Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Windows 7 De Programsız Disk Bölümü ( Resimli Anlatım)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xbabacox1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 319

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Bu makale "Windows 7"de bir "Fiziksel" diski "Mantıksal" disklere nasıl bölebileceğinizi göstermeyi amaçlamaktadır.Diğer bir deyişle diskinizi nasıl "Bölüntülere" ayırabileceğiniz anlatılacaktır.

NOT:
Yeni bir bölüntü oluştururken veri kaybı yaşamayacaksınız.Bu işlemi yapabilmek için bilgisayarda "Yönetici" olarak hesap açmanız gerekmektedir.

ADIM 1

1- "Bilgisayar" a sağ tıklayıp "Yönet" deyin.

2-Açılan "Bilgisayar Yönetimi" konsolundan "Disk Yönetimi" ni seçin.

3-Bölmek istediğiniz diske sağ tıklayıp "Birimi Küçült" deyin.

4- Kısa sürecek bir hesaplama sürecinden sonra size ne kadarlık bir bölüntü oluşturabileceğinizi "MB" olarak verecek.
(Verilen rakkamdan daha büyük bir bölüntü oluşturamazsınız fakat daha küçük bir bölüntü oluşturabilirsiniz.)

5- Üstteki ekranda istediğiniz miktarı girdikten sonra "Küçült" deyin.

Normalde çok kısa sürede bu işlem tamamlanır fakat diskinizin durumuna göre +/- yarım saatte sürebilir.

ADIM 2

Artık bölüntümüz tamamlandı fakat işlemi tamamlamak için bir kaç adıma daha ihtiyacımız var;

1- Yeni oluşturduğunuz bölüntüye sağ tıklayın ve "Yeni Bir Basit Bölüm Oluştur" deyin.

2- Karşınıza çıkan sihirbaz ekranında "İleri" deyin.

3- Disk boyutunu girip "İleri" deyin. (Burada max. disk boyutunu girmek zorundasınız)

4- Resimdeki gibi işaretledikten sonra yeni sürücünüze bir harf atayın. (Alttaki resim)

5- Çıkan ekranda "Aşağıdaki Ayarlarla Bu Diski Biçimlendir" i tikledikten sonra bölüntünüze istiyorsanız bir isim verin ve "Hızlı" biçimlendirmeyi seçin.

6- Çıkan ekranda "Son" dedikten sonra artık bölüntünüz kullanıma hazır.

(Windows 7 Ve Vista Da Disk Bölmekte Sorunu Yaşayanlar)Disk bölmekte sorun yaşayan arkadaşlar; TIKLAYIN...

("Dinamik diskler bu işletim sistemi tarafından desteklenmiyor.Dinamik diskler kümelerde desteklenmiyor." şeklinde bir uyarı alıyorsunuz )

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri