noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Başkan Kükredi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GrimCheats
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 135
[h=2]"Bu süreçte Trabzonspor ve G.Saray bize bel altı vurmak istedi. Biz temiziz Yargıtay karar verene kadar havuz sisteminden çıkacağız. Gereğini mutlaka yapacağız"
[/h] F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tutukluluğu bittikten sonra ilk kez geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Yüksek divan kurulunun temmuz ayı olağan toplantısında konuşan Yıldırın, "Yargıtay'da aklanana kadar havuzdan çıkacağız" diye konuştu. Cezaevindeki arkadaşlarını anarken gözleri yaşaran, bu süreçte kendisine destek veren ve ziyaret edenlere teşekkür eden Aziz Yıldırım'ın hedefinde savcı Mehmet Berk, Galatasaray ve Trabzonspor vardı.

ŞİKE YAPMADIK
"Birlikte maç izlediğimiz kişilerin bizi dinlemeleri ve suçlamaları bizleri çok üzmüştür. Ben onlara 'ahlaksız' diyorum" diyen Aziz Yıldırım üyelerden büyük alkış aldı. 3 Temmuz zihniyetinin örgütlü bir zihniyet olduğunu belirten Yıldırım, "Biz şike yapmadık, suç işlemedik" dedi. Aziz Yıldırım, savcı Berk'in, "Fener şampiyon olmasaydı bu davayı açmayacaktım" sözlerini de "durumun özeti" diye niteledi, kendisi için "Kıbrıs'a kaçacak" yazanları da "Bunu yazan şerefsiz nereye kaçacak. Benim mezarım bile belli" diye eleştirdi. G.Saray'ın Denizli'ye teşvik primi gönderdiğini, hesaplarda 1 milyon dolar açık çıkmasına rağmen bunun üzerine gidilmediğini de belirten Yıldırım, Song'un geçtiğimiz gün Florya'ya gelmesini de manidar bulduğunu ekledi. Yıldırım iddialarda adı geçen birçok oyuncu ve yöneticinin tanık olarak dinlenmesini istediklerini ancak hepsinde red cevabı aldıklarını da belirterek, "Çünkü bu dava Aziz Yıldırım ve F.Bahçe'ye zarar verme davasıdır" diye konuştu. Yıldırım, Ünal Karaman'ın maç öncesi Sezer Öztürk'ü arayıp transfer teklifinde bulunmasının araştırılmasını istediklerini bunun da kabul edilmediğini söyledi.

GÖZTEPE-G.SARAY
Aziz Yıldırım, "Şikenin nereden başladığını anlamak için geriye gitmek lazım" diyerek 1976'da Hıncal Uluç'un Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı Göztepe-G.Saray maçının yazısını da okudu. Yazıda Uluç, G.Saray'ın Göztepe'ye yenilerek kümede kalmasını sağladığını, o maçta G.Saray'da görev yapan Fatih Terim'in bilerek ofsaytı bozarak takımının gol yemesine neden olduğunu yazmıştı. "Aziz Yıldırım nefes aldığı sürece kirli eller Fenerbahçe'ye uzanamayacak. Hesap verecekler ve sonuçlarına katlanacaklar. Havuz sistemi Fenerbahçe tarafından sorgulanacak ve gereği yerine getirelecektir. Bu oyun artık bitmelidir" diye konuştu. Yıldırım, "Trabzonspor ve Galatasaray her süreçte bize bel altı vurmak istedi. Biz şerefsiz değiliz, biz şike yapmadık. Bir ülke kendi kendini bu kadar rezil edebilir mi?" diye sitem etti. Kulüp yöneticileriyle kulüplerin ayrı değerlendirilmesine de karşı çıkan Yıldırım şöyle konuştu: "Ben şike yapmışsam Fenerbahçe için yaptım. Kişiler ve kurumlar ayrılamaz. Öyle şey olur mu? Biz 58. maddenin değişmesine karşı çıktık. Siyasete girmeyi düşünmüyorum. "

POLİSİ DE ELEŞTİRDİ
Polis ve emniyeti de eleştiren Aziz Yıldırım, "Polis kasten hareket yapıyor. Son olay çıkan maçta taraftarı aşağı çekmeye çalışıyor" diyerek herkesin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini de ekledi.

NİYE ÖZEL MAHKEME
Şike davaları asliye ve sulh mahkemelerinde yargılanır normalde ancak bu operasyonu özel yetkili mahkemede yapmaya çalıştılar. Böylece ceza vermeyi garantilediler.

HANİ 19 MAÇTA ŞİKE VARDI?
Bir emniyet müdürü 19 maçta şike var diyor. Ancak 7 maçta şike iddianemesi var. Bu emniyet müdürü başka bir ülkede görevde kalabilir mi? İstifa etsin veya görevden al.

DENİZLİ'DEN İKİ MEKTUP ALDIM
Denizlispor amigosu ve bir memur bana mektup yazıyor, G.Saray'ın teşvik yolladığını belirtiyor. 'Bunları dinleyin, araştırın' diyoruz görmezden geliyorlar.

TARiH YARGILAR
F.Bahçe Kuvay-ı Milliye'dir" ifadesini kullanan Yıldırım mahkemede söylediği sözü de tekrarladı: Bizi siz yargılayamazsınız. Bizi tarih yargılayacak. Tarih bunu yazacak, Fenerbahçe yargılayacak." Bu süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bile tehdit edildiğini belirten Yıldırım, Trabzonspor başkanı Sadri Şener ve yönetici Nevzat Şakar'a yüklendi. Yıldırım, "Twitter'da her yerde Fenerbahçe'nin haklarını savunduk. Şike yok, Ergenekon'a bağlayamadılar. Askerlikte de bir şey çıkmadı. Şimdi rahatladım. Ama burası Türkiye her şey olabilir" diyerek göndermelerde bulundu.

1 MİLYAR DOLAR
F.Bahçe başkanlığını 1 milyar dolarlık bütçe ile teslim edeceğim. Projeler hazır. Seneye Avrupa'ya kamp yapmaya gitmeyeceğiz. Turnuva düzenleyeceğiz Saracoğlu'nda. Topuk Yaylası'nı hepinize tavsiye ediyorum. Bunları yönetime açıklayacağım.

HAYATI YAKARIZ
F.Bahçe düşmanları Türkiye'ye çok daha fazla zarar verdiklerinin farkında bile değiller. Her şeyimizi inceleyebilirler. Bir gün daha Fenerbahçeli yaşamak için hayata bağlanırız. Ve o bir gün için bir hayatı yakarız."

BORÇ 179 MİLYON TL
Denetleme kurulu, 1.1.2012- 30.06.2012 dönemlerinde F.Bahçe Kulübü Derneği'nin borcunun 178 milyon 862 bin 715 lira olduğunu kaydetti. Rapora göre, 6 aylık dönemde gelirler toplamı 75 milyon 747 bin 467 lira, giderler ise 78 milyon 635 bin 795 lira olurken, gider fazlası 2 milyon 888 bin 329 TL oldu.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri