesabıyla bilgisayarınıza erişen biri bazı verilerinize de ulaşabilir.Guest hesabunu kullanmıyorsanız Denetim Masası'ndan tamamen devre dışı bırakın.
4-AÇIK PORTLARI KAPATIN
Güvenlik duvarınızda (firewall) açık olarak bırakılan portlar, antivirüs yazılımınızın tespit edemeyeceği bazı saldırılara maruz kalmanıza sebep olabilir. Windows Vista'da açık portları kapatmak için Denitim Masası'ndan Windows Güvenlik duvarı'na gidin "Ayarları değiştir" bağlantısınıa tıkladıktan sonra Özel durumlar sekmesine geçin ve artık kullanmadığınız servislerin işaretini kaldırın.Bir servisi artık hiç kullanmayacağındızdan eminseniz Sil düğmesine tıklayarak tamamen kaldırabilirsiniz. Windows 7'ninse daha gelişmiş bir güvenlik duvarı bulunuyor.Artık kullanmadığınız servisleri Gelen Kuralları'ndan kapatabilirsiniz.
4 adımda zırhladık bunlar yetmez!...
Arkadaşlar yine bunlar yetmez size AntiVir tavsiye ederim ancak bende Karspersky virüsün lisansı olduğundan (2 YILLIK) kullanmıyorum...
Bazı önerilerim:
1-Bilmediğiniz önünüze gelen programları indirmeyin...
2-İndirdiğiniz veya ilk defa gördüğünüz dosyayı mutlaka antivirüs programı ile tarayın.
3-Hack işlerine karışacaksanız mutlaka tam donanımlı bir pc'ye sahip olun
4-Bilmediğiniz programların hakkında bilgi edinmek için bana ya ö.m atın yada
Elimden gelen budur arkadaşlar lütfen bir yorumu çok görmeyin....Görüşürüz Hackerlara Ne Kadar Dayanıklı Olduğunuzu Gösterdiniz Görüşürüzz...:l04:

Anti Virüs Olarakda Kaspersky İnternet Security Programı Kullanmak Lazım Çok Etkili ..!

Eger PC e Trojan Bulasırsa .. /Trojan Remover\ Programı İle Kolaylıkla Silebilirsiniz..

Kaspersky Varken Trojan Bulasması Zor Ama ;) Yinede Söleyelim :)

evet bu tür şeyler zaten bir bilgisayar kullanıcısının bilmesi gerekenlerden :)

arkadaşlar konuyu güncel tutalım bir bilgisayar kullanıcısının bu tür şeyleri bilmesi gerek

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri