Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Orhan Şaik Gökyay

• Konuyu başlatan adill55
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 363

adill55

Level 11
Fahri Üye
TM Üye
Konular
1,292
Reaksiyon Skoru
119
Altın Konu
0
Başarım Puanı
190
TM Yaşı
16 Yıl 4 Ay 18 Gün
MmoLira
-355
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Orhan Şaik Gökyay, (d. – ö. ). ve araştırmacısı, .
tarihinde babasının öğretmen olarak görev yaptığı 'da dünyaya geldi. İlk öğretimine 'da başladı. Kastamonu İdadisinin dokuzuncu sınıfında okurken, ailesinin maddi sıkıntıya düşmesi sebebiyle öğrenimine ara verdi. Katip olarak özel idarede çalışmaya başladıktan sonra edebiyatla ilgilendi. İlk Kastamonu'daki Açıksöz gazetesinde yılında yayınlandı. Aynı yıl öğrenimini tamamlamak üzere 'ya gitti. Ankara Darülmuallimin'den mezun olduktan sonra , ve 'de öğretmenlik yaptı. Balıkesir'de görev yaptığı sırada Çağlayan isminde bir edebiyat dergisi çıkardı ve takma isimle yazı ve şiirlerini yayımladı.
tarihinde Edebiyat Fakültesine kaydoldu. Burada hocası Fuat Köprülü'den etkilendi. ilerletti. Edebiyat Fakültesini bitirdikten sonra , , , , ve 'da edebiyat öğretmenliği yaptı. "Bu Vatan Kimin" şiirini Bursa'da iken yazdı. Edirne'de görev yaptığı sırada kendisi gibi öğremenlik yapan Ferhunde Sarıoğlu ile evlendi. yılında yayınladı. Daha sonra Musiki Muallim Mektebinde, ve Çapa Eğitim Enstitüsünde edebiyat öğretmenliği yaptı.
tarihinde 'ya gitti ve buradaki School of Orient and African Studies'te Türk Dili ve Edebiyatı okutmanı olarak çalıştı. 'de 'ye döndükten sonra Çapa Eğitim Enstitüsündeki görevine tekrar başladı. yılında yaş haddinden emekli oldu. Emekli olduktan sonra da eğitim ve öğretimden kopmadı. Eğitim enstitüsünde, ve Üniversitelerinde ders verdi. 'da Edebiyat fakültesi tarafından kendisine fahri doktorluk unvanı verildi. Değerli kitaplardan oluşan kütüphanesini Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezine bağışladı. Yetmiş yılık öğretmenlik hayatında binlerce öğrenci yetiştiren Orhan Şaik Gökyay, tarihinde vefat etti ve cenazesi ertesi gün 'daki toprağa verildi.
Bazı Eserleri [ ]

• Dede Korkut (İstanbul, 1000)
  • Dedem Korkut'un Kitabı(İstanbul, 1973)
  • Katip Çelebi'den Seçmeler (İstanbul, 1968)
  • Destursuz Bağa Girenler (Dergâh yayınları, İstanbul 1982)
  • Bu Vatan Kimin? ŞİİRLER ( ÖZEL TÜRKMEN LİSESİ O. Ş. GÖKYAY KÜT. Y,1994)

Teşekkürler

Teşekkürler..

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri