- Konular
- 317
- Reaksiyon Skoru
- 150
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 14 Yıl 9 Ay 19 Gün
- Başarım Puanı
- 140
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Sorun 1= Masaüstünü göster kayboldu
Çözüm Önerisi =
Masaüstünü göster seçeneği silinmişse eğer yapmanız gereken çok basit.
Başlat - > Çalıştır a regsvr32 /n /i:U shell32 yazıyorsunuz ve masaüstünü göster hızlı başlat menüsüne tekrar yükleniyor.
Sorun 2 = Yetersiz disk alanı uyarısı
Çözüm Önerisi =
Sabit diskinizi son MBına kadar doldurmayı sevenlerdenseniz Yetersiz Disk Alanı uyarısı canınızı iyiden iyiye sıkıyordur.
Bu uyarı mesajını tekrar almak istemiyorsanız:
1. BAŞLAT*ÇALIŞTIR komutunu çalıştırın.
2. Ekrana gelecek diyalog kutusuna REDEDIT yazıp ENTER a basın.
3. HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control \ FileSystem yolunu izleyin.
4. Sağ bölümde boş bir yere sağ tuşla tıklayın ve çıkan menüden YENİ*DWORD Değeri ne tıklayın.
5. Bu yeni DWORD değerine DisableLowDiskSpaceBroadcast adını verin
6. Daha sonra bu değere çift tıklayıp aşağıdaki tabloya göre gerekli sayıyı girin.
Yukarıda her harf sabit diskin adını simgelemektedir. Örneğin C sürücüsü için bu uyarı mesajını kaldırmak isterseniz DisableLowDiskSpaceBroadcast değerine çift tıklayıp çıkan metin kutusuna 4 değerini girip ENTER a basın. Eğer iki tane sürücü için bu uyarı mesajlarını kaldırmak istiyorsanız tek yapmanız gereken iki değeri toplamaktır. Örneğin C ve F sürücüleri için 4 + 32= 36 değerini girmelisiniz.
Sorun 3 = Windows kapanmıyor !
Çözüm Önerisi =
Bilgiyarı kapat dediğim zaman kapatılıyor ekranı takılı kalıyorsa.
Başlat>Çalıştır>Regedit
Daha sonra gelen pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control
kısmındaki WaitToKillServiceTimeout kısmını değiştirin. Oradaki değeri 20000′den 200′e düşürün.
Sorun 4 = Program ekle-kaldırdan istenmeyen programın adının olmaması ve kaldırılamaması.
Çözüm Önerisi =
Bazı programlar vardır bilgisayarınızda istemediğiniz denetim masasından program ekle kaldır a girersiniz fakat kaldırmak istediğiniz programın adını göremezsiniz. Bu programı kaldırmak için aşağıdaki yolları izleyelim.
Başlat/Çalıştır/Regedit yaparak kayıt defterimizi açalım.
- HKEY_LOCAL_MACHINE klasörünü açalım
- Software i açalım
- Microsoft u açalım
- Windows u açalım
- Current Version u açalım
- Uninstall ı açalım
Burada program ekle kaldırdaki listeyi ve göremedilerinizi göreceksiniz. Kaldırmak istediğiniz programı listeden seçin ve del tuşuna basın.
Sorun 5 = Bilgisayar her açılışta BELGELERİM 'i açıyor.
Çözüm Önerisi =
Yapmanız gerekenler. Başlat çalıştır a msconfig yazın başlangıç sekmesine gelerek listeden explorer.exe varsa onun işaretini kaldırın. Eğer yoksa,
başlat çalıştır regedit yazın sol taraftan
HKEY_ LOCAL_ MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon kısmına gelin
winlogona tıklayınca sag ekranda aşagı tarafda [Userinit] e sağ tıklayıp değiştir e basın C:/windows/system32/userinit.exe,userrinit.exe yazıyorsa
sadece C:/windows/system32/userinit.exe olarak degiştirip regediti kapatın.
Sorun 6 = Arka planı değiştiremiyorum
Çözüm Önerisi =
Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda değişmeyen sinir bozucu arka planlardan bahsedelim dedik. Genellikle illegal içerikli sitelerden bulaşan bu durum sonucunda arka planda istemediğiniz bir görüntü veya karartı oluşur. Her ne kadar masaüstü duvar kağıdını değiştirseniz de o yine orda durur. Bu sinir bozucu durumu düzeltmenin yolu şu şekildedir;
Denetim Masasından Görünüme gelirsiniz. Açılan pencerede Masaüstü sekmesine gelip Masaüstünü Özelleştir düğmesine basarsınız. Açılan yerde Web sekmesini görüp ona basarsınız. Daha sonra bir liste çıkacaktır. Orada Geçerli Giriş Sayfam haricinde ne varsa silersiniz. Bu şekilde o yapışkan şeyden kurtulmuş olursunuz. Herkese saygılar ve hatasız günle
Sorun 7 = Masaüstü simgelerim gözükmüyor
Çözüm Önerisi =
Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda değişmeyen sinir bozucu arka planlardan bahsedelim dedik. Genellikle illegal içerikli sitelerden bulaşan bu durum sonucunda arka planda istemediğiniz bir görüntü veya karartı oluşur. Her ne kadar masaüstü duvar kağıdını değiştirseniz de o yine orda durur. Bu sinir bozucu durumu düzeltmenin yolu şu şekildedir;
Denetim Masasından Görünüme gelirsiniz. Açılan pencerede Masaüstü sekmesine gelip Masaüstünü Özelleştir düğmesine basarsınız. Açılan yerde Web sekmesini görüp ona basarsınız. Daha sonra bir liste çıkacaktır. Orada Geçerli Giriş Sayfam haricinde ne varsa silersiniz. Bu şekilde o yapışkan şeyden kurtulmuş olursunuz. Herkese saygılar ve hatasız günler...
Sorun 8= Masaütü açılmıyorsa yapılacaklar
Çözüm Önerisi =
Merhaba arkadaşlar, şimdi başıma gelen bir problemi anlatayım sizlere. Arkadaşım bilgisayarımda sorun var diyerek çağırdı. Gidip bakayım dedim ve bilgisayarı açtım, ama masaüstü bir türlü gelmiyor. CTRL+ALT+DELETE tuş kombinasyonuyla birlikte görev yöneticisini açtım. Uygulamalar sekmesinden Yeni Görev dedim ve Windows klasörü içindeki Explorer.exe yi çalıştırdım, fakat hala gelmedi. Şimdi bu durumda bir kaç yöntem denemeniz gerekiyor. İlk önce yine aynı şekilde CTRL+ALT+DELETE yaparak Uygulamalar sekmesinden Yeni Görev diyerek control yazın. Karşınıza Denetim Masası çıkacaktır. Denetim Masasından Kullanıcı Hesaplarını açıp Yeni bir kullanıcı oluşturun, daha sonra bilgisayarı Yeniden başlatıp oluşturduğunuz kullanıcı ile giriş yapın. Bu şekilde Masaüstünün gelmesi lazım. Sonra eski kullanıcı dosyalarını Bilgisayarım > Documents And Settings > Eski Kullanıcı Adı > Desktop a girerek ordaki eski masaüstü dosyalarını kopyalayıp yeni Masaüstüne alabilirsiniz ve ardından eski kullanıcıyı Denetim Masası-Kullanıcı Hesaplarından silebilirsiniz. Böylece yeni bir kullanıcı ile sorunu halletmiş olduk. Eğer bu yöntem işe yaramıyorsa ikinci bir yöntem olarak, yine CTRL+ALT+DELETE diyerek Görev Yöneticisini açıyoruz. Yeni Görev kısmına bu sefer Restore yazıyoruz. Açılan klasörde rstrui isminde bir sistem geri yükleme dosyası olacak. Onu çalıştırıp İleri diyoruz, bir takvim çıkacak karşımıza. Takvimden koyu renkli olan tarihlerden en yakın olan zamanı ve aynı zamanda sorun yaşamadığınız bir zamanı seçip İleri diyoruz. Sonra tekrar İleri diyoruz ve sistem geri yüklemeyi bitiyoruz. Bilgisayar yeniden başlayıp sistemi geri yükleyecektir ve bu şekilde de sorununuz çözülmüş olacaktır. Yine de çözülmüyorsa bir virüs taraması yaptırabilirsiniz ve en son çare olarak format atmanız gerekebilir. Hepinize kolay gelsin.
Sorun 9 = Görev Yöneticisinde kullanıcı adı yok
Çözüm Önerisi =
Görev yönetisinde bir işlemi sonlandırmak isteriz, fakat o işlemim bilgisayarın hangi kullanıcı adı ile kullanıldığını bilmek önemli. Systemmi yoksa başka bir kullanıcımı kullanıyor? Bazı kişilerde bu kullanıcı adı kısmı boş olabilir. Beyaz bir boşluk Bunun için yapmamız gereken çok basit bir ayar var
başlat -> çalıştır -> services.msc yazıp entera basın. Terminal Hizmetlerini çift tıklayın ve başlata tıklayın. Başlangıç türünü, otomatik olarak ayarlayıp yeniden başlatın. Bunu yaptığınız zaman görev yönetisinde ki kullanıcı adları tekrar gözükmeye başlayacaktır
Sorun 10 = VİSTA Denetim Masası sorunu
Çözüm Önerisi =
Merhabalar, Windows Vista kullananlarda Denetim Masasını açtığı zaman bazen Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu türünde bir hata alabiliyor. Eğer sizde böyle bir hata ile karşılaştıysanız çözümü kolaydır.
Öncelikle Bilgisayarım/C sürücüsü/ Windows/ System32 klasöünü açın, oradan dosyaları türe göre listeleyin ve .cpl uzantılı dosyaların olduğu kısma kadar gelin. Yaklaşık 15-20 tane .cpl uzantılı dosya göreceksiniz. Aşağıda bulunan dosyalar hariç diğer dosyaların hepsini silin. Böylece o hatadan kurtulmuş olacaksınız. Genellikle FireBird bu hatayı verdirmektedir.
Silinmeyecek olan dosya listesi.
- appwiz.cpl
- bthprops.cpl
- collab.cpl
- desk.cpl
- Firewall.cpl
- hdwwiz.cpl
- inetcpl.cpl
- infocardcpl.cpl
- intl.cpl
- irprops.cpl
- joy.cpl
- main.cpl
- mmsys.cpl
- ncpa.cpl
- powercfg.cpl
- sysdm.cpl
- TabletPC.cpl
- telephon.cpl
- timedate.cpl
- wscui.cpl
Sorun 11 = VİSTAda HDD sesini kapatmak
Çözüm Önerisi =
Evet vista işletim sistemi kullananların bir çoğunun başına gelmiştir bu olay. Vista boşta çalışırken işlem yapmazken dahi sanki işlem yapıyormuş gibi harddisc den ses gelir. Bu sorun vistadaki bir bugdan dolayı kaynaklanıyor. Sorunu çözmek için Başlat - Programlar - Donatılar - Sistem Araçları - Disk Defragmenter ı kapattığınız zaman bu sesten kurtulacaksınız
Sorun 12 = VİSTA açılış sorunu
Çözüm Önerisi =
Vista açılırken tam son aşamada siyah ekrana geçip kalıyormuş. Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını bilmiyoruz fakat çözüm için bir yol biliyoruz.
Siyah ekranda iken bekliyoruz. Yaklaşık 20dk sonra bilgisayar açılıyor. Denetim masasından kullanıcı hesaplarına giriyoruz, yeni bir hesap oluşturup yeni hesabınızla oturum açıyorsunuz. Daha sonra eski hesabı siliyorsunuz. Sorun giderilmiş oluyor. Fakat eski hesabı silerken önemli dosyalarınız varsa masaüstünde veya belgelerinizde onları yedeklemeyi unutmayın.
Sorun 13 = NTOSKRNL Yok vey Hatalı
Çözüm Önerisi =
Böyle bir problemle karşılaştığınızda izleyeceğiniz yol şöyle olmalı,
1. Windows Xp cdsi ile bilgisayarınızı baslatın.
2. Recovery Consol a gecin (R Tusuyla)
3. Oturum açmak istediginiz windows yuklemesini seçin (genelde 1 nolu yukleme olacaktır)
4. Cd rom surucunuzune gecin.
5. i386 dizinine gecin
6. Tırnak içindeki komutu yazın expand ntkrnlmp.ex_ C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe
7. Eger Windowsunuz bir baska dizine kurulduysa dogru dizini yazmayı unutmayın (C:\Windows)
8. Cd romu çıkarın sisteminizi yeniden başlatın.
Sorun 14 = HALL.DLL Yok veya Hatalı
Çözüm Önerisi =
Bu problemi gidermek için aşağıdaki adımları izlediğiniz takdirde sorun çözülecektir.
1. Windows Xp cdsi ile bilgisayarınızı baslatın
2. Recovery Consol a gecin (R tuşu ile)
3. Oturum açmak istediginiz windows yuklemesini seçin (genelde 1 nolu yukleme olacaktır)
4. bootcfg /list komutunu girip boot listesini inceleyin
5. bootcfg /rebuild komutuyla duzeltmeyi yapın
6. Cd romu cikarin sisteminizi yeniden başlatın
Sorun 15 = C:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG Hatalı veya Bozuk
Çözüm Önerisi =
Bu hatanın ndeni ve çözümü aşağıdaki gibidir,
Windows baslatılamıyor cunku asagidaki dosya bozuk veya yok
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM veya \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SOFTWARE
4. cd \windows\system32\config komutuyla gereken klasore gecis yapın
5. Aşağıdaki komutlardan size uygun olanını(system de hata verdiyse system olanı/software de hata verdiyse software olanını)girip klasorun adini degistirin
ren software software.bad veya ren system system.bad
6. Asagidaki komutlardan hatanıza uygun olanı girip sistemi tamir edin
copy \windows\repair\system
copy \windows\repair\software
7. Cd romu cikarin sisteminizi yeniden başlatın
Sorun 16 = NTLDR yada NTDETECT.COM Bulunamadı hatası
Çözüm Önerisi =
Bu hatanın çözümünde disk formatınızın durumuna göre iki farklı yol izlenmelidir.
Diskiniz Fat32 ise:
1.Windows 98 sistem disketiyle acip cd rom destegi ile sistemi baslatin.Xp cdsini yerlestirip i386 dizininden adı gecen iki dosyayı c:\ ye kopyalayın
Diskiniz NTFS ise:
4. Aşağıdaki komutları girin (X: yerine cd rom surucu harfini koyun)
COPY X:\i386\NTLDR C\:
COPY X:\i386\NTDETECT.COM C:\
5. Cd romu cikarin sisteminizi yeniden başlatın.
Sorun 17 =USB donanımlarında problem olmamasına rağmen bilgisayarın çalıştırmaması.
Çözüm Önerisi =
USB yeterliliğine sahip cihazlar çalışmalarını sağlayacak elektrik enerjisini de USB portundan sağlarlar. İşletim sistemi ve sürücülerde bir sorun olmadığı halde bazı USB cihazların çalışmaması ya da belirli USB cihazların çalışmamalarının nedeni güç eksikliği olabilir.
Sorun 18 = Bilgisayar kendi kendine RESET atıyor
Çözüm Önerisi =
En büyük nedenlerinin başında Fanın işlemciyi soğutmaması gelir.Pervane dönsede soğutmayı sağlayamaz bazen sebebi fanın içinde ve pervane etrafındaki pisliktir.
Onları ben elektirik süpürgesi ile alıyorum.Aslında çok sağlıklı olmadığı düşünülsede düşük voltayla hiçbiryere değdirmeden makinanızı temizleyin.Cesaret edemezseniz fanının içini kulak çubuğu ile temizleyin.
1- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyor olabilir.
2- Ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.
3- İşlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir.
4-Çakışan programlar neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.
5- Harddiskte bad sektörde buna neden olabilir.
6- Psudan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.
7- Psu yetmiyor olabilir.
8- Bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.
10- Ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.
11- İşlemci ısısını kontrol et.
12- Usb çıkışları.
13- Oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
14- Şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki forumda baya bu nedenle reset atan vardı topraklama olmalı
mutlaka. ve sadece b sayara ait piriz olsa iyi olur. (forumda bu nedende fazlaydı)
15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power
supply kaldırmıyor olabilir. )
16- Ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)
17- Anakartında sorun olabilir.
18- Hard disk kablolarında sorun olabilir.
19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
20- Bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
21- Agp slotu bozuk olabilir.
22- Kartlardan biri yanmış olabilir
23 Çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir.
24- Eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere
neden olabilir.
25- Cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitle
Sorun 19 = EKRAN DONUYOR hatası
Çözüm Önerisi =
Normalde ekranın donmasının en fazla bilinen nedeni ekran kartıdır. Aşırı ısınmadan ekran donabilir veya saçma sapan ifadeler çıkabilir. Başka bir ekran kartı takıp denedim fakat yine donmaya devam etti. Sonraki ihtimal HDD, Sabit disk aynı şekilde bi anda okuyamıyor ve donma yapabiliyor. Sabit disk değiştirdim ama sonucu yine değiştiremedim. Ram bu tarz sorun pek yapmaz ama yine de denemek istedim. Başka bir ram taktım sonuç yine aynı. Son çare anakart ve işlemci kalmıştı. İşlemciyi değiştirdim ve sorun giderildi. Aklınızda bulunsun, böyle bir durumla karşılaşırsanız işlemciden de yapabiliyor. Bilgisayar normal şekilde açılıyor işlem görüyorken bir anda ekran donup kalıyor. Ne klavye çalışıyor nede fare. Eğer bu dediklerimi yapabilecek bilginiz yoksa hemen bir bilgisayarcıya götürmenizi tavsiye ediyorum. Parçaları değiştirmeye çalışırken işlemci yanında bir kaç parça daha bozmayın
Sorun 20 = Bilgisyarın açılıp ROOT menüde kalması
Çözüm Önerisi =
Bilgisayarınızı açtığınızda anakartınızın markasını belirten bir ekran çıkıp daha sonra root menüye (mavi) geçiyorsa, sorun büyük olasılıkla anakartınınız kablosunun gevşemesidir. Kasayı açıp anakart kablosunu söküp tekrar taktığınızda sorun düzelecektir
Sorun 21 = Realtek HD Audio Sürücü Sorunu
Çözüm Önerisi =
Bilgisayarınıza yeni format attınız ve sürücüleri yüklüyorsunuz. Herşey güzel giderken Realtek HD Audio ses kartı sürücüsü bir türlü kurulamıyor, herşeyi deniyorsunuz ama malesef olmuyor. Eminim bir çok kişinin başına gelmiştir veya geliyordur. Bizimde başımıza gelmişti zamanında, bir sürü yol denedik ama şu şekilde çözdük. Bilgisayarım sağ tuş özellikler > Donanım >Aygıt Yöneticisi nden Sistem Aygıtları var altta, oradan Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio ismide bir aygıt göreceksiniz. Bunu ilk önce devre dışı bırakıp sonra da kaldırın. Ardından normal sürücünüzü yükleyebilirsiniz.
NOT: Eğer sistem aygıtlarında böyle bir şey yok ise, aynı benzer isimde ünlem işareti olan başka bir aygıt olabilir.
Sorun 22 = Dosya Türü Değişikliği
Çözüm Önerisi =
Basit bir bilgi olsada bilmiyenler olabilir diyerek siteye eklemek istedim. Herhangi bir klasörde bulunan müzik dosyasını çift tıklayıp winampde dinlemek istediğimizde farklı bir programda dosyayı çalıştırır ve dosyanın resmi yine açılan programın resmindedir. Bu şunu ifade eder ; daha önce aynı formatta herhangi bir dosyayı açılan programı seçerek başlatmışızdır. Bunu, dosya üzerinde sağ tuş tıklayıp Özellikler - Genel - Değiştir açılan penceredende ilk olarak başlatılması istenilen programı seçerek çözmüş olacağız. Aynı formatta olan bütün dosyalarımızda çift tıklama yaptığımızda belirlediğimiz programda açılacaktır.
Sorun 23 = Hatalı İNTERNET EXPLORERı Yeniden kurmak
Çözüm Önerisi =
Eğer internet explorer sürekli sorun çıkartıyorsa ve çözüm bulamıyorsanız yeniden yüklemek durumu düzeltebilir. Bunun için şu adımları izleyin ;
1)Winxp Cd sini takınız.
2)başlat + çalıştıra tıklayınız.
3)Çalıştıra rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\inf\ie.inf komutunu yazınız
4)Çıkan ekrandaki yönergeleri izleyiniz.
bu yaptığımız işlemler sadece iexplorerı üzerine tekrar kurmaktı.
İnternet Explorer i komple kaldırıp yeniden kurmak.
1)Başlat + çalıştır
2)Çalıştıra regedit yazıyoruz
3) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Microsoft\Active Setup\Installed Components\
{89820200-ECBD-11cf-8B85-00AA005B4383} bu kayıtı buluyoruz
4)IsInstalled in değerini 0 yapıyoruz.Ve bilgisayarı tekrar başlatıyoruz.
Artık internet explorer yeniden kurulum için hazır vaziyettedir.
5)İnternet explorer ı microsoft sitesinden indiriyoruz.
6)indirilen dosyanın mevcut olan ismini IE6_Setup olarak değiştirip c:\ dizinine kopyalıyoruz.
7)Başlat + çalıştır a tıklıyoruz
8)Çalıştıra C:\IE6_Setup\ie6setup.exe /c:ie6wzd.exe /d /s:"#E yazıp kurulumu başlatıyoruz.
Sorun 24 = Arama yapılan kelimelerin silinmesi
Çözüm Önerisi =
Google veya başka bir arama motorunda bir kelimeyi aratırsınız ve o kelime oraya yapışır. Eğer aranan kelimeleri formlardan silmek istiyorsanız takip edeceğiniz adımlar;
kapatmak için:
1.Internet Explorerdaki Araçlar menüsünde, Internet Seçeneklerini tıklayın.
2.İçerik sekmesine gelin
3.Otomatik Tamamlama geçmişini temizlemek için Formları Sil ve Parolaları Sil düğmelerini tıklatın.
4.Web adresi girişlerini silmek için aşağıdaki Geçmişi Sil bölümünde yer alan adımları izleyin.
Eğer Internet Explorer 7 kullanıyorsanız bu işlem daha kolaydır. Yine Araçlar dan Internet Seçeneklerine gelin oradan Sil butonuna basarak Formları Sil e tıklayın .
FireFox için CTRL+SHIFT+DEL en kolayıda bu sanırım.
Moderatör tarafında düzenlendi: