Bvural41 1
Bvural41
yarka0000 1
yarka0000
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Windows 8 görücüye çıktı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan t730sh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 314

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Fazla söze gerek yok... Microsoft, yeni nesil işletim sistemi Windows 8'i dün, geliştirici konferansında dünyaya tanıttı!

Microsoft, Windows 7'den sonraki merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 8'i dün, geliştirici konferansında dünyaya tanıttı ve deyim yerindeyse o andan itibaren tüm internet dünyası Windows 8'i konuşmaya başladı. Microsoft'un Windows 8 ile birlikte masasüstü-laptop-tablet uyumlu bir işletim sistemi geliştireceği biliniyordu. Merak edilen en büyük nokta ise, bu üç platformda nasıl bir uyum sağlayacağıydı. Hem üst düzey performans gösteren masaüstü bilgisayarlarda hem taşınabilirliğin ön planda olduğu dizüstü bilgisayarlarda hem de tablet bilgisayarlarda çalışabilen bir Windows, gerçekten de bu merakı hak ediyordu.

5287-1a.jpg

Windows 8, arayüz olarak Windows 7'den çok Windows Phone 7 Metro-style'a benziyor. Metro programlama modeli web uygulamaları ve doğal uygulamalarla birlikte az enerji harcayarak yüksek performans gösterebiliyor. Windows 8 bu sayede uygulama çalıştırırken çok daha az enerji harcayacak. Windows 8 ile birlikte parmak-fare kombinasyonları da ön plana çıkıyor. Örneğin, iki uygulamayı aynı ekran üzerinde yanyana açmak için özel bir harekete sahip olacağız. Bu, birden çok platforma seslenen işletim sistemleri arasında ilk defa karşılaştığımız bir özellik.

5287-2.jpg

Windows 8 açılış ekranı ve kilit ekranı, Windows Phone 7'nin arayüzüyle hemen hemen aynı. Arada belli başlı farklılıklar bulunuyor. Windows 8 çalışma ekranı ise Windows Phone 7 esintileri taşıyor fakat Windows 7 ağırlıklı bir arayüz kullanıyor. Windows 8 başlangıç ekranı, artık görev çubuğunun yerini alıyor. Daha renkli daha esnek bir yapıda ve hemen her uygulamayı ve objeyi buraya ekleyebiliyorsunuz. Bu açıdan Windows 8, daha kompakt bir yapıya sahip.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri