xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

TÜVTURK Muayene İstasyonları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan SuFLeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 541

SuFLeR

Level 16
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
3 Eki 2011
Konular
746
Mesajlar
10,872
Online süresi
41m 18s
Reaksiyon Skoru
449
Altın Konu
0
TM Yaşı
14 Yıl 8 Ay 20 Gün
Başarım Puanı
254
MmoLira
69
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

447458395135.jpg

[h=2]TÜVTURK yeni Genel Müdürü A. Kemal Ören ile beraber motosiklet kullanıcılarına özel muayene istasyonlarının kapılarını açmaya başlarken sırada başka yenilikler de var.[/h]Türkiye'de 2008'den itibaren araç muayene işlemlerini yürütmeye başlayan TÜVTURK'ün yeni Genel Müdürü A. Kemal Ören ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek son dönemdeki uygulamaları konuştuk. Yılda 10 milyon aracı muayene ettiklerini belirten Ören, göreve geldiği andan itibaren Hakkari'den yola çıkarak tüm muayene istasyonlarını dolaşmış. Motosiklet ve traktör gibi araçların muayene ile ilgili sıkıntılarını fark eden Ören, hizmeti bu araçların ayaklarına götürmek adına çözümler geliştirmek için düğmeye basmış. 73 adet gezici muayene istasyonu hazırlayan TÜVTURK'te bu istasyonlar, kasaba kasaba dolaşarak öncelikli olarak traktörler için hizmet veriyor.
Bu sayede traktörler sadece muayene için uzun yola çıkmak zorunda kalmıyor. Bir diğer yenilik ise motosikletler için kurulan özel muayene istasyonları. İlk etapta İstanbul Kızıltoprak ve Maslak Oto Sanayi'de açılan bu istasyonlardan sonra Bakırköy'de de bir istasyon daha hayata geçecek. Motosikletlilerin ağırlıklı olduğu bölgelerde artacak olan istasyonlarda bu tip araçlara özel ekipmanla kontroller yapılıyor. Motosiklet, spor ve klasik otomobil sahiplerinin araçlarını muayaneye genellikle kendilerinin getirdiklerini belirten Ören'in kendisi de aktif olarak motosiklet kullanıyor. Harley-Davidson Dyna Glide sahibi olan Ören belki de bu özelliğiyle motosikletler için değerli bir işe imza atılmasını sağlamış. Öte yandan; 2011'de 10 milyon olan toplam muayene edilen araç sayısının 2012'de 11 milyona ulaşması hedefleniyor.
445518173387.jpg

7.5 MİLYON "SERSERİ MAYIN" TEMİZLENDİ!
Bugüne kadar muayeneye gelen 20 milyon araçta periyodik muayeneden kalma oranı yüzde 38 olarak gerçekleşti. Muayeneden kalma nedeninde fren, lastik, yürüyen aksamlar ve aydınlatma sorunları ilk sıralarda yer aldı. İlk muayenesinden kalması nedeniyle muayene tekrarına gelen 7,7 milyon araçtan yüzde 97,5'i eksikliklerini giderdikleri ve tamiratlarını yapmaları dolayısıyla muayene tekrarında başarılı oldu. Böylece yaklaşık 7,5 milyon aracın, trafikte potansiyel tehlike olmasının önüne geçildi.
445557174387.jpg

2.3 MİLYON ARAÇ HİÇ GELMEDİ!
Mayıs itibariyle TÜVTURK tahminlerine göre, net olarak 2.3 milyon araç, muayeneye gelmeleri gerekirken, bir kere bile istasyonlara uğramamış. Bu rakam, kayıtta olmasına rağmen gerçekte olmadığı varsayılan 1.1 milyon araç gözardı edilerek hesaplanmış. Daha önce en az bir kere gelmiş olmakla birlikte sonrasında muayene tarihini geçiren araç sayısı 1.2 milyon. Yani toplam 3.5 milyon araç şu anda muayenesiz olarak trafikte. Net araç parkına göre oran yüzde 23. Yani yaklaşık her 4 araçtan 1'i muayenesiz. Muayene oranlarının en düşük olduğu araç cinsleri traktör ve motosikletler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst