kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

YGS ile ilgili bir kaç soru.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan E_C_E_L
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 538

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Merhaba.Ben bu sene lise 4'ü Allah'ın izniyle bitiriyorum.Ama benim bu Üniversite YGS-LYS ile ilgili bilgim yok.Biraz araştırma yaptım.Ama pek birşey anladığım söylenemez.(Ben üniversitede Bilişim teknolojileri ile ilgili bir bölüme gitmek istiyorum.Şu anda Bilişim teknolojileri Dalındayım.)

1*Bilişim teknolojileri bölümüne girmek için Matematik/Fen ağırlıklı mı Sözel ağırlıklı mı yoksa eşit ağırlıklı mı çalışmalıyım?
2*Sınavda baraj puan nedir?
3*Puanım kaç olursa yerleşirim?
4*Diploma puanı YGS puanı mı etkiliyor mu?
5*YGS1 YGS2 YGS3 YGS4 YGS5 YGS6 nedir?
6*LYS'ye girmek için YGS'yi mi geçmek gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler.

1. Sorunun cevabını araştırarak ösym tercih kılavuzundan sen bakarak hangi bölüm ile alıyorsa ona göre çalışmanı ayarlarsın.
2. Sınavda yetenek sınavları için (beden eğitimi öğretmenliği vb) baraj puanı 140 tır. Normalde 180 dır.
3. Hangi üniversite - hangi bölüm önce onu belirlemen lazım ki puanının yeterli olup olmadığına bakarsın.
4. Tercih yapacağın zaman diploma puanına göre okuldan sana ek puan gelir yani ygs ham puanın 400 ise okuldanda 50 geliyorsa senin tercih puanın 450 olur.
Ayrıca okul puanın lys içinde geçerlidir tüm puanlara eklenir.
5. YGS1 ve YGS2 Sayısal bölümlerinden tercih yapabileceğin puan türleridir.YGS3 ve YGS4 Sözel bölümünden tercih yapacağın puan türleridir.YGS5 ve YGS6 ise TM bölümlerinde tercih yapabileceğin puan türüdür.(OSYM kılavuzunda hangi bölüm hangi YGS puanı ile alır yazıyor zaten Örn:Bilgisayar programcılığı bölümü YGS1 ile alıyor gibi)
6. LYS ye girmek için YGS sınavına girip 180 puan barajını geçmen gerekmekte.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :D

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri