Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Kara "Kartal"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan herkul01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 132

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

KARTAL_MANSET_P02ZH.jpg

1994-95 doğumlu oyuncuların Gençler Ligi'nde mücadele ettiği ortamda, o yaşıtlarından uzak; kimi zaman kendini antrenman sırasında kenarda, kimi zaman da karşısında Kerem Tunçeri, Tutku Açık, Roko Leni Ukic'i buldu.

Beşiktaş Milangaz, Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa koşuyor; Arroyo, Hawkins, Mensah-Bonsu, Erceg derken Türk rotasyonunda Mehmet Yağmur'un sakatlığında genç "Kartal Özmızrak" ortaya
koyduğu performansla adından övgüyle bahsettiriyor. Mehmet'in forma giydiği zamanlarda da Kartal'ı tereddüt etmeden sahaya iten koç Ergin Ataman, genç oyuncunun bu seviyedeki gelişiminde önemli
rol oynayan isimlerin belki de başında geliyor...

Hatta; final serisinin ikinci karşılaşmasında Ergin Ataman, Kartal'a "boş pozisyonda" şut kullanmadığı için nefesinin sonuna kadar uyarılarda bulundu ve kenara aldığında, oturacağı yere gidene ikazını sürdürdü.

Dönelim final serisindeki ilk maçın ardından katıldığı basın toplantısına... "Mehmet Yağmur'un sakatlığında baskı hissediyor musun?" şeklinde bir soru soruldu kendisine... Sanki 10 yıldır final serisi oynarcasına, "Baskı evine ekmek götürmeye çalışan insanların üzerinde olur" cevabı vermesi; başta ben olmak üzere birçok basın mensubunun hayranlığını kazandı.

Aylar önce Fanatik Basket için kaleme aldığım yazıyı, biraz değiştirip, biraz renklendirip, biraz da güncelleyip "Kartal Özmızrak kimdir?" sorusunun cevabını sizlere vermeye çalıştım.

29 Ağustos 1995'te gözlerini Bakırköy'de dünyaya açan Kartal Özmızrak, henüz üç yaşındayken basketbolcu olacağının sinyallerini verdi. Evet, doğru okudunuz; sadece 'üç' yaşında, basketbol kabiliyeti dikkat çekti Kartal'ın... Anaokulundaki öğretmeni, ailesine haber göndererek 'Bu çocuğun üzerine düşün, bu çocuk basketbol konusunda yetenekli" dedi ve aradan geçen iki senenin ardından, henüz 5 yaşındayken basketbola ilk adımını spor okulunda attı. Yedi yaşındayken Tofaş basketbol okulunun seçmelerini kazandıktan sonra da minik takım yaşında siyah beyazlı formayı ilk kez sırtına geçirdi.

O gün bu gündür Beşiktaş'ın başarısı için ter döküyor Kartal Özmızrak... 2009 senesinde; Beşiktaş'ın altyapılardaki ilk ve tek şampiyonluğunun kazanılmasında önemli rol oynadı. 14 yaşındayken final maçında Yeşimspor'a karşı 10 sayı-6 ribaunt-5 asist istatistikleriyle mücadele etti ve siyah beyazlı kulübün tarihine geçen oyuncular arasında yer aldı.

Boyu 1.87 metre olmasına rağmen kulaç uzunluğu 1.98 metre... Sürati, patlama kuvveti, top kontrolü üst düzeyde ve uzun kollarının avantajını savunmada oldukça iyi kullanıyor... Savunmaya oturup, kollarını açtığında rakip oyuncunun adeta korkulu rüyası olan milli oyuncu, çabukluğu, açık saha basketbolundaki saha görüşü ve çembere gidebilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Eksik yönleri ise; zayıf fiziği, orta seviyedeki şutu ve şut mekaniği. Bu eksiklerinin farkında olan genç oyuncu, "Herkesin eksik yönleri elbet vardır. Eksik yönlerimi gösterenleri dinlemeyi öğrenip, onları düzeltmek için çalışmalıyım" diyor...

Süratinden konu açılmışken; genç oyuncunun atletizm dalında okullararası müsabakalarda dereceler elde ettiğini, ancak alanı basketbol olduğu için bunların pek de üzerine düşmediğini eklemekte fayda var.

"Karşımdaki oyuncunun benden iyi veya kötü olması önemli değil; ne onu benden küçük, ne kendimi ondan büyük görürüm" diyen 16 yaşındaki milli basketbolcu, kendisini üç kelimeyle "Mücadeleci, hırslı, hayattan ve yaptıklarından keyif almaya çalışan biri" olarak tanımlıyor.

Geçtiğimiz sene Allen Iverson, bu sene ise Deron Williams'la takım arkadaşı olan Kartal, "Iverson'la fazla beraber olma şansı bulamadım ama Deron Williams son derece mütevazı. Eskişehir'deki kupa maçlarında, attığım ilk sayının pasını veren ve yaptığım ilk asisti baskete çevirenin Deron Williams olması hayatımda hep çok güzel bir anı olarak kalacak. İngilizcemi geliştirmemde yardımcı oldu, antrenmanlarda da ne yapmam gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Onun gibi bir karakterle çalışmak bana çok güven verdi" ifadelerini kullandı.

Geçen yaz Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nı 7.1 sayı - 4.2 ribaunt - 3.6 asist - 2.6 top çalma ortalamalarıyla tamamlayan Kartal Özmızrak, takımının asist ve top çalmadaki lideri olmayı başardı.

Antrenörü Cemal Kartal ile küçük takımda şampiyonluk yaşayan, bir sonraki sene Polat Kaya'yla çalışan Kartal, "Polat Kaya'yla çalıştığım dönem benim için dönüm noktası oldu. Şu an oyuncu kurucu olduysam, onun sayesindedir, ona çok şey borçluyum" diyor. 16 yaşındaki yıldız adayı, genç takım seviyesinde ise Hamdi Gürgen'in takımında yer aldı. (Yıldız kategorisinde oynamasına rağmen genç takım kadrosunda yer alıyordu)

İTÜ'de A takım yardımcı antrenörlüğü yapan ve milli takımda da görev alan Polat Kaya da Kartal'dan övgüyle bahsediyor. "Kartal'ı forvet pozisyonundan alıp, oyun kurucu yapma fikrinin Türk basketbolu adına ve geleceği adına daha iyi olacağını düşündüm. O pozisyonda, bazen bir bazen iki yaş büyükleriyle oynattım. Baskı altında nasıl oynayabileceğini izledim ve ondaki oyun kurucu potansiyelini gördüm. Emeğimizin karşılığını ikimiz de aldık. Özellikle Antalya'daki kampımız, onun için çok verimli geçti" diyor.

Son olarak sözü Kartal'a bırakalım; Beşiktaş taraftarından övgüyle söz eden genç oyuncu, kendilerine yaşından büyük mesajlar gönderiyor: "Bana çok güzel duygular yaşatıyorlar, inanılmaz motive ve mutlu oluyorum. Önümde çok uzun yollar var. İnşallah günün birinde o tezahüratların karşılığını fazlasıyla vereceğim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri