Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

TFF'den Trabzonspor'a ret

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan eXeLaNsTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 97

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Bordo-mavili kulüp, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike davasıyla ilgili 2 Temmuz 2012'da verdiği kararla 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de oynanan 12 maçın sonucunun etkilendiğinin sabit olduğu gerekçesiyle, 15 Ağustos'ta TFF'ye yazdığı yazıyla söz konusu maçların tescilinin iptalini talep etmişti.

TFF Genel Sekreterliği'nden, Trabzonspor Kulübü'ne gönderilen cevap yazısında ise talebin reddedildiği bildirildi. Söz konusu müsabakalarla ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 7 Mayıs, Tahkim Kurulu'nun ise 6 Haziran'da karar aldığı hatırlatılan yazıda şu ifadelere yer verildi:




"Anayasa'nın 59. maddesinde ise Tahkim Kurulu'nun spor faaliyetlerinin yönetimine ve disiplinine ilişkin kararların kesin olduğu ve bu kararlara karşı hiçbir yargı merciine başvurulamayacağı hükme bağlanmıştır. Anılan müsabakalara ilişkin disiplin yargılaması kararları kesin ve bağlayıcı nitelik arz ettiğinden talebinizin reddi gerektiğini bilgilerinize sunarız."
Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonunda oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Fenerbahçe, Fenerbahçe-İstanbul BŞB, Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü, Sivasspor-Fenerbahçe, Manisaspor-Trabzonspor, Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği-Trabzonspor, Trabzonspor-Bursaspor, Eskişehirspor-Trabzonspor ve Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarının sonucunun etkilendiğinin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla da belirlendiği iddiasıyla, TFF'den söz konusu müsabakaların tescilinin iptalini istemişti.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst