PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
SolarPhantom 1
SolarPhantom
Riftas 1
Riftas
LunarWraith 1
LunarWraith
Hikaye Ekle

Minecraft'a Patent Davası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yassssin32111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 334

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Minecraft yapımcısı Notch, bu sabah kalktığında yeni bir güne başlamadan önce şirketine yeni bir dava açılmış olduğunu öğrendi. Sağa sola dava açarak kendi çapında ün yapmış olan Uniloc isminde bir firma, kendi patentlerinin Minecraft'ın Android versiyonunda kullanılmış olduğunu iddia ediyor.

"1. Adım: Uyan,
2. Adım: Mail'leri kontrol et,
3. Adım: Patent ihlali nedeniyle dava edildiğini öğren,
4. Adım: Gülümse.
Tek bir sent dahi almamalarından emin olmak için tomarla para harca." şeklinde açıklamış yapımcı.

Uniloc'un açtığı dava ise 067 nolu patentlerinin ihlal edildiğini belirtiyor. Notch bu durumun ardından, yazılım lisanslamanın tamamen şeytani bir iş olduğunu ve hızlı gelişen sektörü yavaşlattığını söylüyor. Uniloc daha önce EA, Microsoft ve Square Enix'e de dava açmıştı.

Güncelleme: Uniloc, Lüksemburg menşeli, kopyalama korumaları için teknolojiler geliştiren ve çeşitli firmalara dava açarak ünlenmiş bir şirket. 067 patenti ise elektronik verilere izinsiz giriş yapmayı engellemek için geliştirilmiş bir sistem/metod. Mojang'e dava açılırken belirtilen neden ise şu şekilde: "Belirtilen sistemin sunucuyla iletişim esnasında lisans kontrolü yaparken Android tabanlı cep telefonlarında kullanılması, satılması ve ithal edilmesi.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri