noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Yokluktan dünya şampiyonluğuna!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan [ORmanC-ı-*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 170

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

2005 yılında 54 kiloda kick boks ve muay thaide dünya şampiyonluğunu elde eden, son olarak da Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 9'ncu Dünya Wushu Şampiyonasında 52 kiloda Türkiye'ye tarihindeki ilk dünya şampiyonluğunu yaşatarak bir ilke imza atan Dündar, başarı sonrası aldığı tekliflerin de heyecanını yaşıyor.

Büyük mücadelelerle geldiği noktada Fenerbahçe boks takımı yöneticilerinin dikkatini çeken Dündar, 6 aydır Fenerbahçe sporcusu olarak müsabakalarda boy gösteriyor.

Hüseyin Dündar, yaptığı açıklamada, 17 yaşında dövüş sporları yapmaya başladığını ve hep büyük hedefler çizdiğini kaydetti.

Ailesinin Uzakdoğu sporları yapmasına izin vermediğini, ancak kendisinin bu yönde yetenekli olduğuna inandığını anlatan Dündar, tüm karşı çıkmalara rağmen bu sporu devam ettirmek için elinden gelini yaptığını ifade etti.

Şehir merkezinden 13 kilometre uzaklıkta bulunan İncirlik beldesinde oturduklarını ve minibüs parası olmadığı için her gün antrenmanlara yürüyerek gidip geldiğini anlatan Dündar, şunları söyledi:
''Ailemin maddi durumu iyi değildi, ama, bu başarıya ulaşmak için engel değildi. Yağmurda, aşırı sıcakta her gün 26 kilometre yürüdüm, yürürken de bunu dert etmedim, çünkü bir gün şampiyon olacağıma inanıyordum. Param olmadığı için arkadaşlarımın ısmarladığı simitle besleniyor, bazen de hiç yemek yemiyordum. Bugünlere gelebilmek için çok zorluklar çektim, ama hiçbir zaman inancımı ve hırsımı kaybetmedim.''

Kendini en iyi şekilde geliştirerek kısa sürede başarıyı yakaladığını anlatan Dündar, kimseden destek almadan Avrupa ve dünya klasmanında çeşitli dereceler aldığını söyledi.

Arkadaşlarının ''yeter artık yapma bir şey kazanamıyorsun'', ''bu sporu yapmakla delilik ediyorsun'' dediklerini belirten Dündar, ''Arkadaşlarımın bu sözleri beni yıpratmadı, aksine daha da çok çalışma azmi verdi ve 2005 yılında 54 kiloda kick boks ve muay thaide ve son olarak da Wushu'da 52 kiloda Türkiye'ye ilk defa altın madalya kazandırdım. Bu inanılmaz bir duygu. Orada İstiklal Marşımızı okutturmak ve Türk bayrağını göndere çektirmek anlatılamaz. Şimdi elde ettiğim başarıları gören arkadaşlarım benim karşımda saygı ile duruyorlar. Bu bana gurur veriyor'' diye konuştu.

Her şeyin çok güzel gittiğini ve 2008 olimpiyatlarına hazırlandığını belirten Dündar, ''Hedefim daha da başarılı olup olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olmak'' dedi.

Dündar, hayatını kitaplaştırmak ve diğer sporculara örnek olmak istediğini vurgulayarak, bu kapsamda bir hazırlık içerisinde olduğunu ifade etti.

Spor salonu açtığını ve yeni dünya şampiyonları yetiştirmek için gayret ettiğini anlatan Dündar, ''Hayatımı ve yaşadığım zorlukları konu edinecek '0'dan buraya kadar' adlı bir kitap yazacağım. Bu kitaptan herkesin kendine bir pay çıkartacağına inanıyorum. Yokluktan dünya şampiyonluğuna uzanan serüvenimi herkesle paylaşacağım'' dedi.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri