Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Fethi Polat 1
Fethi Polat
farkmt2official 1
farkmt2official
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Loose Cannon Ön İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DqueL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 184

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Loose Cannon oyununu ilk gördüğümde doğrusu oldukça heyecanlanmıştım. Çünkü vaat ettiği şeyler hiç de yabana atılır cinsten değildi. Oyunun çıkış tarihinde ne yazdığını hatırlamıyorum ancak eminim ki zamanımızdan daha önce bir tarihti (Yabancı bir sitede oyunun çok önce yapılmış bir ön incelemesinde çıkış tarihi olarak Yılbaşı 2000 belirtilmiş;o)). O haberden sonra ise bir daha Loose Cannon ismini göremedim. Doğrusu bu beni oldukça şaşırttı. Çünkü ben bu oyundan çok şeyler bekliyorum. Bana göre en az Max Payne kadar ilgiyle beklenmesi gereken bir oyun. Ancak tabii tüm bunlar Microsoft'un Loose Cannon için söylediklerine göre. Büyük reklam kampanyaları ve büyük beklentilerle piyasaya çıkan Daikatana vakasından sonra tüm oyunları fazla abartmadan beklemek en iyisi. Neyse, şimdi Microsoft'un Loose Cannon oyunun neye benzeyeceği konusunda söylediklerine bir bakalım. Bu arada Microsoft'un Loose Cannon için hazırladığı siteye girmeye çalıştığımda doğrudan sayfasına yönlendirildim. Bu benim canımı sıktı çünkü oyun hakkında belki daha detaylı bilgiler bulabilirdim. Yine de doğrudan Microsoft tarafından sarfedilen iddialara erişebildim. Bakalım nelermiş bu iddialar:

Loose Cannon yeni nesil action-adventure oyunlarına bir örnek teşkil ediyor [Microsoft'a göre]. Oyunda yöneteceğimiz paralı askeri normal 3rdperson biçimde yönetebileceğimiz gibi etrafta bulunan araçlara da binebiliyoruz. Yani bir Hollywood filmi gibi. Karakterimizin adı Ashe. Ashe, 2016 yılında tamamen batağa batmış, dört bir yanda suç işlenilmesine neredeyse engel olunamayan bir dünyada yaşayan bir paralı asker. Bu dünyada demin söylediğim gibi normal yollardan suçları engellemek imkansız. Bu yüzden kanunu sağlamak için polisler tam yetkiye sahip. Yani size haklarını okumalarını falan beklemeyin. Suç işleyenlerin hakkı sadece beyinlerine girecek .50 kalibrelik bir kurşundan ibaret. Teşkilatlanmış kanun adamlarının yer aldığı şirketler sizin gibi düzensiz paralı askerleri de kullanmak zorunda. Çünkü herkes en fazla parayı kapmayı arzuluyor ve bu yüzden size ihtiyaçları var.

Loose Cannon karışık bir senaryoyu inanılmaz görsel efektlerle süslemeyi vaat ediyor. Oyunda görevleri tamamlamak için Amerika Birleşik Devletleri'ni baştan başa turlayacak ve bunu yapmak için istediğimiz aracı seçme hakkına da sahip olacağız. Bu arada size verilen görevlerden istediğinizi reddetme, istediğinizi kabul etme özgürlüğünüz de bulunuyor.

Oyun gerçekçi sürüş fiziklerini, hızlı dövüş sahneleri ile birleştirecek. Eğer arabanızdan çıkmak ister veya çıkmak zorunda kalırsanız, ayaklarınızın üzerinde dövüşmek zorunda kalacaksınız. Tabii her zaman alternatifleriniz olacak. Mesela başka bir arabayı çalabilir veya aracınızı onarabilirsiniz. Hatta bir kaçağı takip ederek düşmanlarınızın üssünü bulmanız bile mümkün.

Şaşırtıcı grafikler, gelişmiş motion capture teknolojisi, dinamik karakterler size hayatınız boyunca yaşamadığınız bir oyun tecrübesi yaşatacak. 15'ten fazla konfigüre edilebilir araç, birçok silah ve zırh, aktif bir polis kuvveti ve herşeye rağmen şehrin gündelik yaşamının bir parçası olan gerçekçi trafik size mükemmel bir oyun sunacak.

Loose Cannon'da Amerika Birleşik Devletleri'ni baştan başa dolaşabileceğinizi söylemiştik. İşte bunu en gerçekçi hale getirebilmek için oyuna ABD'nin tamamiyle gerçeğinin aynı dokuz şehri (San Francisco, Los Angeles, Sacramento, Houston, Dallas, Austin, New York, Washington, Philadelphia) eklenmiş. Siz görevinizi tamamlamakla meşgulken, şehir sakinleri gündelik yaşamlarını sürdürmeye devam edecek. Sokakta gezen insanlar, trafik kurallarına uygun hareket eden ataçlar şehirlerde görebileceklerinizden ikisi.
Loose Cannon'da oynayabileceğiniz 20'den fazla detaylı ve karmaşık görev bulunacak. Görevleriniz sırasında Hollywood kalitesinde hazırlanmış ara demolar oyun zevkinizi doruğa çıkaracak. Araba kovalamacası, rehine kurtarma operasyonları, bir konvoya eskortluk etme ve düşman üssüne doğrudan saldırı size verilecek görevlerden bazıları. Ek olarak, opsiyonel görevler ekstradan para kazanmanıza olanak sağlayacak. Daha fazla para da Loose Cannon'da daha iyi silahlar ve daha iyi araçlar anlamına geliyor.

Kolay ve kullanışlı arabirimi ile Loose Cannon, en acemi oyuncudan en profesyoneline kadar herkesin oyuna kısa sürede adapte olabilmesini garanti ediyor[muş].

Microsoft oyunu hazırlayan kişilerin alanlarında uzmanlaşmış kişiler olduğunu söylüyor. Ayrıca oyunu hazırlayanlardan Tony Zurovec isimli biri daha önce ödül kazanmış bir oyunun yapımcısıymış (ben tanımıyorum valla;o)) (Bu arada oyunun adı Crusader: No Remorse).

Ayrıca oyun LAN veya Zone.com üzerinden sekiz kişiye kadar multiplayer desteği de sunuyor.

Evet, Microsoft'un iddiaları böyle. Oyun bu haliyle Driver, Midtown Maddness, Need For Speed, Felony Pursuit ve Dethkarz (veya S.C.A.R.S) oyunlarının bir karışımı gibi gözüküyor. Eğer bir kanun kaçağını değil de bir kanun adamını canlandırsaydık Grand Theft Auto'nun üç boyutlusu diyebilirdik. Hatırlarsınız Redline da Loose Cannon'un yapmak istediğini denemiş ancak pek başarılı olamamıştı (hem arabada hem ayakta dövüşmek).

Loose Cannon'da kullanılan motor tamamiyle yeni. Motorun içerdiği özellikler şöyle: Environment Mapping, Light Mapping, Alpha Blending, Multi-Texturing ve gelişmiş Motion Capture. Gerçekçi sürüş fiziği sayesinde altınızdaki aracı türüne göre sürmeniz gerekecek. Mesela dört çekişli bir aracı sürmek iki çekişli bir aracı sürmeye kesinlikle benzemeyecek. Oyun 16 bit ekran rengini ve tahminen 1600x1200'e kadar ekran çözünürlüğünü destekleyecek. Ayrıca 3D sesleri de destekleyecek (A3D, EAX). Microsoft yapay zekanın çok gelişmiş olacağını söylüyor. Ayrıca oyunda zaman akışı da sağlanmış. Yani gece/gündüz döngüsü bulunuyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri